Τεράστια παθητική ψύξη ης Nvidia GeForce GTX 680


Η παθητική ψύξη και οι κορυφαίες επιδόσεις είναι έννοιες ασυμβίβαστες για επεξεργαστές και κάρτες γραφικών. Οι μηχανικοί της Colorful, όμως, κατασκεύασαν μία κάρτα βασισμένη στην κορυφαία GPU της Nvidia GeForce GTX 680 με ένα... τερατώδες σύστημα παθητικής ψύξης.

Η κατασκευή της "iGAME 680 Silent Land", είναι άκρως εντυπωσιακή και ογκώδης, με δύο τεράστια αλουμινένιαheatsinks με 280 fins συνολικά, να βρίσκονται εκκατέρωθεν της κάρτας. Το ένα, εφάπτεται επάνω στη GPU, όπως συνηθίζεται και το άλλο βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας, σε απόσταση από αυτή, και συνδέονται μεταξύ τους με ειδικό αγώγιμο υλικό. Μέσα στα heatsinks, υπάρχουν 20 χάλκινα heatpipes και συνολικά, το όλο σύστημα δίνει μια επιφάνεια ψύξης 20.000 τετραγωνικών εκατοστών!


Το πόσο αποτελεσματικό θα είναι το σύστημα αυτό, μένει να αποδειχθεί όταν η κάρτα, διατεθεί για δοκιμές, αφού για την ώρα από την εταιρεία έχουν δώσει στη δημοσιότητα μόνο φωτογραφίες. Εικάζεται, πως η GPU μπορεί να είναι underclocked, για να μην ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες, το σίγουρο πάντως είναι πως το μέγεθος είναι... overclocked και όπως φαίνεται καταλαμβάνει το χώρο τουλάχιστον μιας διάταξης SLI, αν και μοιάζει να χρειάζεται περισσότερο.

Όσοι ονειρεύονται ήδη την απόλυτη ισχύ, με απόλυτη ησυχία, καλύτερα να περιμένουν λίγο, να δουν τι τελικά θα παρουσιαστεί.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.