Δυνατότητα επαλήθευσης λογαριασμού 2 βημάτων στο PlayStation Network

Δυνατότητα επαλήθευσης λογαριασμού 2 βημάτων στο PlayStation Network
Εκτός από την αύξηση συνδρομής τον επόμενο μήνα, η Sony προχωρά σε μια πολύ σημαντική αλλαγή για την ασφάλεια των μελών τoυ PlayStation Network, προσθέτοντας τη λειτουργία επαλήθευσης λογαριασμών δύο βημάτων (two-step verification).
Όπως ισχύει και σε άλλες υπηρεσίες όπως αυτές της Google, της Microsoft και του Facebook, οι χρήστες του PlayStation Network και των υπηρεσιών του, μπορούν να προσθέσουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας στο λογαριασμό τους, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα λάβουν στο smartphone τους μέσω SMS έναν κωδικό τον οποίο θα πρέπει να εισάγουν ανεξάρτητα από τον κύριο κωδικό τους, προκειμένου να τους επιτραπεί η πρόσβαση στο λογαριασμό.

Η υπηρεσία της Sony έχει αποτελέσει στόχο των hackers αρκετές φορές κατά το παρελθόν, και το νέο χαρακτηριστικό που παρουσιάζει η Ιαπωνική εταιρεία σίγουρα θα κάνει αρκετά πιο δύσκολες μελλοντικές επιθέσεις. Η Sony πάντως δεν έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία εξ ορισμού για τους χρήστες οι οποίοι θα πρέπει να την ενεργοποιήσουν είτε πηγαίνοντας στο Settings -> PlayStation Network Account Management -> Account Information -> Security -> 2-Step Verification, είτε με το να επισκεφθούν την παρακάτω ιστοσελίδα.

Πηγή:insomnia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.