Παίξτε παιχνίδια του Playstation 1 στον υπολογιστή σας

Νοσταλγήσατε τα παιχνίδια του Playstation 1 αλλά η κονσόλα που είχατε χάλασε η την πουλήσατε;Υπάρχει λύση χάρις τον μοναδικό εκπληκτικό εξομοιωτή epsxe για την κονσόλα Playstation 1 συμβατός με όλα τα παιχνίδια του Playstation 1 απλό στην χρήση του για να παίζετε τα παιχνίδια του στον υπολογιστή σας.Το ePSXe είναι ο πιο δημοφιλείς εξομοιωτής του Playstation 1 ο οποίος αυτή την στιγμή βρίσκεται στην έκδοση v2.0.5 είναι ένας πολύ εύχρηστος εξομοιωτής με φιλικό περιβάλλον δεν χρειάζεται εγκατάσταση,υποστηρίζει OpenGL μαζί με την επιλογή split-screen για πολλούς παίκτες.Μπορείτε να παίξετε απευθείας από το CD ή να δημιουργήσετε .iso του CD ώστε να μην χρειαζόσαστε το CD για μεγαλύτερη ευκολία,μπορείτε ακόμη να κάνετε save-load κανονικά όπως θα κάνετε στην κανονική κονσόλα.Είναι διαθέσιμο για Windows,Linux,Mac,Android.

Ακολουθήστε τα παρακάτω 10 βήματα για Windows.




1. Κατεβάστε το ePSXe από εδώ.

2. Μετά πηγαίνετε εδώ και επιλέγετε
  • "Sony PlayStation SCPH-7502 BIOS v4.1 (1997-12-16)(Sony)(EU)" (Για Ευρώπη) 
  • "Sony PlayStation SCPH-1001 - DTLH-3000 BIOS v2.2 (1995-12-04)(Sony)(US) (Για Αμερική) 
θα σας συνιστούσα τον αμερικάνικο καθώς υποστηρίζει περισσότερα παιχνίδια ποιο ψαγμένα θα έλεγα αλλά και με τον ευρωπαϊκό που δοκίμασα όλα πήγαν καλά και κατεβάζετε το BIOS.

3. Στη συνέχεια δημιουργήστε έναν φάκελο με ότι όνομα θέλετε και αποσυμπιέστε το αρχείο "ePSXe205" μέσα σε αυτόν.

4. Και μετά αποσυμπιέστε το αρχείο "Sony PlayStation SCPH-7502 BIOS v4.1 (1997-12-16)(Sony)(EU)".(στην περιπτωση αυτή εγώ επέλεξα τον ευρωπαϊκό).

5. Στη συνέχεια κάντε αποκοπή το αρχείο .bin που μόλις αποσυμπιέσατε και τοποθετήστε το μέσα στον φάκελο bios.

6. Μετά ανοίξτε το ePSXe.exe θα σας εμφανίσει ένα παράθυρο επιλέξτε το bios και κάντε κλικ στο next.

7. Τώρα επιλέξτε το "Pete'e OpenGL2 GPU core 2.0.0" και κάντε κλικ στο next.

8. Ξανακάντε κλικ στο next.

9. Εδώ θα επιλέξετε το "ePSXe CDR WNT /W2K core 2.0.0 και κάντε κλικ στο next".

10. Κάντε κλικ στο "Controller 1" και εδώ τώρα θα πρέπει να ρυθμίσετε τα πλήκτρα που θέλετε αν δηλαδή θέλετε από το πληκτρολόγιο ή από το χειριστήριο σας να τα επιλέγετε ένα-ένα εύκολα και αφού τελειώσετε κάντε κλικ στο next και μετά κλικ στο Done και τελειώσατε.

Τώρα πηγαίνετε στο Confing ➜ Video και ρυθμίστε αν θέλετε την ανάλυση κτλ.Μετά πηγαίνετε File ➜ Run bios για να δούμε αν όλα λειτουργούν σωστά.Αν σε περίπτωση δεν σας εμφανίζει το λογότυπο τις sony κτλ. και δείχνει μαύρο αρκετά δευτερόλεπτα πηγαίνετε Options ➜ CPU overcloking και επιλέξτε το x1 και στη συνέχεια "τρέξτε" το Bios.

Στις ρυθμίσεις στην καρτέλα video να σας πω ότι ορισμένες φορές ανάλογα με τις ρυθμίσεις που θα κάνετε μπορεί όταν θα τρέξετε κάποιο παιχνίδι να πηγαίνει πολύ γρήγορα η πολύ αργά αυτό γίνετε γιατί κάτι στις ρυθμίσεις video δεν κάνατε σωστά θα σας πρότεινα να τα αφήσετε έτσι όπως είναι αν δεν είστε προχωρημένος χρήστης και δεν γνωρίζετε τη κάνετε αλλά αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε να πειράξετε τις ρυθμίσεις και ίσως το αποτέλεσμα να είναι και καλύτερο από τη ήταν πριν εξαρτάτε φυσικά και το υλικό (hardware) το οποίο διαθέτετε.

Συμβουλή: Ακόμα υπάρχουν στην αγορά ειδική μετατροπείς είναι πολύ φθηνή (ότι κάνει για το playstation 2 κάνει και στο 1) για όσους διαθέτουν τα γνήσια χειριστήρια του Playstation 1 μπορείτε με την βοήθεια των μετατροπέων να τα συνδέσετε σε μια θύρα usb και να χρησιμοποιήσετε, γίνεται και με απλά χειριστήρια pc. 

Για αυτούς που έχουν θέλουν να το τρέξουν το ePSXe σε Windows XP να επιλέξετε την έκδοση ePSXe 1.8.0 γιατί αυτή είναι συμβατή,καλή σας διασκέδαση!

Το συγκεκριμένο άρθρο φτιάχτηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet,+ για να συνεχίσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η ανάρτηση ανανεώθηκε 27/03/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.