Blogger templates

I Support the Bring Them Back Campaign

31 Μαρ 2011

Η Microsoft στέλνει τον κώδικα των Windows 8 στους κατασκευαστές


Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι ηMicrosoft έχει ήδη αρχίσει να στέλνειpre-beta εκδόσεις των Windows 8 σε κατασκευαστές υπολογιστών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η HP έχει ήδη πάρει τον κώδικα των επόμενων Windows.

Τα Windows 8 φέρονται να διαθέτουν ένα χαρακτηριστικό με το όνομα History Vault, το οποίο μοιάζει σε λειτουργία με το Time Machine του Mac OS X. Επίσης, φήμες λένε ότι τα επόμενα Windows θα έχουν δύο interfaces, καθώς θα υπάρχει και περιβάλλον με tiles για χρήση σε tablets.

Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Windows 8 θα είναι εξοπλισμένα με τονInternet Explorer 10. Αν αληθεύει κάτι τέτοιο, και υποθέτοντας ότι τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή μέσα στο 2012, ο Internet Explorer 9 που μόλις κυκλοφόρησε θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο πλέον βραχύβιος browser της Microsoft.
Πηγή: The Register

+1 στη μηχανή αναζήτησης της Google!


Η Google δοκιμάζει αυτό τον καιρό ένα νέο χαρακτηριστικό στη μηχανή αναζήτησης, το οποίο δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αξιολογούν τα αποτελέσματα. Πρόκειται για το +1 button, μέσω του οποίου ο καθένας μπορεί να επιβραβεύει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Έτσι, αν οι φίλοι του "αξιολογητή" πραγματοποιήσουν την ίδια αναζήτηση στη μηχανή της Google, θα δουν ότι σε συγκεκριμένα αποτελέσματα ο φίλος έχει κάνει +1. Με αυτό τον τρόπο, η Google θέλει να δώσει έναν πιο προσωπικό τόνο στις αναζητήσεις. Βέβαια, υπάρχει πάντα οκίνδυνος της αλλοίωσης αποτελεσμάτων. Το ότι κάποιοι φίλοι "έχουν κάνει Like" (για να δανειστούμε τον όρο του Facebook), δε σημαίνει απαραίτητα ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι χρήσιμο. Εξάλλου, δεν είναι αξιόπιστες όλες οι επαφές που έχουμε στο Gmail και άρα η γνώμη τους δεν είναι πάντα σωστή.

Το νέο χαρακτηριστικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πειραματικό στάδιο και μπορείτε να το βρείτε σε αυτή τη σελίδα.
Πηγή: arstechnica

Η ελίτ του Twitter


Ερευνητές από τη Yahoo και τοΠανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ διεξήγαγαν πρόσφατα μια έρευνα σχετικά με τις τάσεις στο Twitter. Τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και δείχνουν ότι υπάρχει μια ολιγομελής ελίτ χρηστών που παίζουν κεντρικό ρόλο στην υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε ότι περίπου 20.000 χρήστεςδημιουργούν σχεδόν το 50% του περιεχομένου που διακινείται στο Twitter. Δεδομένου ότι οι συνολικοί χρήστες του Twitter είναι κάτι λιγότερο από 200 εκατομμύρια, η ελίτ αυτή αντιπροσωπεύει μόλις το 0,01% του micro-blogging πληθυσμού. 

Πρόκειται για μια άτυπη ομάδα που αποτελείται από celebritiesbloggersσυγγραφείς,δημοσιογράφους και άλλους ανθρώπους με υψηλή αναγνωρισιμότητα που έχουν χιλιάδες followers. Πολύ συχνά, τα tweets αυτών των ανθρώπων αναμεταδίδονται από όσους τους ακολουθούν κι έτσι αυτή η ομάδα των 20.000 ανθρώπων είναι τελικά υπεύθυνη για το μισό περιεχόμενο που διακινείται στο Twitter.

Όσο για τα retweets που κάνουν οι ίδιοι οι elite users, φαίνεται ότι οι bloggers είναι οι πιο δραστήριοι, καθώς αναμεταδίδουν πολύ περισσότερη πληροφορία από τις άλλες υπο-ομάδες.
Πηγή: pcmag.com

Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στα online games!


Οι αστυνομικές αρχές στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίαςυποστηρίζουν ότι online games όπως το Farmville και το World of Warcraftχρησιμοποιούνται από ανθρώπους που θέλουν να νομιμοποιήσουν παράνομα έσοδα. Με άλλα λόγια, σε κάποια online games γίνεται ξέπλυμα βρόμικου χρήματος!

Σύμφωνα με τους Αυστραλούς αστυνομικούς, πολλά μέλη εγκληματικών οργανώσεων πραγματοποιούν αγοραπωλησίες εικονικών αγαθών σε online games που προβλέπουν τέτοιες συναλλαγές. Με τον τρόπο αυτό, τα χρήματα που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες μεταφέρονται από λογαριασμό σε λογαριασμό και τελικά χάνονται τα αρχικά τους ίχνη και άρα νομιμοποιούνται.

