Επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων


Σύμφωνα με ανώνυμη πληροφορία που έλαβε το SecNews πρίν απο λίγο, υποστηρικτές της γνωστής ομάδα χακτιβιστών Anonymous στοχοποίησαν την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων (www.hellenicparliament.gr).
Μετά τα πολλαπλά χτυπήματα πρίν απο μερικές ημέρες σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, την επίθεση εναντίον της Εθνικής Τράπεζας αλλά και εναντίον της Δ.Ε.Η. είναι σαφές οτι το group χακτιβιστών  πλέον κάθε μέρα, σε μια επίδειξη ισχύος, «καταρρίπτει» με «ηλεκτρονικά πυρά» οποιαδήποτε ιστοσελίδα στοχοποιεί. Αυτή την στιγμή η ιστοσελίδα της Βουλής εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα: <…>
το οποίο υποδεικνύει την επιτυχημένη κατανεμημένη δικτυακή επίθεση (Distributed Denial of Service) που δέχονται οι υποδομές του κοινοβουλίου από την ομάδα των χακτιβιστών:
hellenicparliament.down  [Αποκλειστικό] Κυβερνοεπίθεση θέτει εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα της Βουλής!
vouli.down2  [Αποκλειστικό] Κυβερνοεπίθεση θέτει εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα της Βουλής!
Οι χακτιβιστές απέστειλαν και το ακόλουθο Screenshot που υποδηλώνει οτι η ιστοσελίδα της Βουλής αυτή την στιγμή δεν είναι προσβάσιμη από πουθενά λόγω της ισχυρής κυβερνοεπίθεσης που είναι σε εξέλιξη:
katw vouli [Αποκλειστικό] Κυβερνοεπίθεση θέτει εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα της Βουλής!
Είναι κοινή διαπίστωση αυτές τις ημέρες και όλοι συμφωνούν  ότι είναι πρακτικά αδύνατο να ανταποκριθεί και να αποκρούσει μια οποιαδήποτε πληροφοριακή υποδομή τις  οργανωμένες και στοχευμένες επιθέσεις των Anonymous μέσω των εξειδικευμένων εργαλείων που χρησιμοποιούν. Ότι αντίμετρα και να εφαρμόζονται ανα πάσα στιγμή το οργανωμένο κίνημα των χακτιβιστών μπορεί να θέσει όπως διαπιστώνουμε οποιαδήποτε ιστοσελίδα εκτός λειτουργίας για όσο χρόνο επιθυμεί.
Μείνετε συντονισμένοι στο SecNews – θα μεταδίδουμε κάθε νεότερη αξιόπιστη πληροφορία που φτάνει στην συντακτική ομάδα για άμεση και αναλυτική ενημέρωση των αναγνωστών μας.
 Update 1 [15/2/2012 - 23:44] Η ιστοσελίδα πλέον φαίνεται να ανταποκρίνεται κανονικά και να έχει επανέλθει σε ορθή λειτουργία.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.