Windows 8 phone από τη Microsoft


Μαζεμένες ανακοινώσεις φαίνεται ότι αποφάσισε να κάνει η Microsoft κρατώντας όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα επάνω της. Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του tablet Surface λοιπόν, παρουσίασε και τη νέα έκδοση των Windows για smartphones.

Το νέο Windows Phone 8 θα υποστηρίζει multi-core επεξεργαστές, περισσότερες αναλύσεις οθόνης (800 x 480/15:9, 1280 x 768/15:9, 1280 x 720/ 16:9), υποδοχές microSD με δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών από αυτές, ενσωμάτωση του Internet Exprorer 10, native NFC chips και αντίστοιχες λειτουργίες , ενώ η πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών θα είναι κοινή με το Windows 8 προκειμένου οι προγραμματιστές να μπορούν να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

«Το μέλλον των Windows κινητών τηλεφώνων βασίζεται σε ένα κοινό παρανομαστή. Τα Windows», ανέφερε ο Joe Belfiore, επικεφαλής της ομάδας των Windows Phone.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε θα χρησιμοποιήσει τα Nokia Maps για τη λειτουργία του GPS και του δικτύου χαρτών και όχι το Bing της Microsoft.

Μία από τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Joe Belfiore είναι αυτή που αφορά τη Start Screen, στην οποία ο χρήστης μπορεί να αλλάζει το μέγεθος των Live Tiles για να έχει περισσότερες πληροφορίες στην αρχική οθόνη.

Τα δυσάρεστα νέα είναι πως όσοι έχουν συσκευή με Windows Phone 7.5 δεν θα μπορούν να κάνουν αναβάθμιση σε Windows Phone 8, ούτε να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές που θα αναπτυχθούν για τη νέα έκδοση. Σημειώνεται βέβαια ότι όλες οι εφαρμογές του Windows Phone 7.5 (Mango) θα λειτουργούν κανονικά στην έκδοση Windows Phone 8.
Η Microsoft παρουσίασε το Windows Phone 8


Πηγή:proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.