Η Nokia Networks θα κατασκευάσει 5G δίκτυο

Οι περισσότεροι γνώριζαν τη Nokia ως κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων, αλλά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ένα μέρος της εταιρείας -σε συνεργασία με τη Siemens παλαιότερα – ασχολούνταν με τα δίκτυα. 
Το μέρος της Nokia που δεν έχει γίνει αντικείμενο εξαγοράς από τη Microsoft, αφορά ακριβώς σε αυτή τη δραστηριότητα, τα δίκτυα και είναι εκείνο που έχει προκύψει ως Nokia Networks, αφότου η Nokia αγόρασε το μερίδιο που της Siemens στην πάλαι πότε Nokia Siemens Networks.
H Nokia Networks, λοιπόν, θα κατασκευάσει ένα δοκιμαστικό δίκτυο στο Oulou της Φινλανδίας στις αρχές του επόμενου έτους. Ο σκοπός του δικτύου αυτού θα είναι να δοκιμαστούν οι υποδομές που απαιτούνται για την εδραίωση του 5G, της επόμενης εξέλιξης του 4G στην ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο.
Εκτιμάται, σύμφωνα με το PhoneArena, ότι η χωρητικότητα του δικτύου 5G θα είναι περίπου 1.000 φορές εκείνη που έχει σήμερα ένα τυπικό δίκτυο LTE, ενώ οι ταχύτητες που θα προσφέρει, αναμένεται να είναι από 10 έως και 100 φορές πιο μεγάλες από εκείνες που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τα δίκτυα νέας γενιάς θα μπορέσουν να προσφέρουν ταχύτητες μέχρι και 500 Mbps.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους πελάτες της Nokia Networks, συμπεριλαμβάνονται οι Ericsson, Alcatel-Lucent και Huawei, ισχυροί παίκτες στην αρένα διαμόρφωσης των μελλοντικών δικτύων.
Πηγή:pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.