Blogger templates

I Support the Bring Them Back Campaign

21 Νοε 2016

Φορτίστε και συντηρήστε την μπαταρία των smartphone σας και Tablet σωστά για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και λειτουργίας

android, android phone, appsΤο συγκεκριμένο ερώτημα για το πως πρέπει να φορτίζω την μπαταρία έτσι ώστε να μην την χαλάσω και να διαρκεί περισσότερο χρόνο ή το πόσες ώρες πρέπει να το φορτίσω την πρώτη φορά ,ξέρετε ότι σήμερα η μπαταρίες των κινητών κρατάνε μια με δυο μέρες αν και έχουν αρχίσει να βγαίνουν smartphones με μεγαλύτερη χωρητικότητα ενέργειας(4.000 με 8000mAh ακόμη και με 10000mAh) την χωρητικότητα αυτή μπορείτε να την δείτε στην μπαταρία σας πάνω το αναγράφει αυτό όσο μεγαλύτερα mAh τόσο το καλύτερο.Δεν φταίει η μπαταρία αλλά ο τρόπος που εμείς την φορτίζουμε.Κάποιοι πιστεύουν πως εάν την φορτίζω με μικρές δόσεις αυτό την καταστρέφει και την αφήνουν και αδειάζει τελείως και μετά κάθονται να την φορτίσουν πλήρως με αποτέλεσμα να καταστρέφουμε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.Κάθε μπαταρία κινητού ξεχωριστά έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό κύκλων φόρτισης ο οποίος ορίζεται από τον κατασκευαστή της.Ένας κύκλος φόρτισης είναι η πλήρης επαναφόρτιση της χωρητικότητας μιας μπαταρίας στο 100%.Δηλαδή αν σήμερα η ένδειξη μπαταρίας είναι στο 0% και την φορτίσετε πλήρως αυτός είναι ένας κύκλος.Όσο ποιο πολύ κύκλοι ολοκληρώνονται τόσο η χωρητικότητα της μπαταρίας μειώνεται σταδιακά. Για αυτό μερικές φορές όταν φορτίζετε την μπαταρία σας και δεν φορτίζει τότε έχει ολοκληρώσει τους κύκλους της και θα πρέπει να την αντικαταστήσετε.
Nokia BL-4J for Lumia 620 | BestBoyZ

Δείτε λοιπόν τη πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε την μπαταρία σας σε φόρμα.

Μην αφήνετε το κινητό/Tablet στην πρίζα και φορτίζει συνέχεια.

White Iphone 4 at Top of Brown TableΤο κάνετε οι περισσότεροι το βράδυ αυτό.Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν κάτι έξυπνο διακόπτουν την φόρτιση μόλις φτάσουν στο 100% αλλά συνεχίζουν να προσπαθούν να την κρατάνε στο 100% έτσι η μπαταρία βρίσκεται σε μια συνεχή κατάσταση φορτίσεις κάνει δηλαδή μικρές φορτίσεις η οποίες καταστρέφουν εσωτερικά την μπαταριά. Αφήστε που οι μπαταρίες είναι και ευαίσθητες στην ζέστη ιδικά αν βρίσκονται μέσα σε θήκη η απορρέουσα θερμοκρασία δεν φεύγει από το κινητό/Tablet και εγκλωβίζετε μπορεί όμως να φεύγει η θερμοκρασία από το σασί του τηλεφώνου/Tablet όπως το είχε προβλέψει ο κατασκευαστής χωρίς την θήκη δηλαδή αν η μπαταρία μας ανεβάσει μεγαλύτερη θερμοκρασία από την προβλεπόμενη η απόδοσή της θα πέσει. Όλοι οι κατασκευαστές προειδοποιούν ότι η παρατεταμένη χρήση του κινητό/Tablet σε περιβάλλον άνω των 35oc μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες ειδικά το καλοκαίρι. Κρατήστε την σε δροσερό περιβάλλον και αν δείτε ότι ζεσταίνετε πολύ την ώρα που φορτίζετε βγάλτε το κινητό σας από την θήκη. Το κρύο από την άλλη μπορεί να μειώση την διάρκεια μιας μπαταρίας αλλά προσωρινά και αυτό γιατί αν τα μόρια της μπαταρίας ζεσταθούν τότε η χωρητικότητα της μπαταρίας επανέρχεται στα κανονικά της επίπεδα.Ακόμη με ορισμένους ασύρματους φορτιστές ή ταχυφορτιστές αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες η οποίες καταστρέφουν σταδιακά την μπαταρία. Ακόμα αν για κάποιον λόγο δεν χρησιμοποιείται το κινητό/Tablet σας για πολύ καιρό ή θέλετε να το αποθηκεύσετε κάπου τότε βγάλτε την μπαταρία(αν είναι αποσπόμενη) από αυτό και αποθηκεύστε την σε ένα δροσερό μέρος στο 40% της φόρτισης του.

Ο σωστός τρόπος φόρτισης της μπαταρίας.

