Πιο ασφαλής η επόμενη αναβάθμιση του Android

Η Samsung και η Google ανακοίνωσαν ότι μέρος της τεχνολογίας Samsung KNOX θα ενσωματωθεί στην επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού Android. 

Η νέα έκδοση του Android, η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο Google I/O, θα συμπεριλαμβάνει μια σειρά νέων λειτουργιών για επαγγελματίες και υπεύθυνους ΙΤ, όπως ένα ξεχωριστό container για τη διαχείριση και την ασφάλεια επαγγελματικών δεδομένων. Η νέα αυτή εμπειρία απαντά στην εξελισσόμενη τάση για χρήση φορητών συσκευών σε επιχειρήσεις.

«Καλωσορίζουμε με χαρά αυτήν την επαναστατική συνεργασία με τη Google. Η Samsung, ως πρωτοπόρος κατασκευαστής φορητών συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android, ανταποκρίνεται ταχύτατα στις ανάγκες που έχουν οι χρήστες Android φορητών συσκευών για ασφάλεια και προστασία των προσωπικών τους δεδομένων», ανέφερε ο Injong Rhee, senior vice president του KNOX Security Group της Samsung Electronics. 

Με αυτήν τη ξεχωριστή συνεργασία, οι δύο εταιρείες έχουν ως στόχο να ανταποκριθούν στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες για μια σταθερή και ασφαλή mobile πλατφόρμα. Ταυτόχρονα, η ιδιωτικότητα και τα δεδομένα του τελικού χρήστη διασφαλίζονται, καθώς, πλέον, μπορεί να απολαμβάνει την ίδια Android εμπειρία στο χώρο εργασίας, όπως ακριβώς και κατά την προσωπική χρήση. Παράλληλα με την προσπάθεια αυτή, η Samsung θα συνεχίσει να προσφέρει προηγμένες και προσαρμοσμένες επαγγελματικές λύσεις στους εταιρικούς πελάτες της.

Η πλατφόρμα Samsung KNOX είναι, αυτή τη στιγμή, ο μοναδικός πάροχος Android για θέματα ασφάλειας φορητών συσκευών σε επίπεδο άμυνας και κυβερνητικών αναγκών της αμερικανικής κυβέρνησης και του υπουργείου Άμυνας της. Αυτό επιτρέπει τη χρήση του σε κυβερνητικά και άλλα, υψηλά ελεγχόμενα, επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Η πλατφόρμα Samsung KNOX έλαβε έγκριση STIG από το «US Defense Information Systems Agency», για χρήση στα δίκτυα του αμερικάνικου υπουργείου Άμυνας το Μάιο του 2013 και αναβαθμίστηκε στην έκδοση STIG 2 τον Απρίλιο του 2014. 

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσφατα εξέδωσε τον οδηγό «End User Device (EUD) Security Guidance» για το Samsung KNOX, σε επιλεγμένες συσκευές Samsung Android. Επιπροσθέτως, συσκευές με ενσωματωμένο το KNOX, όπως το Galaxy S5 και το Note 10.1 (2014 Edition) πιστοποιήθηκαν με το Mobile Device Fundamentals Protection Profile (MDFPP) Common Criteria το Μάιο του 2014, ενώ τα Galaxy S4, Galaxy Note 3, Galaxy Note PRO το Φεβρουάριο του 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.samsungknox.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.