Ο καλύτερος επαγγελματικός και νόμιμος τρόπος για να στείλετε ένα e-mail σε πολλούς παραλήπτες στο Gmail


Ο καλύτερος επαγγελματικός και νόμιμος τρόπος για να στείλετε ένα email σε πολλούς παραλήπτες στο Gmail. Μπορεί να το έχετε δει πολλές φορές λαμβάνοντας ένα email στο πεδίο του παραλήπτη να εμφανίζονται και άλλες δεκάδες διευθύνσεις email μαζί με την δική σας. Ακόμη και να στείλατε εσείς ένα τέτοιο μαζικό email. Δυστυχώς δεν είναι καθόλου επαγγελματικός αυτός ο τρόπος ούτε και ευγενικός θα λέγαμε και νόμιμος. 

Γιατί κοινοποίηση διάφορων ξένων διευθύνσεων email σε τρίτους χωρίς την συγκατάθεση των κατόχων των email είναι παράνομη. Αλλά ακόμα και παράνομη να μην ήταν, σίγουρα δεν είναι ευγενικός, καθώς η αποστολή email απευθείας σε κάθε παραλήπτη, αισθάνεται πολύ πιο προσωπικό και άμεσο με πολύ υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης και σημαντικά χαμηλότερη πιθανότητα να καταλήξει το email στα Ανεπιθύμητα. Θα μου πείτε "και τι θα κάνουμε θα στέλνουμε ένα ένα email", όχι βέβαια υπάρχουν τρόποι να στέλνετε μαζικά email και να προστατεύσετε ταυτόχρονα τα προσωπικά δεδομένα των παραληπτών σας και να μην γνωρίζουν ποιος άλλος λαμβάνει το email.

Υπάρχει η μέθοδος "Κρυφή Κοινωνικοποίηση" BCC (Blind Carbon Copy) για αποστολή μαζικών e-mail. Είναι η ποιο δημοφιλείς μέθοδος, στέλνοντας μαζικά email οι παραλήπτες θα λάβουν το email αλλά δεν μπορούν να δουν τις υπόλοιπες επαφές(email) που προσθέσατε για αποστολή γιατί κρύβονται εξού και το όνομα, αλλά μπορούν να γνωρίζουν ότι το ίδιο email που στείλατε σε αυτούς, στάλθηκε και σε άλλους.

Δείτε παρακάτω τα βήματα για να το επιτύχετε αυτό.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Gmail ή στο πρόγραμμα περιήγησης (browser) σας.


2. Πηγαίνετε πάνω αριστερά και κάντε κλικ στο Σύνταξη.


3. Θα σας εμφανίσει ένα παράθυρο για να στείλετε το email σας. Στο πεδίο Προς κάντε κλικ στο Κρυφή κοινοποίηση προσοχή όχι στο Κοινοποίηση.


4. Σας εμφανίζει από κάτω από το πεδίο Προς την Κρυφή κοινοποίηση, εκεί λοιπόν τοποθετήστε τα email σας. Προσοχή μην βάλετε κάποιο email στο πεδίο Προς.

Και αυτό ήταν! Βάζετε το περιεχόμενο που θέλετε και είναι έτοιμο για αποστολή.

Αυτή η παραπάνω μέθοδος αποστολής μαζικών email "Κρυφή Κοινωνικοποίηση" έχει κάποια μειονεκτήματα.

1. Γνωρίζουν οι παραλήπτες ότι δεν είναι οι μοναδικοί που έλαβαν το email αυτό. Έτσι αν θέλετε να το στείλετε κάπου για επαγγελματικούς λόγους όπως ένα πχ. ένα βιογραφικό αυτή η μέθοδος δεν είναι θα λέγαμε και τόσο
επαγγελματική. Καλύτερα απευθείας άμεσα.

2. Αν έχετε να στείλετε πάνω από δέκα email θα πρέπει να το κάνετε με μη αυτόματο τρόπο έτσι μπορείτε όμως να κάνετε κάποιο ορθογραφικό λάθος και να το στείλετε άλλου.

3. Προσωπικά μειονέκτημα αυτό που θα σας πω στη συνέχεια για κάποιους μπορεί να είναι όπως για εμπόρους, πωλητές, οργανισμούς κτλ. ότι δεν υπάρχουν αναλυτικά δεδομένα για παράδειγμα πότε το άνοιξαν, πόσες εμφανίσεις έχει κτλ. Ειδικά όταν οργανώνουν διάφορες διαφημιστικές και μη καμπάνιες.

Για να εξαλείψουμε αυτά τα μειονεκτήματα και να στείλουμε email σε πολλούς παραλήπτες χρησιμοποιούμαι την επέκταση Mailtrack Campaigns. Η επέκταση αυτή μέσω του Chrome ή περιηγητές (browsers) που είναι βασισμένοι σε αυτόν ( Vivaldi,Brave κτλ.) επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μαζικά email σε έως και 200 διαφορετικούς παραλήπτες κάθε μέρα.

Κάθε επαφή λαμβάνει ένα άμεσο email από τον λογαριασμό τους στο Gmail, αλλά δεν βλέπει κανέναν από τους άλλους παραλήπτες ούτε αν έχουμε κάνει ομαδική αποστολή. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε ένα νέο πρόγραμμα ή να έχετε μια επιπλέον καρτέλα ανοιχτή για να στείλετε τα μαζικά email σας. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το Gmail ως συνήθως, υπάρχει ενσωματωμένο στις επιλογές.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα άρθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.