Το Facebook μεταμορφώνεται σε ...τράπεζα!

 Ο Ken Rutkowski είναι ένας από τους ανθρώπους που μελετούν και αναλύουν τις εξελίξεις στην αγορά της τεχνολογίας, επιχειρώντας να προβλέψουν το μέλλον. Πρόσφατα, ο Rutkowski προχώρησε σε "προφητείες" για το Facebook, οι οποίες προκαλούν αίσθηση.


"Μέχρι το 2015, το Facebook θα είναι η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου", υποστήριξε ο έμπειρος αναλυτής. Ο Rutkowski παρατήρησε ότι σχεδόν ο μισός χρόνος που περνούν στο Facebook οι εγγεγραμμένοι χρήστες αναλώνεται σε παιχνίδια όπως το Farmville και το Mafia Wars. Δεδομένου ότι πολλά παιχνίδια είναι επί πληρωμή, μέσω του συστήματος των Facebook Credits, ο Rutkowski προέβλεψε ότι αυτές οι συναλλαγές θα μεταμορφώσουν τελικά το Facebook σε ένα ίδρυμα χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα!

Ο Rutkowski πήγε ένα βήμα παραπέρα και προέβλεψε ότι ο ρόλος του Facebook στο μέλλον θα είναι καθοριστικός για την καθημερινότητα των ανθρώπων. Είπε, μάλιστα, ότι όσοι δεν έχουν προφίλ στο Facebook, καλό θα είναι να φτιάξουν τώρα ένα λογαριασμό, γιατί αλλιώς θα φτιάξει κάποιος άλλος γι' αυτούς! Σύμφωνα με το Rutkowski, το προφίλ στο Facebook θα χρησιμοποιείται κάποια στιγμή για να αξιολογηθεί η πιστοληπτικήικανότητα των ανθρώπων και η εν γένει αξιοπιστία τους, οπότε είναι καλύτερα να φτιάξει κάποιος αυτοβούλως λογαριασμό, έτσι ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο για τα προσωπικά του δεδομένα.

Οι θέσεις του Rutkowski ακούγονται ακραίες και αγγίζουν τις θεωρίες συνωμοσίας. Είναι, πάντως, αλήθεια ότι το Facebook έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων και διευρύνει συνεχώς τη δημοφιλία του.
Πηγή: dailytech

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.