Απειλή διαδικτυακής κατασκοπείας


Ο επικεφαλής της προστασίας δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει ότι μια παγκόσμια εμπορική συμφωνία για να σταματήσει η κλοπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας θα μπορούσε να επιτρέψει στους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών να κατασκοπεύουν τους χρήστες, παραβιάζοντας το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Πολλές κυβερνήσεις σε ανεπτυγμένες χώρες έχουν παρουσιάσει πολυμερείς συμφωνίες,
για να αποτρέψουν την κλοπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από ιστοσελίδες όπως το MegaUploads και το Pirate Bay, οι οποίες προσφέρουν δωρεάν ταινίες και μουσική για κατέβασμα.
Οι νομοθετικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι συμφωνίες αυτές θα μπορούσαν να δώσουν στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου απεριόριστη πρόσβαση στις online δραστηριότητες των συνδρομητών τους, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η συμφωνία ACTA, που υπογράφηκε από τις 22 σε σύνολο 27 χώρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), αλλά και από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, μεταξύ άλλων, αλλά δεν επικυρώθηκε από καμία από αυτές, αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα τέτοιων συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένων των προσχέδιων του SOPA και PIPA, που δέχτηκαν αρνητική κριτική από την κοινή γνώμη.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.