Πτώση στην αγορά PC για έκτη συνεχόμενη χρονιά!

Για έκτη συνεχή φορά η αγορά των PC γνωρίζει πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις των εταιρειών IDC και Gartner. Πιο συγκεκριμένα κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου οι συνολικές πωλήσεις PC σε όλο τον κόσμο ανήλθαν στα 81.6 εκατομμύρια, αριθμός που αναλογεί σε μείωση της τάξης του 7.6% συγκριτικά με την ίδια περίοδο κατά την περσινή χρονιά.
Ωστόσο, παρά τα απογοητευτικά νούμερα στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη από τις προβλέψεις της IDC που έκαναν λόγο για πτώση 9.5%. Στα ίδια περίπου επίπεδα κυμαίνονται και οι αριθμοί που προέκυψαν από τις μετρήσεις της Gartner, σύμφωνα με τις οποίες οι συνολικές πωλήσεις PC ανήλθαν στα 80.3 εκατ., πεσμένες κατά 8.6% σε σχέση με πέρυσι. Όπως αναφέρει η ανάλυση της Gartner, “το τρίμηνο αυτό ήταν το χειρότερο των τελευταίων 5 χρόνων για τις πωλήσεις υπολογιστών”.
Να σημειώσουμε ότι οι αριθμοί αυτοί δεν αναφέρονται σε πωλήσεις σε τελικούς καταναλωτές αλλά στις συνολικές διανομές PC σε καταστήματα χονδρικής ή λιανικής πώλησης.
gartner-pc-q3-2013-1
Σύμφωνα με αμφότερες τις δύο έρευνες, την πρωτιά στους υπολογιστές κατέχει η Lenovo, ακολουθούμενη από τις HP και Dell. Οι τρεις αυτές εταιρείες σημείωσαν μια μικρή άνοδο στις πωλήσεις τους, ενώ αντίθετα οι Acer και ASUS που συμπληρώνουν την πεντάδα, γνώρισαν πολύ μεγάλη πτώση.
Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.