Ο πρώτος καθρέφτης αυτοκινήτου που εξαφανίζει τα τυφλά σημεία!


Παρά τις τεράστιες εξελίξες σε πολλούς τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, ένα πρόβλημα που εξακολουθεί να υφίσταται σήμερα είναι τα τυφλά σημεία, οι περιοχές δεξιά και αριστερά του αυτοκινήτου μεταξύ της μέσης και πίσω στις οποίες ο οδηγός δεν έχει ορατότητα με τη χρήση των καθρεφτών.
Το πρόβλημα αυτό αποφάσισε να λύσει ένας μαθηματικός του Drexler University, ο οποίος βασιζόμενος σε έναν αλγόριθμο του Dr. R. Andrew Hicks του ίδιου πανεπιστημίου, δημιούργησε τον πρώτο πλαϊνό καθρέφτη αυτοκινήτου με ορατότητα 45 μοιρών έναντι των 15-17 μοιρών των συμβατικών καθρεφτών.
Με άλλα λόγια, πρόκειται για τον πρώτο καθρέφτη που εξαφανίζει τα τυφλά σημεία δίχως όμως να παραμορφώνει την ορατότητα του οδηγού ή να αλλοιώνει το μέγεθος και την απόσταση των αντικειμένων. Ο εν λόγω καθρέφτης αποτελείται από χιλιάδες μικροσκοπικά καμπυλωτά κομμάτια που βλέπουν σε διαφορετικά σημεία, όπως ακριβώς μια σχετικά επίπεδη ντισκομπάλα.
Ο καθρέφτης έχει πατενταριστεί ήδη και μένει μόνο να δούμε το αν και πότε θα υιοθετηθεί από κάποια εταιρεία αυτοκινήτων.
Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.