Έλεγχος προσθετικών μελών με τη δύναμη του μυαλού

prosthetics-570Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει πολύ σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη των προσθετικών μελών σε ακρωτηριασμένα άτομα. Πρόσφατα είδαμε για πρώτη φορά τεχνητό δέρμα το οποίο δίνει αίσθηση αφής και έχει ελαστικότητα. Κάποια από τα επιτεύγματα δυστυχώς μένουν στα εργαστήρια και κάποια άλλα καταφέρνουν να γίνουν πραγματικότητα.

Χάρη στη νευροχειρουργική και την ρομποτική τεχνολογία ένας άνδρας από το Colorado που έχει χάσει και τα δυο του χέρια εδώ και 40 χρόνια, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να ελέγξει τα δυο ρομποτικά του χέρια με τη δύναμη του μυαλού. Τα προσθετικά άκρα και η τεχνολογία δημιουργήθηκαν από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Χρησιμοποιήθηκαν αλγόριθμοι αναγνώρισης προτύπων οι οποίοι οι οποίοι εντοπίζουν τις κινήσεις των μυών, το πόσο καλά επικοινωνούν μεταξύ τους, το εύρος τους και τη συχνότητά τους. Οι πληροφορίες αυτές συλλέγονται και μεταφράζονται σε πραγματικές κινήσεις των προσθετικών μελών.

Το επόμενο βήμα για τον ασθενή είναι να πάει σπίτι του και να δει πως θα ενσωματώσει τα προσθετικά μέλη και τις κινήσεις στην καθημερινότητά του.


Πηγή:techblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.