Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να ελέγξετε πόσο δυνατός είναι ο κωδικός σας


Η ισχύς του κωδικού πρόσβασης σας που χρησιμοποιείτε στις διάφορες υπηρεσίες είναι σημαντική έναντι πιθανών εικασιών ή επιθέσεων από τρίτους είναι η πρώτη γραμμή άμυνας. Θωρακιστείτε από εισβολείς που θα δοκιμάσουν θα προσπαθήσουν να μαντέψουν ή να σπάσουν τον κωδικό πρόσβασή σας. Η κατοχή ισχυρών κωδικών πρόσβασης μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο παραβίασης ασφαλείας. 

Οι διάφοροι χάκερ που είναι εκεί έξω και έχουν στην κατοχή τους τα κατάλληλα εργαλεία για να αποκτήσουν πρόσβαση σε οποιονδήποτε λογαριασμό σας για να κλέψουν την ταυτότητά σας ή χειρότερα να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία της τράπεζας και της πιστωτικής σας κάρτας για να πάρουν όλα τα χρήματά σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να είστε προσεκτικοί και να λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτείτε από πιθανές δραστηριότητες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) και άλλες δραστηριότητες πειρατείας.

Ακόμη καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε έναν κωδικό για όλα καθώς αυτό δεν παρέχει ασφάλεια αλλά ούτε και πολλούς διαφορετικούς κωδικούς γιατί δεν μπορούμε να τους θυμόμαστε. Χρησιμοποιείστε δυο-τρεις διαφορετικούς και ισχυρούς κωδικούς. Μπορείτε να δείτε αν ο κωδικός που χρησιμοποιείτε είναι αρκετά ισχυρός ώστε να μην μπορεί κάποιος να τον παραβιάσει.

Σε αυτές τις ιστοσελίδες όχι μόνο μπορείτε να ελέγξετε πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός σας αλλά και να σας προτείνουν βελτιώσεις που μπορείτε να κάνετε για να τον κάνετε ακόμα ποιο ισχυρό ώστε να μην  μπορεί να σπάσει εύκολα. Ακόμα και αν δεν εμφανίζεται ή εμφανίζετε σε καμία βάση δεδομένων με κωδικούς πρόσβασης που διέρρευσαν.  

idstrong

Password Kaspersky

Security

UIC ACADEMIC COMPUTING AND COMMUNICATIONS CENTER

Smallseotools

Nordpass

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.