Η έκταση του φαινομένου παραμένει άγνωστη και δεν είναι καθόλου εύκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Ίσως, μάλιστα, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας να είναι υπερβολική και να βλέπει εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, ωστόσο είναι γεγονός ότι το σενάριο αυτό έχει κάποια βάση.
Πηγή: insidehw

29 Μαρ 2011

Retina Display στο iPhone 4

Δεν είναι μυστικό, η Apple είναι τόσο περήφανη για το retina display του iPhone 4 που το διαφημίζει ξανά και ξανά. Σε μια ακόμα καμπάνια για τις δυνατότητες του iPhone και της γραμμής “αν δεν έχεις iPhone, τότε δεν έχεις iPhone” η Apple προσπαθεί να πείσει για την υψηλή ανάλυση και ευκρίνεια του retina display. Η διαφορά στην ανάλυση του retina display με τις προηγούμενες οθόνες iPhone είναι τεράστια, τόσο μεγάλη που δεν χρειάζεται να κοιτάξεις ποτέ πίσω. Για αυτό άλλωστε και ο ανταγωνισμός έχει εστιάσει πλέον στην ποιότητα της οθόνης με πρωτοπόρα την Samsung και την LG και Sony Ericsson να ακολουθούν με τεχνολογία και υλικά που βελτιώνουν την ποιότητα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείς να διακρίνεις κάθε λεπτομέρεια και η ανάγνωση να είναι πραγματικά απόλαυση όταν κοιτάζει μια οθόνη τόσο μικρή όσο οι 3.5 ίντσες του iPhone 4 ή μεγαλύτερες οθόνες από Samsung και άλλους. Κάποιοι χωρίς iPhone μπορεί να νιώθουν απελπισμένοι, το θέμα είναι πως εσείς νιώθετε όχι μόνο για το iPhone που έχετε στα χέρια σας αλλά και για την επιλογή της οθόνης όταν πρόκειται για αγορά νέου κινητού. 

Πηγή:
http://www.newsbeast.gr

Nokia: "Αντίο Symbian"


Είναι κοινό μυστικό εδώ και πολύ καιρό ότι το Symbian βρίσκεται σε μια βασανιστική πορεία που ολοκληρώνεται με την εξαφάνιση του ιστορικού λειτουργικού. Η συμφωνία ανάμεσα στη Nokia και τη Microsoftγια τα Windows Phone 7 απλά επιταχύνει τις εξελίξεις και τα στελέχη της Nokia έχουν αρχίσει πλέον να μιλούν ανοικτά για το τέλος του Symbian. Ο αντιπρόεδρος της Nokia, Purnima Kochikar, έστειλε μια επιστολή τους developers του Symbian, μέσω της οποίας προαναγγέλλει το θάνατο του λειτουργικού.
Αν και δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για το τέλος του Symbian, ο Kochikar έστειλε ένα σαφές μήνυμα που εκφράζεται σε μια φράση ως εξής: "έχουμε να κάνουμε ακόμα δυο-τρία πραγματάκια με το Symbian, αλλά αρχίστε να ετοιμάζεστε για την εποχή των Windows".
Εν τω μεταξύ, η Nokia έχει ξεκινήσει τις αλλαγές και στο επίπεδο του marketing. Μεταξύ άλλων, παρουσίασε μια νέα γραμματοσειρά για το λογότυπό της, θέλοντας έτσι να δείξει ότι προχωρά σε ολική μεταμόρφωση. Μένει να δούμε αν προλαβαίνει να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Πηγή: dailytech

Άνετη επικράτηση του Firefox 4 απέναντι στον Internet Explorer 9


Η αρχή έγινε με τον Internet Explorer 9 της Microsoft και ακολούθησε λίγες ημέρες μετά ο Firefox 4 της Mozilla. Ο νέος Firefox κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των εντυπώσεων τις πρώτες 24 ώρες και, όπως φαίνεται, δε δείχνει να απειλείται ιδιαίτερα από τον καινούργιο browser της Microsoft.

Τα 7,1 εκατομμύρια downloads την πρώτη μέρα ήταν μόνο η αρχή για τον Firefox 4. Ο δημοφιλής browser έχει ήδη κατέβειπάνω από 40 εκατομμύρια φορές, αφήνοντας πολύ πίσω τον Internet Explorer 9. Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλάμε για downloads με ενέργεια του χρήστη και όχι για αυτόματα upgrade μέσω της παρασκηνιακής διαδικασίας ελέγχου για νέες εκδόσεις.

Οι εταιρείες StatCounter και Net Applications έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα δεδομένα για την πραγματική χρήση των δύο browser. Το μερίδιο αγοράς του Firefox 4υπολογίζεται μεταξύ 4% και 5%, ενώ το αντίστοιχο για τον IE9 είναι κάπου ανάμεσα στο 1% και το 2%

Στα πλεονεκτήματα του Firefox είναι το γεγονός ότι πρόκειται για cross platform browser, ενώ υποστηρίζει και τα Windows XP (σε αντίθεση με τον IE9). Ωστόσο, δεν αρκούν αυτοί οι λόγοι για να εξηγήσουν μια τόσο μεγάλη διαφορά και είναι αλήθεια ότι το κοινό του Firefox είναι παραδοσιακά πιο πιστό από το αντίστοιχο του Internet Explorer.
Πηγή: arstechnica

Hackers μπήκαν στον υπολογιστή της


Η πρωθυπουργός της ΑυστραλίαςJulia Gillard βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη πριν από λίγες ημέρες, όταν πληροφορήθηκε ότι άγνωστοι κατάφεραν να παρακάμψουν τα συστήματα ασφαλείας και να μπουν στον υπολογιστή της.

Εκτός από τον υπολογιστή της Gillard, οι εισβολείς φέρονται να έχουν διεισδύσει και σε υπολογιστές κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης, με τους υπουργούςΕξωτερικών Kevin Rudd και Άμυνας Stephen Smith να βρίσκονται στη λίστα των θυμάτων. Αν και η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το περιστατικό, τα τοπικά ΜΜΕ είναι πεπεισμένα ότι οι hackers υπέκλεψαν χιλιάδες emailτης πρωθυπουργού και των υπουργών.

