Δρομολογητές Wi-Fi μέσω τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να εντοπίσουν τη θέση των ανθρώπων σε δωμάτιο


Όλο και περισσότερο έρχονται νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σύστημα που μπορεί να ανίχνευση με ακρίβεια τη θέση, τη στάση και τις κινήσεις των ανθρώπων εντός ενός δωματίου, χρησιμοποιώντας συνηθισμένα Wi-Fi δρομολογητές (routers) κόστους 50€ ( TP-Link Archer A7 AC1750).

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) χρησιμοποιεί την ισχύ του σήματος Wi-Fi που λαμβάνεται από δρομολογητές που τοποθετούνται σε ένα δωμάτιο για να προσδιορίσει τη θέση και τη στάση των ανθρώπων μέσα σε αυτό. Τα σήματα Wi-Fi αναλύονται σε πραγματικό χρόνο από το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για την ανίχνευση αλλαγών στην ισχύ και τα μοτίβα του σήματος, το οποίο με τη σειρά του επιτρέπει στο σύστημα να προσδιορίσει τη θέση και τη στάση του ατόμου. Οι δρομολογητές τοποθετήθηκαν σε κάθε σημείο του δωματίου. Δημιουργηθήκαν εικόνες Wireframe για την παρακολούθηση Wi-Fi και ήταν αρκετά αιρετά ακριβείς και όχι μόνο αυτό αλλά οι εκτιμήσεις του wireframe της ανθρώπινης στάσης σέβονται περισσότερο το απόρρητο του ανθρώπου. Επιπλέον η αντίληψη που βασίζεται στο Wi-Fi δεν απαιτεί φως και είναι σε θέση να ανιχνεύει τις στάσεις του σώματος ακόμα και όταν υπάρχουν αντικείμενα που θα κρύβουν την παραδοσιακή προβολή της κάμερας.

Έτσι η νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) που μπορεί να καθορίσει τη θέση και τη στάση των ανθρώπων μέσα σε ένα δωμάτιο χρησιμοποιώντας δρομολογητές Wi-Fi είναι μια σημαντική πρόοδος στον εντοπισμό και την παρακολούθηση εσωτερικών χώρων. Η ακρίβεια, η ευκολία χρήσης και η ευελιξία του το καθιστούν μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Μπορούμε να περιμένουμε να δούμε αυτή την τεχνολογία να υιοθετείται ευρέως στο εγγύς μέλλον.


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.