Τα καλύτερα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης (Ai)


Μόλις πριν λίγο καιρό, το ChatGPT έπιασε το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τις πιθανές χρήσεις της. Ήδη, το διαδίκτυο έχει πλημμυρίζει με εκατοντάδες εργαλεία ΤΝ, προσφέροντας εφαρμογές για κάθε γούστο και ανάγκη. Το άρθρο θα ενημερώνετε συχνά προσθέτοντας καινούργια εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. 

App.runwayml

Ένας κόσμος όπου η φαντασία μπορεί να πάρει σάρκα και οστά είναι πλέον πραγματικός, χάρη σε ένα εξαιρετικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται RunwayML. Σκεφτείτε την δυνατότητα να δώσετε ζωή σε κάθε εικόνα ή φωτογραφία με ένα απλό πινέλο, κάνοντάς την να κινείται και να εκφράζει συναισθήματα. Απαιτείται μόνο να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας Google, στη συνέχεια βρείτε αυτό το εργαλείο που ονομάζεται Text/Image to Video και αμέσως μετά το εργαλείο που ονομάζεται motion brush

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σύρετε και να ανεβάσετε οποιαδήποτε φωτογραφία ή εικόνα έχετε. Αυτό που πρέπει να κάνετε στη συνέχεια είναι να "βάψετε" τις περιοχές που θα θέλατε να δώσετε ζωή. Απλώς χρησιμοποιήστε το πινέλο σε ό,τι θέλετε να κινήσετε και η ΤΝ απλά θα κάνει τα μαγικά της. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή η δυνατότητα λειτουργεί εξαιρετικά και με στοιχεία όπως η φωτιά και το νερό. Με απαράμιλλη ευκρίνεια, το AI αντιλαμβάνεται τη φύση της κίνησης και της δυναμικής τους, δημιουργώντας μια εμπειρία που φαίνεται πραγματική. 

Αλλά η εκπληκτική δυνατότητα του RunwayML δεν περιορίζεται μόνο σε φυσικά φαινόμενα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και σε selfies, δίνοντάς τους μια εντελώς νέα διάσταση. Το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό, καθώς οι στιγμές και τα τοπία φαίνονται να ξεφεύγουν από τα όρια της πραγματικότητας. Βέβαια δεν περιορίζετε μόνο σε αυτό το εργαλείο αλλά και σε άλλα παρόμοια.

Δημιουργία φωνής AI (AI Voice Generator)

Elevenlabs.io

Οι φωνές της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) έχουν εισβάλλει στην σκηνή εδώ και καιρό, όμως η Eleven Labs φαίνεται να έχει ανακαλύψει κάτι που ανατρέπει εντελώς τον χώρο των φωνών ΤΝ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Google, ή και όχι, η χρήση του είναι δωρεάν. Ανακαλύπτετε μια εντελώς καινούργια δυνατότητα ομιλίας σε κείμενο. Επιλέγετε μία από τις προκαθορισμένες φωνές της Eleven Labs, όπως η επιλογή του Daniel για παράδειγμα. 

Στη συνέχεια, κάνετε κλικ στο κουμπί εγγραφής και εκφράζετε ελεύθερα τις σκέψεις σας στο μικρόφωνο ή μπορείτε να γράψετε το δικό σας κείμενο και να το διαβάσει με διαφορετική φωνή. Το καλύτερο είναι ότι υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα. 

Όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή, απλά κάνετε κλικ στο κουμπί Δημιουργία ή download audio. Έτσι, μπορείτε να ακούγεστε σαν ένας εξαιρετικός κύριος, ένας χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων με τσιριχτή φωνή, ή ακόμη και κάποιος που ψιθυρίζει από φόβο να φωνάξει.

Play.ht

Εκμεταλλευτείτε την πρωτοποριακή τεχνολογία του AI Voice Generator της PlayHT για να δημιουργήσετε ρεαλιστικό ομιλητικό περιεχόμενο. Απλά εισάγετε το κείμενό σας, και το Voice AI θα το μετατρέψει αμέσως σε φυσικές φωνητικές εκφράσεις που αντιστοιχούν σε ανθρώπινο λόγο, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε γλώσσα και προφορά. Αποκτήστε προφορική έκφραση υψηλής ποιότητας χωρίς τον κόπο της ηχογράφησης ή της ακριβούς επεξεργασίας φωνητικού υλικού. Εξερευνήστε τις ατελείωτες δυνατότητες του AI Voice Generator για ολοκληρωμένες και φυσικές παραγωγές ομιλίας που ξεπερνούν τα σύνορα της συνηθισμένης τεχνολογίας TTS.