Στον κατάλογο σχετικά με τα πιθανά κίνητρα της επίθεσης φιγουράρει ψηλά η υποκλοπή πληφοροριών για την ιδιαίτερα κερδοφόρα βιομηχανία ορυχείων που εκμεταλλεύεται η αυστραλιανή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις που αποδίδονται σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι υποψίες για τους δράστες της επίθεσης πέφτουν στην Κίνα. Οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει επανειλημμένως ότι το Πεκίνο έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη προόδο στον κυβερνο-πόλεμο, ωστόσο οι κινεζικές αρχές απορρίπτουν συνεχώς αυτές τις κατηγορίες.
Πηγή: BBC

28 Μαρ 2011

Αυτή την Πρωταπριλιά, μοιράστε τρόμο σε αυτούς που τον αξίζουν!


nfsFormatDisk.png
Μήπως σας έχει σπάσει τα νεύρα η πριμαριστή φωνή της μονίμως εξοργισμένης συναδέλφου στο διπλανό γραφείο; Μήπως θέλετε να κεράσετε μια λαχτάρα τον προϊστάμενό σας, ο οποίος δε φαίνεται να εκτιμά ιδιαίτερα την αφοσίωσή σας στη δουλειά; Μήπως είστε απλά κάφρος και θέλετε να τρομοκρατήσετε κάποιον ή κάποια που δε φταίει σε τίποτα απολύτως; Η Πρωταπριλιά είναι πολύ κοντά κι έχουμε να σας προτείνουμε κάτι απλό κι ανέξοδο.
Η ιστοσελίδα New Free Screensavers περιλαμβάνει -σωστά μαντέψατε- screensavers για τον υπολογιστή σας. Εν όψει Πρωταπριλιάς, οι υπεύθυνοι του site δημιούργησαν μια ειδική ενότητα με screensavers για ειδικές αποστολές. Πάρτε, για παράδειγμα, τον screensaver που δίνει την εντύπωση ότι γίνεται format ο σκληρός δίσκος και σκεφτείτε την έκφραση του προϊσταμένου σας όταν επιστρέφει στο γραφείο και αντιλαμβάνεται ότι έχουν σβηστεί τα πάντα. Αξία: Ανεκτίμητη.
Σημειωτέον ότι οι screensavers του τρόμου δεν εξαφανίζονται αν κουνήσετε το ποντίκι και θα πρέπει να πατηθεί το Escape για να επανέλθουν τα πράγματα στο φυσιολογικό. Καλή διασκέδαση!

Υποστήριξη USB 3.0 στα νέα chipsets της AMD


Η AMD εξασφάλισε την πιστοποίησηUSB 3.0 για δύο νέα chipsets, τα οποία θα διατεθούν στην αγορά μέσα στους επόμενους μήνες και θα συνεργάζονται με τους επερχόμενους επεξεργαστές Llano. Έτσι, δε θα απαιτείται επιπλέον controller για τη λειτουργία του USB 3.0.

Τα δύο chipsets είναι τα A75 FCH (Hudson D3) και A70M FCH (Hudson M3). Αμφότερα θα υποστηρίζουν 4 θύρες USB 3.0 και θα είναι τα πρώτα με native υποστήριξη για το νέο πρότυπο ταχείας μετάδοσης δεδομένων. 

Οι επεξεργαστές Llano εντάσσονται στη μεσαία κατηγορία επεξεργαστών και είναι αναβαθμισμένοι Phenom II με κύκλωμα γραφικών DX11. Θα κυκλοφορήσουν μοντέλα με 2 έως 4 πυρήνες και θα κουμπώνουν στο επερχόμενο socket FM1
Πηγή: nordichardware

Συνεχίζεται ο κατήφορος του MySpace


Δεν έχουν τέλος οι απώλειες για τοMySpace, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η comScore. Σύμφωνα με την εταιρεία, το MySpace έχασε 10 εκατομμύρια χρήστες μόνο τον τελευταίο μήνα.

Η comScore υπολογίζει ότι την τελευταία χρονιά το MySpace έχασε περίπου 50 εκατομμύρια χρήστες. Αν αληθεύουν τα νούμερα και διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός, δεν είναι καθόλου απίθανο να οδεύουμε προς το τέλος της πάλαι ποτέ κραταιάς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν από λίγο καιρό, οι υπεύθυνοι του MySpace παραδέχτηκαν ουσιαστικά ότι έχουν ηττηθεί από το Facebook, ισχυριζόμενοι ότι το MySpace δεν είναι πλέον μια γενική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ένας "προορισμός κοινωνικής ψυχαγωγίας". Ακόμα κι έτσι, πάντως, φαίνεται ότι το μέλλον του MySpace είναι εξαιρετικά δύσκολο. Και θα γίνει ακόμα δυσκολότερο αν αποσύρουν τη στήριξή τους καλλιτέχνες όπως οι Arctic Monkeys και η Lily Allen, που χρησιμοποιούν την υπηρεσία ως βασικό κανάλι επικοινωνίας με τους οπαδούς τους.

Μπορεί, βέβαια, το Facebook να μην είναι η ιδανική εναλλακτική λύση για τους μουσικούς που θέλουν να προβάλουν τη δουλειά τους, υπάρχει όμως πάντα το YouTube. Έτσι, σε περίπτωση που κλείσει κάποια στιγμή το MySpace, αναμένεται ένα "κύμα μετανάστευσης" προς την υπηρεσία video της Google.
Πηγή: zdnet

Προ των πυλών η μουσική υπηρεσία της Google


Είναι κοινό μυστικό εδώ και καιρό ότι η Google ετοιμάζει μια νέα online υπηρεσία, η οποία θα έχει ως αντικείμενο την πώληση μουσικήςκατά τα πρότυπα του iTunes Store. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η νέα υπηρεσία βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών.

