Το Instagram ξεπέρασε το Twitter

Μέσα σε εννέα μόλις μήνες το Instagram εμφάνισε αύξηση των χρηστών του κατά 50%, φτάνοντας μηνιαίως τα 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, με αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερο από το Twitter, που έχει  284 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

To Instagram, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να ανταλλάσσουν φωτογραφίες και βίντεο, εξαγοράστηκε το 2012 από το Facebook (που έχει 1,35 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα) και πάνω από το 70% των χρηστών του βρίσκονται εκτός ΗΠΑ, σύμφωνα με τους «Times» της Νέας Υόρκης και το BBC.

Η εντυπωσιακά γρήγορη ανάπτυξή του, μετά τη δημιουργία του το 2010, οφείλεται κυρίως στο ότι η ανταλλαγή βίντεο αποτελεί πλέον την πιο «καυτή» ενασχόληση των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα. Γι’ αυτό, άλλωστε και το Twitter αναβαθμίζει τη δική του υπηρεσία σύντομης διάρκειας βίντεο, με την ονομασία Vine.

Ο Κένιβ Σίστρομ, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Instagram, δήλωσε ότι το δίκτυο θα αρχίσει πλέον να επαληθεύει τους λογαριασμούς των διασήμων, όπως ηθοποιών και αθλητών, ώστε οι χρήστες της υπηρεσίας να είναι βέβαιοι ότι το περιεχόμενο που βλέπουν σε έναν λογαριασμό, είναι αυθεντικό.

Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί το Instagram, όπως επίσης το Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα, είναι οι παραπλανητικοί λογαριασμοί χρηστών, για παράδειγμα όσοι υποτίθεται ότι ανήκουν σε γνωστές πολυεθνικές επιχειρήσεις, ενώ στην πραγματικότητα είναι μαϊμούδες, που δημιουργούνται από χάκερ και άλλα κακόβουλα άτομα.

Πρόσφατα το Instagram επέτρεψε την προβολή διαφημίσεων για να αυξήσει τα έσοδά του, κάτι που δεν άρεσε σε όλους τους χρήστες του. «Όταν έχεις πια 300 εκατ. χρήστες, δεν είναι φθηνή υπόθεση να ″τρέχεις″ όλη αυτή την υπηρεσία, καθώς πρέπει να προσλάβεις και άλλους ανθρώπους», δικαιολογήθηκε ο Κένιβ Σίστρομ.

Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.