Ηλεκτροκίνητο ιπτάμενο σκάφος με το όνομα Jetson One ιδανικό για πόλεις


Με προσωπικό πιστεύω της νεοφυής Σουηδικής εταιρίας "Όλοι είναι πιλότοι" και ένα ηλεκτρικό όχημα θα λέγαμε του οποίου έχει βγει από κινούμενα σχέδια κυριολεκτικά και μεταφορικά, κατασκεύασαν και παρουσίασαν το σκάφος Jetson One το όνομα του οποίου είναι εμπνευσμένο από τη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων The Jetsons.

Είναι ένα μονοθέσιο ηλεκτροκίνητο σκάφος e-VTOL που σημαίνει ότι μπορεί να προσγειώνεται κάθετα και το καθιστά ιδανικό για πτήσεις εντός πόλεων. Σχεδιασμένο να το συναρμολόγηση κάποιος εύκολα και να το χειριστεί επίσης όπως αναφέρει η εταιρία με περιορισμό όμως στο βάρος στα 95 κιλά. Ο σκελετός του αποτελείτε από αλουμίνιο και ανθρακονήματα και μηχανή 118 ίππων με τελική ταχύτητα 100χλμ. την ώρα και αυτονομία 20χλμ και βάρος 86 κιλά συνολικά. Η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί περίπου μία ώρα. Επίσης διαθέτει και αυτόματο αλεξίπτωτο αχρείαστο να ναι. Αν πάθουν κάποια βλάβη οι έλικες μπορεί να μείνει στον αέρα ακόμη και με έναν έλικα. 

Κοστίζει 92 χιλιάδες δολάρια περίπου 87 χιλιάδες ευρώ. Έχουν είδη γίνει πάνω από 3000 πρώτες παραγγελίες  γι' αυτό από την πρώτη του παρουσίαση τον Οκτώβριο του 2021. Τι δίπλωμα χρειάζεστε θα μου πείτε, δίπλωμα οδηγού ή πιλότου;. Tο συγκεκριμένο όχημα εμπίπτει στους κανονισμούς της FAA των ΗΠΑ που σημαίνει ότι οποιοδήποτε ιπτάμενη κατασκευή με βάρος κάτω από 115 κιλά και ταχύτητα κάτω από 101 χλμ. την ώρα μπορεί να πετάξει και χωρίς δίπλωμα πιλότου.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.