PlayStation Network: 2,2 εκατομμύρια κλεμμένες πιστωτικές προς... πώληση


PlayStation Network: 2,2 εκατομμύρια κλεμμένες πιστωτικές προς... πώληση
Οι φήμες οργιάζουν για τους hackers που επιτέθηκαν στο PlayStation Network και εικάζεται ότι έκλεψαν 2,2 εκατομμύρια αριθμούς πιστωτικών καρτών, τους οποίους φημολογείται ότι σκοπεύουν να πουλήσουν.
Ένας από αυτούς που ενισχύει αυτή την πιθανότητα είναι ο Kevin Stevens, διευθύνων ερευνητής στην εταιρεία ασφαλείας Trend Micro. Όπως δήλωσε στους New York Times έχει δει συζητήσεις σε διάφορα forums σχετικά με την βάση δεδομένων των πιστωτικών που υποκλάπηκε. Οι hackers που απέκτησαν ένα αντίγραφο αυτής της βάσης δεδομένων επιχειρούν να το πουλήσουν ζητώντας έως και 100.000 δολάρια.
"Δεν είναι φήμη, είναι μια πραγματική συζήτηση που γίνεται σε ένα forum εγκληματιών. Ποτέ δεν είδα αυτό το αντίγραφο άρα δεν μπορώ να διαβεβαιώσω ότι είναι γνήσιο", αναφέρει ο Stevens στα tweets του.

Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλες ενδείξεις. Screenshots από “underground” message boards που ενισχύουν το ενδεχόμενο πώλησης της βάσης δεδομένων με τους αριθμούς πιστωτικών καρτών που υποκλάπηκαν.
Η Sony είχε ισχυριστεί ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κλάπηκαν στοιχεία πιστωτικών καρτών χωρίς να μπορεί να αποκλείσει ωστόσο αυτή τη πιθανότητα. Επιπλέον,συνεργάζεται στενά με το FBI για να εντοπίσει πώς έγινε η επίθεση στους servers της αλλά και από ποιους.

Πηγή:  Μashable

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.