Mylens.ai


Το mylens.ai αναδεικνύεται ως το επόμενο εξαιρετικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, συνδυάζοντας ιδανικά την τεχνητή νοημοσύνη με την ιστορία. Είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση. Απλά ζητήστε το ιστορικό οποιουδήποτε θέματος, όπως ο Αλέξανδρος ο Μέγας, ή ακόμη και από ιστοσελίδες όπως η Google. Στη συνέχεια, με ένα απλό κλικ στο κουμπί δημιουργίας γραμμής χρόνου, το εργαλείο θα δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό χρονοδιάγραμμα που καλύπτει ολόκληρο το ιστορικό του θέματος, αναδεικνύοντας σχεδόν όλα τα σημαντικά γεγονότα από την αρχή έως σήμερα. 

Αυτή η λειτουργία επεκτείνεται σε σχεδόν οποιοδήποτε θέμα, όπως το Instagram, η Samsung ή η Apple, κτλ. και πάντα προβάλλει τα κυριότερα ιστορικά σημεία που σας ενδιαφέρουν. Και, εάν έχετε την επιθυμία να αποθηκεύσετε αυτά τα χρονοδιαγράμματα για μελλοντική αναφορά, η δυνατότητα αυτή είναι εύκολα προσβάσιμη.

Clipdrop.co/swap

Τώρα για το ποιο είναι ίσως το πιο ωραίο εργαλείο ΤΝ. Είναι εντελώς δωρεάν και πάλι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπο του clipdrop.co, και θα βρείτε κάτι ολοκαίνουργιο σε αυτό που ονομάζεται Swap.

Η λειτουργία του είναι απλή πρέπει να σύρετε και να αποθέσετε οποιαδήποτε εικόνα σε αυτό το πλαίσιο, με κάποιο πρόσωπο, για παράδειγμα. Στη συνέχεια, το AI του Clipdrop θα ανιχνεύσει τυχόν πρόσωπα στην εικόνα. Στη συνέχεια, όμως, για να το αντικαταστήσετε, απλώς κάντε κλικ στον μπλε κύκλο και επιλέξτε μια φωτογραφία του εαυτού σας ή όποια άλλη θέλετε.

 Στη συνέχεια, το ClipCrop AI θα μάθει γρήγορα το πρόσωπό σας και την έκφρασή σας, ενώ παράλληλα θα μάθει το στυλ και το σχέδιο του προσώπου της κύριας εικόνας. Και σε λίγα δευτερόλεπτα, θα συνδυάσει τέλεια και τα δύο για να αντικαταστήσει το πρόσωπο της εικόνας με το δικό σας. Και το δοκίμασα σε μερικά διαφορετικά πράγματα, όπως πίνακες ζωγραφικής κτλ., και έκανε τόσο καλή δουλειά. To clipdrop προσφέρει και άλλα καινούργια εργαλεία που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Copilot


Το Copilot αποτελεί ένα πολυτελές εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει εντυπωσιακές δυνατότητες. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να αναλύσετε δεδομένα από υπολογιστικά φύλλα Excel ή ακόμη και να δημιουργήσετε εντυπωσιακές παρουσιάσεις PowerPoint. Από τη σύνταξη σημειώσεων κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων ομάδας μέχρι τη δημιουργία αναφορών και άλλων εγγράφων Word, το Copilot καταπιάνεται με πολλές εργασίες.

Μία από τις σημαντικότερες δυνατότητές του είναι η αυτόματη απάντηση σε email, αποτελώντας ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την επικοινωνία. Αυτό το εργαλείο αποτελεί ένα ζωτικό εργαλείο για όσους χρησιμοποιούν προϊόντα της Microsoft, βοηθώντας στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και την επιτάχυνση της ροής εργασίας, ανεξαρτήτως του επαγγέλματός τους. Είτε χρειάζεστε επεξεργασία εγγράφων είτε ανάλυση δεδομένων, το Copilot είναι ένας ισχυρός σύμβουλος και συνεργάτης στον κώδικα, που μπορεί να εξυπηρετήσει διάφορες ανάγκες.

