Microsoft: "Παραπλανητικές οι συγκρίσεις για τα downloads του Internet Explorer 9 και του Firefox 4"




Το σκεπτικό της Microsoft είναι ότι τα πραγματικά downloads του IE9 "θα γράψουν" όταν ο νέος browser μπεί στο κανάλι του Windows Update. Μέχρι σήμερα, ο IE9 εγκαταστάθηκε αυτόματα μόνο στους υπολογιστές που είχαν ήδη εγκατεστημένη έκδοσηbeta ή release candidate. Όπως λέει η Microsoft, η Mozilla και η Google βάζουν αμέσως τις νέες εκδόσεις των Firefox και Chrome στη διαδικασία της αυτόματης ανανέωσης. Συνεπώς, δεν έχουν νόημα οι συγκρίσεις των downloads κατά τις πρώτες ημέρες, ισχυρίζεται η Microsoft.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπορεί η Google να έχει μια εξαιρετικάαθόρυβη και γρήγορη διαδικασία update, η Mozilla όμως δε στέλνει αμέσως στο κοινό τις νέες μεγάλες εκδόσεις, όπως είναι ο Firefox 4. Μέχρι και σήμερα, αρκετές ημέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία, για να εγκαταστήσει κανείς τον Firefox 4 πρέπει να το κάνειχειροκίνητα, είτε ανανεώνοντας τον 3.6.x στην τελευταία έκδοση και ψάχνοντας για νέα updates, είτε κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας το αρχείο εγκατάστασης.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι ο Internet Explorer 9 και ο Firefox 4 εγκαθίστανται μέχρι και σήμερα με τον ίδιο τρόπο (manual install) οι συγκρίσεις για τη χρήση των δύο browsersέχουν νόημα.
Πηγή: computerworld

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.