Η ομάδα hacking Lizard Squad ανακοίνωσε την διάλυσή της

Έπειτα από δύο εβδομάδες πλήρους δράσης, η ομάδα hacking Lizard Squad ανακοίνωσε την διάλυσή της, δηλώνοντας ότι ο σκοπός της έχει εκπληρωθεί.
Η ομάδα κατάφερε να τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε εταιρείες υψηλού προφίλ που δραστηριοποιούνται στον χώρο του gaming και διαταράσσοντας τις υπηρεσίες τους.
Οι hackers της Lizard Squad ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους στοχεύοντας το PlayStation Network και δίκτυο Online Entertainment της Sony, μέσω DDoS. Eπιπλέον, ανάγκασαν το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της Sony Online Entertainment, John Smedley, σε αναγκαστική προσγείωση, με ψευδείς ισχυρισμούς περί τοποθέτησης εκρηκτικών.
Η ομάδα στόχευσε επίσης και άλλες online υπηρεσίες gaming, όπως Blizzard και Twitch, προκαλώντας σύγχυση και εκνευρισμό στην κοινότητα των gamers.
Σε ένα μήνυμα που άφησαν στο Pastebin, τα μέλη της ομάδας αναφέρουν ότι το αρχικό κίνητρο πίσω από τις επιθέσεις ήταν να διαπιστωθεί εάν οι ικανότητές τους ήταν αρκετά καλές, ώστε να μπορέσουν να διαφύγουν με τις πράξεις αυτές, χωρίς να πιαστούν.
Ωστόσο φημολογείται ότι το FBI, το οποίο έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη δραστηριότητα της ομάδας, κατάφερε να συλλάβει τα μέλη της Lizard Squad, παρόλο που η ιστοσελίδα της ομάδας αναφέρει το αντίθετο.
Σύγχυση έχει προκαλέσει επίσης ένα  tweet από την ομάδα, που ενημέρωσε ότι δύο από τα μέλη της, με τα ψευδώνυμα Komodo και Iguana, έχουν συλληφθεί από τις αρχές.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.