Πιο συγκεκριμένα, το Google Musicφέρεται να λειτουργεί πιλοτικά στοεσωτερικό της Google, με τους υπαλλήλους της εταιρείας να δοκιμάζουν το νέο site πριν αυτό βγει στον αέρα. Αν η πληροφορία είναι ακριβής, τότε η νέα υπηρεσία θα πρέπει να αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 

Οι φήμες για το Google Music υπάρχουν εδώ και αρκετούς μήνες, ωστόσο μόλις τον περασμένο Ιανουάριο είχαμε την πρώτη σαφή ένδειξη ότι επείκεται μουσική υπηρεσία. Στην έκθεση MWC της Βαρκελώνης, ο Sanjay Jha της Motorola μίλησε για τα πλεονεκτήματα του Android στο Xoom tablet και κάποια στιγμή είπε ότι "(το Android)προσφέρει υπηρεσίες video και μουσικήςΥπάρχει υπηρεσία video (σ.σ. εννοώντας το YouTube) και θα υπάρξει και μουσική υπηρεσία".

Λίγους μήνες νωρίτερα, κυκλοφόρησε μια φήμη που έφερε τη Google να συζητά μεδισκογραφικές εταιρείες για την παροχή περιεχομένου. 
Πηγή: pcmag.com

26 Μαρ 2011

Εμφανίζεται το μήνυμα λάθους ""Η μνήμη δεν ήταν δυνατό να είναι '"read" (Memory Could Not Be Read)

Ο τρόπος λύσης αυτού του προβλήματος είναι ο εξής:

Η άποψη μου είναι οτι πρέπει να κάνετε format αλλά δεν χάνετε τίποτα από το να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Κάντε έναν έλεγχο με το antivirus που διαθέτεται και με κάποιο spyware που διαθέτεται επίσης.

Ορίστε μερικά από τα καλύτερα  spyware:
Spyware Doctor ->http://www.pctools.com/spyware-doctor/
Spybot search&destroy ->http://www.spybot.info/

Εάν δεν λυθεί από τον έλεγχο που κάνετε τότε ακολουθηστε το παρακάτω βήμα.Μπορείτε να διαγράψετε το DrWatson32 που ευθύνεται για κάτι τέτοια μηνύματα.
Τέλος το μήνυμα είναι "γενικό" μήνυμα σφάλματος όταν ο kernel πυρήνας ή κάποιος driver ή κάποια Low level κλήση αποτυγχάνει να διαβάσει κάποια περιοχή μνήμης η οποία είναι μαρκαρισμένη ως "προστατευμένη" γι' αυτό φταίει το λειτουργικό,αν έχετε δηλαδή κάποια πειρατική έκδοση των windows.
Για διαγραφή του DrWatson Διαβάστε εδώ.


Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή αν θέλετε να προσθέσετε κάτι αφήστε σχόλιο.

25 Μαρ 2011

Αντίο στα χάρτινα manuals


Η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι θα εξαλείψει τα χάρτινα manuals από τα παιχνίδια της και έτσι θα μειώσει το έντυπο υλικό που θα περιλαμβάνεται στις εμπορικές συσκευασίες των προϊόντων της κατά 40%. Η εκδοτική εταιρεία διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορά στις συσκευασίες όλων των παιχνιδιών, ανεξαρτήτως πλατφόρμας, σε όλο τον κόσμο.


Τα χάρτινα manuals θα αντικατασταθούν από αντίστοιχα, λεπτομερή manuals ηλεκτρονικής μορφής, που θα περιλαμβάνονται στους δίσκους και που θα διαβάζονται μέσα από το μενού Options. “Αυτό θα επιτρέψει στους παίκτες να διαβάζουν με πρακτικό τρόπο πρόσθετες πληροφορίες στη στιγμή, την ώρα που παίζουν,” λέει η EA. Οι παίκτες θα μπορούν να διαβάζουν και να κατεβάζουν τα manuals και από το επίσημο website της εταιρείας.

“Η EA είναι αφοσιωμένη στο να διατηρεί το περιβάλλον υγιές και βιώσιμο,” δήλωσε ο John Schappert, υψηλόβαθμο στέλεχος της EA. “Περιορίζουμε τα υλικά της συσκευασίας, εξαλείφουμε το έντυπο manual και αυξάνουμε τη διαθεσιμότητα του ψηφιακού τους περιεχομένου στο επίσημο website της EA.”

Επιπλέον, η EA θα χρησιμοποιεί από εδώ και πέρα τις θήκες Reduced Material DVD Style Cases. Θυμίζουμε ότι η EA είναι η δεύτερη εταιρεία που αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία μετά τη Ubisoft τον περασμένο Απρίλιο.

Πηγη:pcmaster.gr

Η Ελλάδα υποδέχεται το iPad 2


Η iSquare παρουσίασε το iPad 2 σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση στους εκπροσώπους του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. H παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Gazarte, στο Γκάζι, την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 12:00 μ.μ.

Η μεγάλη προσέλευση του δημοσιογραφικού κόσμου υποδηλώνει και το εντονότατο αγοραστικό ενδιαφέρον για το εν λόγω προϊόν. Οι δημοσιογράφοι κράτησαν στα χέρια τους το iPad 2 και αμέσως εντυπωσιάστηκαν από τον ολοκαίνουριο σχεδιασμό του που το καθιστά 33% πιο λεπτό και έως 15% πιο ελαφρύ από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ διατηρεί τη διάρκεια της μπαταρίας του στις 10 ώρες. Ο ταχύτατος επεξεργαστής dual-core A5 του iPad 2, αλλά και οι δυο ενσωματωμένες κάμερες στη μπροστινή και πίσω όψη για βιντεοκλήσεις με FaceTime και εγγραφή HD ταινιών καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους.

Οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είδαν από κοντά το iPad Smart Cover, το πρωτοποριακό μαγνητικό κάλυμμα για το iPad 2, που εύκολα προσαρμόζεται και αφαιρείται, ενώ αυτόματα ενεργοποιεί το iPad όταν είναι ανοιχτό και το θέτει σε κατάσταση αναμονής με το κλείσιμό του. 

