Καθαρή Εγκατάσταση Windows 11 από USB Flash drive

Οι περισσότεροι χρήστες για την αναβάθμιση τους από τα Windows 10 στα Windows 11 θα προτιμούσαν μία καθαρή εγκατάσταση των windows 11 (Format) οποία είναι και προτεινόμενη η διαδικασία αυτή. Θα διαγράψει όλα μας τα αρχεία και τα προγράμματα που έχουμε στον υπολογιστή τον οποίο θέλουμε εγκαταστήσουμε τα Windows 11. Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας (Backup) των αρχείων σας από τον υπολογιστή που θα κάνετε την εγκατάσταση του νέου λειτουργικού. 

Πρώτα κατεβάζουμε το Media Creation Tool είναι ένα εργαλείο της microsoft το οποίο θα μας βοηθήσει να κατεβάσουμε τα Windows 11 και να τα εισάγουμε σε ένα USB Flash drive δημιουργώντας ένα εκκινήσιμο (boot) USB με χωρητικότητα 16GB και πάνω και 3.0 προδιαγραφή για ταχύτερη εγκατάσταση να είναι βέβαια άδειο από αρχεία γιατί η διαδικασία θα διαγράψει τα πάντα μέσα σε αυτό. Μπορείτε και να το "κάψετε" σε ένα DVD με χωρητικότητα 8,5GB.

1. Ξεκινώντας κάνοντας διπλό κλικ με δικαιώματα διαχειριστή κάνουμε κλικ στο Ναι .


2. Επιλέγουμε Αποδοχή.

3. Ξετσεκάρουμε το κουτάκι ☑ Χρήση των προτεινόμενων επιλογών για αυτόν τον υπολογιστή. Και επιλέγουμε την γλώσσα που θέλουμε και κάνουμε κλικ στο επόμενο.


4. Επιλέγουμε Μονάδα USB flash και κάνουμε κλικ στο επόμενο.
(ή αν έχουμε κατεβάσει έτοιμο .iso των Windows 11 επιλέγουμε αρχείο .iso)


5. Επιλέγετε το USB που θέλετε και κάνετε κλικ στο επόμενο.

6. Και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μόλις είναι έτοιμο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε όποιον υπολογιστή θέλουμε εφόσον πληρεί τις απαιτήσεις του λειτουργικού και να εγκαταστήσουμε τα Windows 11 ρυθμίζοντας από το Bios/Uefi τον υπολογιστή μας να εκκινήσει από το USB Flash που εγκαταστήσαμε. Για κάθε υπολογιστή αυτή η ρύθμιση είναι διαφορετική.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 
Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.