Adobe Firefly

Το Adobe Firefly αναδεικνύεται ως ένα εξαιρετικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για γραφίστες, επιχειρηματίες και δημιουργούς περιεχομένου. Το εργαλείο προσφέρει πληθώρα εργαλείων για τη βελτίωση μικρογραφιών στο YouTube για παράδειγμα ή τη δημιουργία οπτικών εφέ για διαφημιστικές καμπάνιες. Αυτή η λύση επιτρέπει στους χρήστες να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους σε καθήκοντα που προηγουμένως ήταν είτε χρονοβόρα είτε δαπανηρά. Με λίγα κλικ και πατήματα πλήκτρων, πλέον είναι δυνατό να επιτευχθούν και που πριν ήταν δύσκολο ή ακριβό να επιτευχθούν.

Opus Clip


Το Opus Clip είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να αναδείξει την ουσία οποιουδήποτε μακροσκελούς βίντεο με ένα απλό κλικ, μετατρέποντας το περιεχόμενο σε σύντομες στιγμές υψηλού ενδιαφέροντος. Η ενδιαφέρουσα πτυχή του εργαλείου είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εντοπίζει τις καλύτερες στιγμές στο βίντεο, συνδυάζοντάς τις για να αποκόψει τα βαρετά στοιχεία. Αυτό αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να δημιουργήσετε περιεχόμενο που θα γίνει viral πχ. στο TikTok.

Εργαλεία όπως το Opus Clip δεν μόνο εξοικονομούν χρόνο και χρήματα στην επεξεργασία, αλλά δημιουργούν ευκαιρίες για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης γύρω από αυτά. Τα εργαλεία αυτά μπορούν να αποδειχθούν κερδοφόρα για τους χρήστες, προσελκύοντας εκατομμύρια θεατές.

Design

Η ιστοσελίδα design.com είναι ένας διαδικτυακός προορισμός για όλους όσους αγαπούν τον σχεδιασμό, όπου με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης σας προτείνει εκατοντάδες ιδέες από μια μεγάλη ποικιλία σε όλους τους τομείς του design, από το γραφικό design έως το αρχιτεκτονικό και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, δημιουργία Logo, facebook covers, youtube, istagram stories, facebook ads, business cards, posters κτλ. 

Roomai

Το roomai.com ανοίγει τον δρόμο για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στη διακόσμηση του σπιτιού. Συνδεόμενοι με τον λογαριασμό σας Google, μπορείτε να ανανεώσετε εύκολα τον εσωτερικό σχεδιασμό του χώρου σας χρησιμοποιώντας το εργαλείο restyle. Ανεβάζοντας φωτογραφίες από το σπίτι σας, μπορείτε να επιλέξετε από διάφορα στυλ σχεδίασης όπως ρουστίκ, βικτωριανό, ψυχεδελικό ή μινιμαλιστικό κτλ.

Με την επιλογή ενός στυλ, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη χρωματική παλέτα και να εξερευνήσετε διάφορες επιλογές. Αφού καθορίσετε τις προτιμώμενες επιλογές, κάντε κλικ στο κουμπί επανασχεδιασμού εικόνας. Εντός λίγων δευτερολέπτων, το εργαλείο θα μετασχηματίσει εντελώς το δωμάτιό σας, προσαρμόζοντας χρώματα, έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία.

Αυτή η διαδικασία αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να αποκτήσετε έμπνευση για τον σχεδιασμό του χώρου σας, ενώ η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη εφαρμογή των αλλαγών.

Ippokratis AI


Το IRIBEYOND αναδεικνύεται ως μια ερευνητική πρωτοβουλία που προκύπτει από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου Έρευνας και Καινοτομίας με το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η παρούσα εφαρμογή αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ερευνητική προσπάθεια. Για συμβουλές σχετικά με φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής, συνιστάται η συμβουλή του θεράποντος ιατρού και του φαρμακοποιού σας. Μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης Ιπποκράτης, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του μικροφώνου, μπορείτε να θέσετε ερωτήσεις σχετικά με οτιδήποτε αφορά την υγεία και τη θεραπεία στον "Ιπποκράτη".

FutureTools.io

Το "καλύτερο" το κράτησα για το τέλος και σας παρουσιάσω τον ιστότοπο FutureTools.io, έναν πηγαίο οδηγό με εξαιρετικά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Εδώ, βρίσκετε μια κατηγοριοποιημένη λίστα με όλα τα εκπληκτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα, παρουσιασμένα με έναν όμορφο και ευανάγνωστο τρόπο για να τα εντοπίζετε εύκολα.

Η ανάρτηση ενημερώθηκε στις 07/03/2024

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.