Το iPad 2 διατίθεται σε 2 χρώματα, μαύρο και άσπρο, και σε εκδόσεις Wi-Fi και Wi-Fi + 3G των 16, 32 και 64GB, και θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις 25 Μαρτίου, μετά τις 6:00 μ.μ., αλλά λόγω της Εθνικής μας εορτής θα βρίσκεται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στις 26 Μαρτίου.

Το Ιράν κατηγορείται για κλοπή ψηφιακών πιστοποιητικών


Η εταιρεία Comodo κατήγγειλε ότι έπεσε πρόσφατα θύμα κλοπής ψηφιακών πιστοποιητικών, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να παρουσιάσει εαυτόν με ταυτότητα τρίτου. Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, η επίθεση έγινε από το Ιράν.

Η Comodo εκδίδει digital certificates, τα οποία χρησιμοποιούνται για την πιστοποίηση κατά τη διάρκεια ασφαλών συνδέσεων στο Internet (https). Η κλοπή είχε ως "λεία" πιστοποιητικά που θα μπορούσε να αξιοποιήσει κάποιος για να παρουσιαστεί ως η Google, η Yahoo, το Skype και η Microsoft. Η Comodo διευκρίνισε ότι τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά ανακλήθηκαν αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή.

Η έρευνα δείχνει πως οι εισβολείς βρίσκονται στο Ιράν. Μάλιστα, η Comodo υποστηρίζει ότι η ταχύτητα και η στόχευση της επίθεσης ήταν τέτοια, που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εμπλοκή κρατικών υπηρεσιών.

Βέβαια, το Ιράν αναμένεται να αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση. Αν μπει καν στον κόπο να σχολιάσει τις αποκαλύψεις της Comodo...


Πηγή: zdnet


24 Μαρ 2011

Κυκλοφόρησε το πρώτο update για τα Windows Phone 7


Η Microsoft ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του πρώτου μεγάλου update για τα Windows Phone 7. Η ανανέωση έχει την κωδική ονομασία NoDo, από το No Donuts, κάτι που αποτελεί έμμεση αναφορά στην ονοματολογία που έχει επιλέξει η Google για τις εκδόσεις του Android.

Το update προσθέτει στα Windows Phone 7 δυνατότητες copy-paste, ενώ βελτιώνει τηνταχύτητα σε εφαρμογές και παιχνίδια, καθώς και τις επιδόσεις του Wi-Fi. Περιλαμβάνει, επίσης, tweaks για το Outlook και τη συνεργασία με το Facebook. 

Οι πρώτοι που θα παραλάβουν το update είναι οι κάτοχοι ξεκλείδωτων συσκευών και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. 

Περισσότερα για το update στην επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft.
Πηγή: techspot

Microsoft προς Mozilla: "Να σας ζήσει ο Firefox 4!"


Microsoft προς Mozilla: "Να σας ζήσει ο Firefox 4!"
Τηρώντας την παράδοση που ξεκίνησε το 2006, η Microsoft απέστειλε μια τούρτα στη Mozilla, με ευχές για την πορεία του ολοκαίνουργιου Firefox 4. Πρόκειται για την τρίτη τούρτα που στέλνει η Microsoft, έπειται από αυτές για τον Firefox 2 (2006) και τον Firefox 3 (2008). 

Ο μηχανικός της Mozilla Frédéric Wenzel χαιρέτισε την κίνηση της Microsoft, λέγοντας "βγάζουμε το καπέλο στους φίλους από το Redmond (σ.σ. τα κεντρικά γραφεία της Microsoft). Και να θυμόμαστε πάντα ότι ο ανταγωνισμός είναι καλός για τη δουλειά μας".

Όταν η Microsoft έστειλε την πρώτη τούρτα το 2006, κάποιοι αστειεύτηκαν λέγοντας ότι η Microsoft έστειλε ένα δηλητηριασμένο γλύκισμα για να ξεφορτωθεί τον αναδυόμενο τότε browser. Ένα άλλο δημοφιλές αστείο εκείνη την εποχή ήταν ότι η Mozilla έστειλε κι αυτή μια τούρτα στη Microsoft, συνοδευόμενη από τη συνταγή, προκειμένου να τονίσει το γεγονός ότι τα προϊόντα της είναι open source.
Πηγή: techspot

23 Μαρ 2011

Εκατομμύρια κατεβάσματα του Firefox 4 από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας

Δεκάδες χρήστες το δευτερόλεπτο από όλο τον κόσμο έσπευσαν να κατεβάσουν την Τρίτη τη νέα έκδοση του Firefox, του δημοφιλούς browser της Mozilla που υπόσχεται ταχύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον εργασίας.

Η έκδοση 4 είναι διαθέσιμη για όλα τα μεγάλα λειτουργικά: για Windows (από την έκδοση XP και πάνω), για το OS X της Apple και Linux. Είναι επίσης διαθέσιμη σε 75 διαφορετικές γλώσσες, μεταξύ τους και τα ελληνικά. Είναι ακόμα διαθέσιμη για κινητά Android και Nokia.

Οι προγραμματιστές της Mozilla έστησαν μάλιστα ένα πολύ εντυπωσιακό μετρητή των κατεβασμάτων που αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς:


Όπως αναφέρει το ίδρυμα Mozilla, ο Firefox 4 έχει νέο περιβάλλον εργασίας που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μαζεύουν και να οργανώνουν σε ομάδες τις καρτέλες που τους ενδιαφέρουν.

Οι χρήστες μπορούν ακόμη «καρφιτσώνουν» καρτέλες με σελίδες που χρησιμοποιούν συχνά, όπως το email και να τις κρατούν ανοιχτές σαν «app tabs».

Ο Firefox διαθέτει πλέον ταχύτερη μηχανή Javascript και είναι περισσότερο συνεπής με τα πρότυπα όπως το HTML5 που αν και είναι πολύ διαδεδομένο ακόμη δεν έχει εγκριθεί επίσημα.

Τέλος δίνεται η δυνατότητα συγχρονισμού ρυθμίσεων όπως οι αγαπημένες σελίδες, οι κωδικοί, το ιστορικό ανάμεσα σε διαφορετικά μηχανήματα με τρόπο ασφαλή και γρήγορο. Υπάρχει πλέον και η δυνατότητα ο χρήστης να απενεργοποιεί την κατακράτηση δεδομένων από ιστοσελίδες.

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του Firefox, τα χιλιάδες πρόσθετα (add-on), εξακολουθούν να λειτουργούν και όπως αναφέρεται το 70% είναι συμβατό με τη νέα έκδοση.


Πηγή:in.gr

Κανονικά στην Ελλάδα το iPad 2


Τις τελευταίες ημέρες σέρνεται μια φήμη που λέει ότι το iPad 2 δε θα κυκλοφορήσει σε όλες τις χώρες την Παρασκευή 25 Μαρτίου, λόγω ανεπαρκούς παραγωγής. Τελικά, η εταιρεία έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση της, διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι το iPad 2 θα κυκλοφορήσει κανονικά αυτή την Παρασκευή σε 25 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Παράλληλα, έχουμε τις πρώτες πληροφορίες για τις ακριβείς τιμές των διαφόρων μοντέλων. Έτσι, στην Ιταλία οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
  • €479,00 για το WiFi 16 GB
  • €579,00 για το WiFi 32 GB
  • €679,00 για το WiFi 64 GB
Τα WiFi + 3G μοντέλα θα κοστίζουν €599,00, €699,00 and €799,00
Επαναλαμβάνουμε ότι οι τιμές αφορούν την αγορά της Ιταλίας, ωστόσο έχουμε λόγους να ελπίζουμε ότι δε θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές στη χώρα μας.
Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι προφανώς δε θα το δούμε στα μαγαζιά την 25η Μαρτίου, λόγω της αργίας.
Πηγή: macstories

Η Blizzard κλέβει πελάτες από τον εαυτό της!Μπορεί το World of Warcraft να είναι εδώ και χρόνια ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην αγορά των MMORPG, ωστόσο ακόμα κι η Blizzard γνωρίζει ότι δε θα είναι για πάντα στην κορυφή. Προκειμένου, λοιπόν, να αφήσει κάποια άλλη εταιρεία να της πάρει πελάτες, είναι διατεθειμένη να ...κανιβαλίσει το ίδιο της το προϊόν!

Στα τέλη της χρονιάς αναμένεται να κυκλοφορήσει το Diablo 3, το οποίο είναι επίσης ένα massively multiplayer online role playing game. Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Frank Pearce, ρωτήθηκε για την ενδεχόμενη αλληλοεπικάλυψη των Diablo 3 και WoW και είπε τα εξής: "είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε (εμείς στη Blizzard) ότι κάποτε, κάπου, κάποιος θα κλέψει παίκτες από το WoW. Οπότε, καλύτερα να τους κλέψουμε εμείς παρά κάποιος άλλος, γιατί έτσι θα παραμείνουν πελάτες μας".

Με λίγα λόγια, η Blizzard βλέπει ότι θα χάσει συνδρομές από το WoW, οι οποίες όμως θα μεταφερθούν σε ένα άλλο δικό της προϊόν. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και όταν κυκλοφορήσει το Titan, το επόμενο MMORPG που έχει στα σκαριά η εταιρεία. Τελικά, φαίνεται ότι το WoW κάποια στιγμή θα εξαντλήσει τη δυναμική του κι αυτό φαίνεται να είναι και ο στόχος της εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το γεγονός ότι οι κορυφαίοι developers του WoW έχουν ήδη μεταταγεί στο project Titan. Με αυτό τον τρόπο, η Blizzard θέλει να αξιοποιήσει την εμπειρία τους, αλλά και να τους προσφέρει μια νέα πρόκληση, δεδομένου ότι το WoW αναπτύσσεται από το 1999 και είναι επόμενο να το έχουν βαρεθεί κάποιοι developers.
Πηγή: tomshardware

Το μυστικό όπλο της Nvidia

Την νέα της κορυφαία κάρτα γραφικών θα παρουσιάσει επίσημα η Νvidia σε 2 μέρες, και μας ανοίγει την όρεξη με το παρακάτω teaser. Δε θέλουμε να σας βασανίσουμε, αλλά σας πληροφορούμε ότι την έχουμε στα PC Labs κι αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να σας πούμε αυτή τη στιγμή.
Σε ένα μήνα οι επόμενοι Atom της Intel;Η Intel διοργανώνει μέσα στον Απρίλιο το Intel Developer Forum (IDF) στο Πεκίνο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί μια πρώτη γεύση από τους νέους επεξεργαστές Atom. Έτσι, τουλάχιστον, φαίνεται να προκύπτει από το πρόγραμμα του forum.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ένα session που ονομάζεται "Σχεδιάζοντας τη νέα γενιά netbooks με την πλατφόρμα Intel Atom", όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η ενότητα "χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Intel Atom". Δε γνωρίζουμε ακόμη αν η Intel προτίθεται να παρουσιάσει τους νέους επεξεργαστές στα μέλη του forum ή απλά θα δώσει κάποια πρώτα στοιχεία για τους επόμενους Atom.

