Χρήστες μηνύουν την Google για τον εντοπισμό θέσης του Android


Φαίνεται πως αυτή τη φορά είναι η σειρά της Google να κατηγορηθεί από τους χρήστες του Android, σχετικά με το θέμα των τελευταίων ημερών που αφορά τον εντοπισμό θέσης χωρίς την γνώση του χρήστη.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η Apple κατηγορήθηκε για την ίδια ακριβώς τακτική, ενώ τελικά αποδεικνύεται πως και τα Windows Phone 7 έχουν αντίστοιχο πρόβλημα.

Η μήνυση έγινε από δύο κατοίκους στην επαρχία του Oakland στο Michigan των ΗΠΑ και κατατέθηκε στις 27 Απριλίου σε δικαστήριο στο Detroit. Οι δύο χρήστες αναφέρουν ότι οι συσκευές τους, HTC Inspire 4G οι οποίες χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, καταγράφουν συνεχώς την θέση τους όπως θα έκανε μια συσκευή εντοπισμού, για την οποία όμως θα χρειαζόταν δικαστική εντολή. Οι ενάγοντες φαίνεται να αντιπροσωπεύουν και άλλους χρήστες συσκευών με Android, ενώ ζητούν αποζημίωση τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και δικαστική εντολή η οποία θα υποχρεώνει την Google να σταματήσει αυτή την καταγραφή.

Αν καταφέρουν να αποδείξουν στο δικαστήριο πως η Google παρακολουθεί με αυτό τον τρόπο τους χρήστες Android συσκευών, με τρόπο για τον οποίο κανονικά θα απαιτούνταν δικαστική εντολή, το πρόβλημα για τον τρόπο λειτουργίας του Android και για κάποιες από τις εφαρμογές του θα είναι πραγματικά τεράστιο. Επίσης, θα δημιουργήσει και δεδικασμένο για τους υπολοίπους.

Τελικά, ίσως αποδειχθεί ότι η ιδιωτική μας ζωή θα πρέπει να είναι εκτεθειμένη σε κάποιο βαθμό, εάν θέλουμε να απολαμβάνουμε υπηρεσίες και εφαρμογές που χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα. Από την άλλη, οι εταιρείες μάλλον θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο, έτσι ώστε να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών τους στον τομέα της προστασίας της ιδιωτικής τους ζωής.

Πηγή:  intomobile.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.