Army engineers develop chargers for phones, laptops in combatΗ μπαταρίες λιθίου δεν πρέπει να τις φορτίζουμε στο 100% πρέπει να διατηρείται μεταξύ του 40% και του 80% της πλήρους χωρητικότητας της,γιατί αν τις φορτίζουμε στο 100% η υψηλή τάση ζορίζει τις μπαταρίες και φθείρονται σταδιακά. Θα μου πείτε και τη να κάνουμε θα τσεκάρουμε κάθε τρεις και λίγο το κινητό/Tablet αν πήγε στο 80% δυστυχώς η ευτυχώς ναι. Πρέπει να κάνετε μικρές φορτίσεις όταν φυσικά αυτό χρειάζεται και αυτό γιατί τα ιόντα στην μπαταρία αναγεννιούνται και παράγουν αρκετή ισχύ. Δηλαδή οι πολλές μικρές φορτίσεις είναι καλύτερες από μία πλήρης φόρτιση. Δεν είναι πρακτικό αλλά μόνο έτσι θα εξασφαλίσετε τη μακροζωία της μπαταρίας σας. Οι περισσότερες μπαταρίες ιόντων λιθίου χρησιμοποιούν ταχεία φόρτιση,φορτίζονται γρήγορα έως το 80% και στη συνέχεια μεταβαίνουν σε συντηρητική φόρτιση.Δηλαδή χρειάζεται περίπου 1,5 ώρα φόρτισης έως το 80% και άλλο τόσο από το 80% έως το 100%.Αν δεν έχει λειτουργήσει για πολύ καιρό καλό θα είναι μια πλήρη αποφόρτιση-φόρτιση μια φορά κάθε 2 μήνες αυτό βοηθάει το κινητό να ξανά υπολογίσει τη χωρητικότητα και να υπολογίζει με ακρίβεια την ένδειξη της μπαταρίας στην οθόνη μας.Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί η μπαταρία είναι μερικώς φορτισμένη από το εργοστάσιο οι πρώτες φορτίσεις πρέπει να είναι στο 100% για να πιάσει την μέγιστη απόδοση η μπαταρία.

Καλιμπράρισμα της μπαταρίας προσεχώς +++..

Μετά από 3-4 χρόνια λειτουργίας οι επιδόσεις και η διάρκεια της μπαταρίας πέφτουν και θα πρέπει να την αντικαταστήσετε με καινούργια.Βέβαια δεν το θεωρό και τόσο σημαντικό αν δεν έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα με την μπαταρία ή την συσκευή απλά σας το λέω πληροφοριακά στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την διαφορά μιας τέτοιας μπαταρίας λιθίου καινούργιας εναντίον παλιάς μπαταρίας και θα καταλάβετε.
Με λίγα λόγια...

Woman Wearing White V Neck Shirt Using Space Gray Iphone 6Δεν αποφορτίζουμε ή φορτίζουμε πλήρως το κινητό/Tablet μας πρέπει να κυμαίνετε από το 40%-80% μακριά από την ζέστη όχι σε αξεσουάρ τύπου ταχυφορτίσεων-ασύρματων. Ακόμη αν για κάποιο λόγο καταστραφεί ο φορτιστής ή τον χάσετε μην επιλέξετε άλλης μάρκας φθηνού φορτιστή είναι οικονομικοί ναι αλλά τελικά μπορεί να καταστρέψει την μπαταρία σας. Επιλέξτε τους αυθεντικούς φορτιστές του κινητού σας ή αυτούς που είναι ΟΕΜ αλλά και με την επίσημη έγκριση της κατασκευάστριας εταιρίας του κινητού σας.Μην χρησιμοποιείτε εφαρμογές του τύπου "Save your battery" και άλλες παρόμοιες εφαρμογές γιατί κάνουν το αντίθετο.Την εργοστασιακή εξοικονόμηση ενέργειας του smartphone σας να χρησιμοποιείτε γιατί το Android λειτουργικό πλέον είναι τόσο έξυπνο που δεν χρειάζεται αυτές τις εφαρμογές.

Μπορείτε μόνο να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Ampere ή παρόμοιες οι οποίες εφαρμογές δίνουν διάφορες πληροφορίες για την μπαταρία σας,αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την φόρτιση της μπαταρίας σας ή και του φορτιστή σας μπορείτε δηλαδή να δείτε το ρεύμα φόρτισης και αποφόρτισης αν "παίρνει ρεύμα" δηλαδή,μπορούμε να καταλάβουμε αν ο φορτιστής μας είναι ελαττωματικός ή όχι,σε μερικές περιπτώσεις βέβαια μπορεί να μην φταίει ο φορτιστής αλλά το καλώδιο(usb) που είναι συνδεδεμένο.

Επίσης να απενεργοποιείτε οτιδήποτε δεν το χρησιμοποιείτε όπως Wifi, Bluetooth,Δεδομένα κινητού(Mobile Data), εφαρμογές,GPS,Συγχρονισμός κ.α.Μειώστε και την φωτεινότητα όταν δεν την χρειάζεστε και αν έχετε οθόνη Amoled μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια προσθέτοντας ένα μαύρο φόντο στη συσκευή σας.Έτσι θα κρατάει περισσότερο η λειτουργία του smartphone/Tablet σας.

Παρατείνετε την ζωή και την διάρκεια της μπαταρίας του Laptop σας

Η ανάρτηση ενημερώθηκε στις 13/05/2018

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet,+ για να συνεχίσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου