Το Κέντρο Ερευνών για την Διαδικτυακή Ασφάλεια βραβεύει πανεπιστήμια με 400.000 λίρες


Οκτώ Βρετανικά Πανεπιστήμια πρόκειται να επωφεληθούν από μια επένδυση κεφαλαίου ύψους 50.000 λιρών και μια πρόσθετη χρηματοδότηση, αν κερδίσουν το βραβείο από το «Ακαδημαϊκό Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» (GCHQ) στην Αγγλία.
Τα Πανεπιστήμια, που θα συμμετάσχουν στην έρευνα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο,
είναι το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, το Imperial College του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο Lancaster, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Πανεπιστήμιο Queen του Μπέλφαστ, το Royal Holloway, το Πανεπιστήμιο του Southampton και το University College του Λονδίνου.
Τα Πανεπιστήμια πρόκειται να διεξάγουν έρευνα παγκόσμιας εμβέλειας στο χώρο της Διαδικτυακής Ασφάλειας, με στόχο τη βελτίωση των θεμελιωδών γνώσεων για το διαδίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον η έρευνα θα προσφέρει στη χώρα νέους αποφοίτους με υψηλές γνώσεις στο χώρο της ασφάλειας πληροφοριών, όπως επίσης θα ενισχύσει και τη δράση του οργανισμού GCHQ στη διαδικτυακή άμυνα. Η έρευνα αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο,που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της Αγγλίας το Νοέμβριο, και προτίθεται να κάνει τη Βρετανία ένα ασφαλές μέρος για την δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο,μιάς και θα είναι πιο ισχυρή έναντι διαδικτυακών επιθέσεων.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.