Έξυπνος μηχανισμός ενεργοποιείτε για να προστατεύσει το κινητό σας από πτώση

Η «active damping» case όπως περιγράφεται είναι το πνευματικό παιδί του Philip Frenzel, ενός μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Aalen στην Γερμανία. Η ιδέα του μάλιστα κέρδισε το πρώτο βραβείο της German Society of Mechatronics, που εξετάζει εγχειρήματα, εργασίες και εφευρέσεις από σπουδαστές σε όλη τη χώρα (μπορείτε να τον δείτε σε αυτό το βίντεο να περιγράφει την εφεύρεση του).

Αν και ο Philip Frenzel δεν συμπαθεί τις θήκες επειδή ουσιαστικά «χαλάνε» την αισθητική του κινητού. Ακόμα λιγότερο όμως συμπαθεί τις… σπασμένες οθόνες. Γιατί λοιπόν να μην ενεργοποιείται κάποιο σύστημα προστασίας μόνο όταν η συσκευή βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο; Έτσι, σκέφτηκε την κατασκευή ενός μηχανισμού προστασίας που θα ενεργοποιείται μόλις οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ότι η συσκευή βρίσκεται σε… ελεύθερη πτώση. Αρχικά, σκέφτηκε να εγκαταστήσει έναν πραγματικό μηχανισμό… αερόσακου στη συσκευή. Ωστόσο τόσο αυτή η λύση, όσο και άλλες –όπως μία εναλλακτική λύση με αφρό- αποδείχτηκαν μη πρακτικές. Και τότε ήταν που σκέφτηκε, ότι εφόσον κάτι… μαλακό δεν είναι πρακτικό, γιατί να μην χρησιμοποιηθεί κάτι που να κάνει το κινητό να… αναπηδά; Και σκέφτηκε την χρήση μεταλλικών ελασμάτων ή ελατηρίων.

Όπως μπορείτε να δείτε, σκέφτηκε την χρήση οκτώ λεπτών μεταλλικών «προεξοχών» που υπό φυσιολογικές συνθήκες αποθηκεύονται εντός του περιβλήματος. Όταν όμως απελευθερωθούν, εξέρχονται από το περίβλημα και κυρτώνουν για να προστατεύσουν την συσκευή, που αναπηδάει στο έδαφος σαν να βρίσκεται πάνω σε ελατήρια. Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να διπλώσει τα μεταλλικά «ελάσματα» στις εσοχές τους, ώστε να ενεργοποιηθούν πάλι εφόσον απαιτηθεί.

2.gif.78c54e0046c45e918d3c02c2c013f04c.gif

Βεβαίως, στο εμπορικό προϊόν, εφόσον υπάρξει, θα έχει εξασφαλιστεί –ενδεχομένως μέσω του αισθητήρα εγγύτητας- ότι δεν θα ενεργοποιηθούν οι μεταλλικές… λάμες την ώρα που το κινητό βρίσκεται στην τσέπη του χρήστη. Ο Philip Frenzel έχει κάνει αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και σύντομα το προϊόν θα είναι έτοιμο για πώληση. Η επόμενη κίνηση του Philip Frenzel; Το Kickstarter.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.