Το Intel Developer Forum διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Κίνας στις 12 και 13 Απριλίου 2011.
Πηγή: tomshardware

21 Μαρ 2011

Πρώτη εμφάνιση για το HTC Pyramid


Η HTC ετοιμάζει αυτό τον καιρό ένα νέο high-end smartphone, το οποίο μέχρι αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ως HTC Pyramid. Η πρώτη φωτογραφία είναι γεγονός και απεικονίζει την πλάτη του νέου κινητού, ενώ αμέσως μετά δημοσιεύτηκε και μια φωτό της πρόσοψης. Το Pyramid είναι το νέοAndroid super smartphone της ταϊβανέζικης εταιρείας και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δείχνουν ότι δεν αστειεύεται.
Το Pyramid θα είναι το πρώτο smartphone της HTC με τον διπύρηνο Snapdragon στα 1.2GHz. Η οθόνη έχει διαγώνιο 4,3 ιντσών, με ανάλυση 960x540. Όσο για την κάμερα, έχει αισθητήρα 8 megaspixels, με διπλό LED flash και μπορεί να τραβάειvideo 1080p.
Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα έρθει στην Ελλάδα, μπορούμε όμως να ελπίζουμε δεδομένου ότι μας επισκέπτονται τα περισσότερα μοντέλα της HTC.
Πηγή: electronista

"Καμπάνα" 100.000 ευρώ για τη Google στη ΓαλλίαΔεν έχουν τέλος οι μπελάδες τηςGoogle που ξεκίνησαν από τα αυτοκίνητα του Street View. Η γαλλική αρχή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων επέβαλε στη Google πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ για την παράνομη συλλογή δεδομένων κατά τη διαδικασία της χαρτογράφησης.

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν έγινε γνωστό πως τα αυτοκίνητα του Google Street View συνέλεξαν στοιχεία από τα ξεκλείδωτα οικιακά δίκτυα κατά την περιήγηση στους δρόμους. Η Google παραδέχτηκε ότι η πληροφορία είναι αληθής και δεσμεύτηκε να διαγράψει τα δεδομένα και να μην ξανακάνει το ίδιο "λάθος", όπως το χαρακτήρισε.

Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές δεν πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις της Google και προχώρησαν στην επιβολή του προστίμου. 
Πηγή: The Inquirer

Και νέο "θερμό επεισόδιο" με πρωταγωνιστές τη Google και την ΚίναΝέους τριγμούς στις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στη Google και το καθεστώς της Κίναςπροκαλούν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν πρόσφατα στο Gmail. Πολλοί χρήστες της υπηρεσίας στην Κίνα ανέφεραν δυσλειτουργίες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Google.

Μεταξύ άλλων, οι Κινέζοι χρήστες του Gmail ανέφεραν ότι κάποια mail δεν αποστέλλονται ποτέ, ενώ δε μπορούν να δώσουν τη σήμανση Unread σε μηνύματα που έχουν ήδη διαβάσει.

Η Google επιτέθηκε στο καθεστώς του Πεκίνου, με τον εκπρόσωπό της να αφήνει σαφέστατες αιχμές για τη στάση των αρχών. "Από την πλευρά μας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το ψάξαμε πάρα πολύ. Πρόκειται για μπλοκάρισμα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει την εντύπωση ότι φταίμε εμείς".

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Google και την Κίνα έφτασαν στο χειρότερο σημείο τους περίπου ένα χρόνο πριν, όταν η εταιρεία κατηγόρησε το Πεκίνο για επιθέσεις στις υπηρεσίες της, κάτι που αρνήθηκε η κυβέρνηση της χώρας. Έκτοτε έχουν γίνει κάποια βήματα για τη βελτίωση της κατάστασης, όμως φαίνεται ότι τις δύο πλευρές χωρίζει ένα αγεφύρωτοχάσμα.
Πηγή: CNET

Το μέλλον των οθονών είναι εδώ

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας ανοικτής καινοτομίας πείραμα της ΤΑΤ.Είναι ένα βίντεο που δείχνει την εμπειρία με το μέλλον της τεχνολογίας οθόνης με stretchable οθόνες, διαφανείς οθόνες και το ηλεκτρονικό μελάνι εμφανίζει, για να αναφέρουμε μερικές.
Δείτε το βίντεο:

Τα καλύτερα προγράμματα για windows(Best of)Τα καλύτερα προγράμματα για windows σε μια σελίδα διαθέσιμα και free για άμεσο κατέβασμα.


Κάντε κλικ εδώ:http://www.makeuseof.com/pages/best-windows-software

17 Μαρ 2011

Καλύτερη ποιότητα στα videos του YouTube


Καλύτερη ποιότητα στα videos του YouTube
Η Google ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας Green Parrot Pictures, η οποία έχει αναπτύξει μια δική της τεχνολογία για τη βελτίωση της εικόνας στα videos. Η Google σκοπεύει να αξιοποιήσει τους πόρους της GPP στο YouTube.

Η GPP έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ταινίες όπως το Lord of the Rings, οSpiderman και οι X-Men. Η τεχνική της περιλαμβάνει την εφαρμογή φίλτρων τύπουsharpen, την αφαίρεση του οπτικού "θορύβου" και την εξάλειψη των "κουνημάτων"κατά τη λήψη του video. Η Google εκτιμά ότι το πακέτο αυτό είναι ό,τι πρέπει για το YouTube, δεδομένου ότι πάρα πολλά videos έχουν τέτοιου είδους ατέλειες.

Σύμφωνα με τον Jeremy Doig της Google, η τεχνολογία της GPP όχι μόνο βελτιώνει την εικόνα, αλλά μειώνει και τις ανάγκες σε bandwidth, βελτιώνοντας έτσι την ταχύτητα αναπαραγωγής. 

Οι δύο εταιρείες δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τους ακριβείς όρους της εξαγοράς, ενώ δε γνωρίζουμε πότε περίπου θα αρχίσει να εφαρμόζεται η τεχνολογία στο YouTube. Σύμφωνα με την τελευταία IDC Worldwide PC Tracker Historical Analysis, η Lenovo είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία ανάμεσα στις 5 πιο ισχυρές της κατηγορίας κατασκευαστών προσωπικών υπολογιστών, παγκοσμίως. 

