Διόρθωσε οποιοδήποτε πρόβλημα έχει η Google Nexus / Pixel συσκευή σου

Ο ανοιχτός χαρακτήρας του Android μας επιτρέπει όλα αυτά τα χρόνια να βελτιώσουμε τις συσκευές μας πέρα από τα όρια του κατασκευαστή και φυσικά να αυξήσουμε τη διάρκεια ζωής τους. Στο ίδιο πράγμα πιστεύει και η Google η οποία κατασκευάζει τις δικές της με "ανοιχτό" προσανατολισμό, κάτι που μας επιτρέπει όχι μόνο να τις ξεκλειδώσουμε, αλλά και να τις επισκευάσουμε με ευκολία, τουλάχιστον όσον αφορά το λογισμικό τους. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πώς να επαναφέρουμε τα Nexus και τα Pixel, από οτιδήποτε και αν τους συμβεί.

Θα ακολουθήσουμε φυσικά τη μέθοδο "διαγράφω τα πάντα και περνάω ξανά το επίσημο firmware", καθώς είναι η απόλυτη λύση για όλα τα προβλήματα και θα είναι σίγουρα το μικρότερο άρθρο τέτοιου τύπου που έχουμε γράψει ποτέ, μιας και η διαδικασία είναι τρομερά απλή.

Προϋποθέσεις

Για τις συσκευές της Google θα χρειαστούμε:

το επίσημο firmware για τη συσκευή μας,
τον driver της Google στον υπολογιστή μας,
το ADB και το Fastboot, όπως επίσης,
να έχουμε ενεργοποιήσει στη συσκευή μας τον εντοπισμό σφαλμάτων USB και το ξεκλείδωμα OEM.

Η διαδικασία

Αποσυμπιέζουμε το firmware στον υπολογιστή μας και στον ίδιο φάκελο αποσυμπιέζουμε επίσης το ADB και το Fastboot.
Συνδέουμε τη συσκευή μας μέσω USB στον υπολογιστή και ανοίγουμε ένα τερματικό / γραμμή εντολών στο φάκελο που αποσυμπιέσαμε τα αρχεία (Shift + Δεξί κλικ και επιλέγουμε την αντίστοιχη επιλογή).

  • Βάζουμε τη συσκευή μας σε bootloader / fastboot mode με την εντολή:

adb reboot bootloader

Για να ξεκλειδώσουμε τον bootloader δίνουμε μία από τις ακόλουθες εντολές και ακολουθούμε τις οδηγίες στην οθόνη:

fastboot flashing unlock

fastboot oem unlock

  • Τέλος για να εγκαταστήσουμε το firmware τρέχουμε το αντίστοιχο αρχείο 'flash-all' ανάλογα με το λειτουργικό μας σύστημα. Αν για παράδειγμα έχουμε Windows, γράφουμε στο τερματικό:

flash-all.bat

  • Αφού τελειώσει η διαδικασία μπορούμε αν θέλουμε να κλειδώσουμε ξανά τον bootloader και με αυτό τον τρόπο να ισχύσει και πάλι η εγγύηση κατασκευαστή που έρχεται με τη συσκευή. Αυτό γίνεται δίνοντας μία από τις ακόλουθες εντολές:

fastboot flashing lock

fastboot oem lock

Αυτό είναι και ένα από τα τεράστια πλεονεκτήματα των Nexus / Pixel συσκευών έναντι όλων των smartphone που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Έχετε άλλη συσκευή;

Α έχετε συσκευή άλλου κατασκευαστή με αντίστοιχο πρόβλημα στο software μην ανησυχείτε, καθώς έχουμε δημιουργήσει αντίστοιχους οδηγούς για συσκευές:


αλλά και για συσκευές με επεξεργαστές:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.