Απενεργοποιήσετε την Web camera σας στο Laptop ή στο Desktop υπολογιστή σας!

Αποτέλεσμα εικόνας για web cam spyΣήμερα όλα τα Laptop έχουν ενσωματωμένες κάμερες για επικοινωνία, συνομιλία μέσω βίντεο(πχ Skype.ooVoo κτλ). Κάποιοι Hackers οι και κρατικές υπηρεσίες (CIA,FBI κτλ.) έχουν κάνει επίθεση σε υπολογιστές με σκοπό την κατασκοπία να παρακολουθούν τους χρήστες εν αγνοία τους!Τώρα θα πείτε "εμένα θα παρακολουθήσουν;" Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τίποτα.Επίσης διάφορα τρωτά σημεία στο λειτουργικό σας κάποιος ιός malware μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα σας με αποτέλεσμα να σας παρακολουθούν.Τώρα αν θέλετε για δικούς σας λόγους να απενεργοποιήσετε την κάμερα σας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα........

Στα windows 8 αλλά και στα 7 στην αναζήτηση πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε ;) Device Manager και επιλέξτε το πρώτο αποτέλεσμα που θα εμφανίσει., αν για κάποιο λόγο δεν τα καταφέρετε πατήστε το πλήκτρο των windows(αυτό με την σημαιούλα πάνω:))+R και πληκτρολογήστε devmgmt.msc και πατήστε enter.Στα Windows Xp δεξί κλικ στον υπολογιστή μου και διαχείριση συσκευών μετά το πλήκτρο των windows+R και πληκτρολογήστε devmgmt.msc.


Βρείτε το Imaging Devices και μετά το Integrated Camera αν δεν το βρίσκετε δοκιμάστε στο Sound ή στο video and game controllers, κάντε δεξί κλικ στο Integrated Camera ή μπορεί να είναι με άλλο όνομα πχ(samsung camera) και επιλέξετε το Disable πατήστε οκ.

Αυτό ήταν έχει απενεργοποιηθεί,τώρα αν θέλετε να την ξαναχρησιμοποιήσετε θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία επιλέγοντας απλά Εnable.

Μπορείτε βέβαια να καλύψετε και την κάμερα με ένα αυτοκόλλητο ή χαρτάκι η ότι άλλο θέλετε :).

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet,+ για να συνεχίσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.