H Lenovo επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της και προσφέρει καινοτόμο τεχνολογία, βραβευμένα προϊόντα και σταθερή ποιότητα σε καταναλωτές, σε μικρές-μεσαίες επιχειρήσεις(SMB) αλλά και σε μεγάλες (KAΒ), καθώς και πολύτιμες πωλήσεις σε συνδυασμό με ενέργειες υποστήριξη marketing.

Σύμφωνα με την IDC, η Lenovo, ο 4ος μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, εξακολουθεί να αναπτύσσεται ραγδαία, για 5ο συνεχές τρίμηνο (αναφορά: 11 Φεβρουαρίου 2011). Με μερίδιο αγοράς που αγγίζει το 10,4% (4ο ημερολογιακό τρίμηνο 2010) και σταθερή ανάπτυξη της τάξεως του 33% χρόνο με το χρόνο, αλλά και 11% στο τρίμηνο που προηγήθηκε, η Lenovο αναδεικνύει τη σταθερή, ανοδική της πορεία.

Παράλληλα, η Lenovo παραμένει νούμερο 1 σε λογαριασμούς μεγάλων επιχειρήσεων, κατέχοντας το 21% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς. «Mέσω του Δικτύου Συνεργατών μας, oι business συνεργάτες μας έχουν τη μοναδική ευκαιρία να επωφεληθούν απο την εξαίρετη επιτυχία της Lenovo. Η ποιότητα των υπολογιστών εκτιμάται τόσο από τους πελάτες μας όσο και απο την προσφορά εκτεταμένης υποστήριξης στα κανάλια, στον χώρο της τεχνολογίας αλλά και σε ενέργειες marketing», αναφέρει η Sandra Mikulic, Channel Lead Lenovo Eastern Europe & Turkey (EET).

Η εντυπωσιακή ανάπτυξη της Lenovo οφείλεται στα ξεχωριστά προϊόντα και τη συνεχή καινοτομία. Παράδειγμα αποτελούν τα βραβεία που απέσπασε η Lenovo τo 2011, κατά τη διάρκεια της CES (Consume Electronics Show). 

Πιο συγκεκριμένα, το βραβείο «Best Affordable Business Ultraportable» δόθηκε στο ThinkPad X120e, ενώ το ThinkPad Edge E220s κέρδισε το βραβείο «Best of CES» απο το περιοδικό Laptop.Παράλληλα, το CNet επέλεξε τον υπολογιστή IdeaCentre B520 all-in-one (AIO) desktop για το βραβείο «Best of CES». 

Το IdeaPad U1 που έχει καταφέρει να συνδυάσει κινητή ταμπλέτα με σύστημα Android και Windows laptop, έκλεψε τις εντυπώσεις. Επιπλέον, έμφαση στη CES δόθηκε στο Lenovo Enhanced Experience 2.0 για Windows 7, που ανάμεσα στα υπόλοιπα προτερήματα του συμπεριλαμβάνεται, επίσης, η δυνατότητα που δίνεται στους χρήστες εκκίνησης των υπολογιστών τους 20 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα σε σύγκριση με τα κλασικά Windows 7.

H HP στην κορυφή της αγοράς των servers για το σύνολο του 2010


H HP στην κορυφή της αγοράς των servers για το σύνολο του 2010
Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά τηςIDC για το σύνολο του 2010, η HPκατέλαβε την κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά των servers, τόσο σε όρους εσόδων, όσο και σε όρους μονάδων. Όπως σημειώνει η έκθεση της IDC, το μερίδιο της HP επί των συνολικών εσόδων της παγκόσμιας αγοράς των x86 servers έφτασε το 39%, εμφανίζοντας ανάπτυξη 34% σε σχέση με το 2009.

Οι servers HP ProLiant διατήρησαν την κορυφαία θέση στην κατηγορία των x86 servers για 59ο τρίμηνο στη σειρά, δηλαδή από τότε που η IDC ξεκίνησε τις μετρήσεις της για τη συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με την έκθεση της IDC, η HP ήταν ο μοναδικός από τους μεγάλους παρόχους servers που εμφάνισε ανάπτυξη μεριδίου εσόδων στην κατηγορία των EPIC/RISC UNIX Blade servers. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, η HP εμφάνισε ανάπτυξη 20,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με το μερίδιο της στη συγκεκριμένη αγορά να ανέρχεται στο 62,3%.

Παράλληλα, τα στοιχεία της IDC για την Ελληνική αγορά αποδεικνύουν ότι το μερίδιο της HP επί των συνολικών εσόδων της αγοράς EPIC/RISC UNIX Servers έφτασε το 76,1 % στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, διατηρώντας τα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων τριμήνων και το μεγάλο της προβάδισμα από τη δεύτερη εταιρεία στην κατάταξη. Ίδια αξιοσημείωτη επίδοση σημειώθηκε και για το σύνολο του 2010, όπου η ΗΡ κατέλαβε την πρώτη θέση με 72,7% επί των συνολικών εσόδων της αγοράς των EPIC/RISC UNIX Servers στην Ελλάδα.

Επιπλέον, η HP κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα και στην αγορά των x86 servers σε τοπικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο της HP επί των συνολικών εσόδων διαμορφώθηκε στο 53,5 % για το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Ταυτόχρονα, η HP ξεπέρασε κάθε προσδοκία εξασφαλίζοντας μερίδιο αγοράς 59,7% σε αριθμό servers, σημειώνοντας υπερδιπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τον αμέσως επόμενο ανταγωνιστή. Η HP διατήρησε την ηγετική της θέση και για το σύνολο του 2010, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 50,2% επί των συνολικών εσόδων της αγοράς των x86 servers και 55,9% επί των συνολικών μονάδων.
Πηγή: HP