Ένα Firewall για την Ευρώπη!


Ένα Firewall για την Ευρώπη!
Ο πρόεδρος του Law Enforcement Working Party [LEWP] της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρότεινε τη δημιουργία ενός ασφαλούς Ευρωπαϊκού κυβερνοχώρου με  εικονικά "σύνορα Schengen” και access points.
Μέσω αυτού, οι ISP θα μπορούν να μπλοκάρουν παράνομο περιεχόμενο βάσει μιας κοινής Ευρωπαϊκής μαύρης λίστας.

Η ομάδα LEWP αποτελείται από εκπροσώπους όλων των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και οι εργασίες της γίνονται εντός του πλαισίου Δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων, του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, αποτελώντας έτσι ένα σημαντικό όργανο στις αποφάσεις που λαμβάνονται. Στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι ηπροστασία πνευματικών δικαιωμάτων.

Η αλήθεια αλήθεια είναι ότι ήδη εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί τελικά να δουλέψει, αν κρίνουμε πάντα και από τα θέματα που αντιμετωπίζει τοGreat Firewall της Κίνας. Η χρήση μαύρης λίστας όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν δεν είναι τόσο αποτελεσματική και αλάνθαστη για την επιβολή λογοκρισίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η εφαρμογή μιας τέτοιας πρότασης θα προκαλέσει ακόμη περισσότερες αντιδράσεις και σοβαρά προβλήματα στον παγκόσμιο ιστό.
Βεβαίως δεν λείπουν και τα ειρωνικά σχόλια για την αναφορά στον όρο κυβερνοχώρος εν έτη 2011. Μπορείτε να βρείτε το επίσημο κείμενο της πρότασης εδώ.

Πηγή:  Slashdot

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.