Blogger templates

I Support the Bring Them Back Campaign

30 Οκτ 2010

Τεχνική υποστήριξη τέλος…για τα Windows XP Home/Professional SP2

Τέλος…υποστήριξης για τα Windows XP, τις εκδόσεις Home και Professional με εγκατεστημένο το Service Pack 2 στις 13 Ιουλίου. Η εταιρεία προτρέπει για την άμεση αναβάθμιση και εγκατάσταση του Service Pack 3 ή και την πλήρη αναβάθμιση σε Windows 7.
Μπορείτε να κατεβάσετε το πλήρες αρχείο εγκατάστασης του Service Pack 3 παρακάτω.
Για τους χρήστες των 64bit Windows XP, καθώς δεν υπάρχει νεότερο Service Pack μετά το 2, η υποστήριξη ισχύει μέχρι τις 8 Απριλίου 2014.
 
 
Για την λήψη του  Service Pack 3  στα ελληνικά εδώ:
http://www.microsoft.com/downloads/thankyou.aspx?familyId=5b33b5a8-5e76-401f-be08-1e1555d4f3d4&displayLang=el

Για την λήψη του Service Pack 3 στα αγγλικά εδώ:

http://www.microsoft.com/downloads/en/confirmation.aspx?familyid=5b33b5a8-5e76-401f-be08-1e1555d4f3d4&displaylang=en

Windows XP: Απενεργοποίηση μηνύματος “ενδέχεται να έχετε πέσει θύμα πειρατείας λογισμικού”

Μετά από την εγκατάσταση του update WGA (Windows Genuine Advantage) Notifications (KB905474) αν έχετε πειρατικά Windows εμφανίζεται προειδοποιητικό μήνυμα “ενδέχεται να έχετε πέσει θύμα πειρατείας λογισμικού“… και ο υπολογιστής σταματά πλέον να κατεβάζει αυτόματα ενημερώσεις ασφάλειας από τη Microsoft.
Για να απενεργοποιήσετε αυτήν την ενημέρωση:
Τρέξτε τη Διαχείριση Εργασιών (Windows Task Manager), είτε κάνοντας δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών, ή Έναρξη » Εκτέλεση » taskmgr
Βρείτε στη λίστα των εργασιών τη διεργασία wgatray.exe και τερματίστε τη λειτουργία της (δεξί κλικ » Τέλος διεργασίας)

Κάντε επανεκκίνηση τα Windows XP σε Ασφαλή λειτουργία (Safe Mode).

Διαγράψτε το αρχείο WgaTray.exe από το φάκελο c:\Windows\System32.

Διαγράψτε το αρχείο WgaTray.exe από το φάκελο c:\Windows\System32\dllcache.

Τρέξτε την εντολή RegEdit για να εκτελέσετε την εφαρμογή Επεξεργαστής Μητρώου

Βρείτε το παρακάτω κλειδί:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon \ Notify

Διαγράψτε το φάκελο ‘WgaLogon’ με όλα τα περιεχόμενά του

Κάντε επανεκκίνηση τα Windows XP.

Σημείωση: Με την παραπάνω μέθοδο θα σας εμφανιστεί ξανά ειδοποίηση για να εγκαταστήσετε το update WGA Notifications ξανά, το οποίο μπορείτε να το ξετσεκάρετε και να επιλέξετε να μην ειδοποιηθείτε ξανά για αυτήν την ενημέρωση ασφαλείας…
 
EAN EXETE ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
 
1.Τα “προβλήματα” σταματάνε, αρκεί την επόμενη φορά που θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης ενημερωμένων εκδόσεων (updates) να επιλέξεις προσαρμοσμένη εγκατάσταση, να ξετσεκάρεις τυχόν ενημέρωση με το όνομα WGA και στη συνέχεια να επιλέξεις να μην ερωτηθείς ξανά για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου update.
 
2.Ακόμη ο φάκελος dllcache είναι κρυφός. Έλεγξε τις ρυθμίσεις μήπως χρειαστεί να ενεργοποιήσεις την προβολή κρυφών αρχείων καθώς και την επιλογή για εμφάνιση των αρχείων του συστήματος.


Λογικά πρέπει να υπάρχει και εκεί το αρχείο (εκτός από τον system32) καθώς με το συγκεκριμένο αρχείο εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις στο tray.
 
3.Πρέπει πρώτα να τερματίσεται την διεργασία (wgatray.exe) από τη διαχείριση εργασιών και γρήγορα να διαγράψετε το αρχείο.
(Στη νέα έκδοση του WGA μόλις τερματίσεις τη διεργασία (wgatray.exe) αμέσως τρέχει ξανά. Το τρικ:
Shift – Delete στο αρχείο (φάκελος Windows\system32) και ΔΕΝ πατάς Ναι για οριστική διαγραφή.
Μόλις τερματίσεις τη διεργασία κατευθείαν πατάς Ναι και διαγράφεται… Έτσι, δεν μπορεί να τρέξει ξανά…)
[Διαγράψτε το αρχείο WgaTray.exe από το φάκελο c:\Windows\System32.
Διαγράψτε το αρχείο WgaTray.exe από το φάκελο c:\Windows\System32\dllcache.]
 
4.Στη νέα έκδοση του WGA μόλις τερματίσεται την διεργασία (wgatray.exe) αμέσως τρέχει ξανά. Το τρικ:
Shift – Delete στο αρχείο (φάκελος Windows\system32) και ΔΕΝ πατάτε Ναι για οριστική διαγραφή.

Μόλις τερματίσετε τη διεργασία κατευθείαν πατάτε Ναι και διαγράφεται… Έτσι, δεν μπορεί να τρέξει ξανά…
 

29 Οκτ 2010

Tianhe-1A: ο γρηγορότερος υπερυπολογιστής του πλανήτη είναι Κινέζικος

Χρειάστηκαν δυο χρόνια εργασίας από διακόσιους επιστήμονες και $88.000.000 για να ολοκληρωθεί η "γέννηση" του Tianhe-1A, του γρηγορότερου υπερυπολογιστή του πλανήτη, που "κατοικεί" στο National Supercomputer Center στην Tianjin. Αν και η μέση ταχύτητα του είναι γύρω στα 563.1 teraflops, ο Tianhe-1A καταφέρνει να πιάνει ταχύτητες μέχρι και 2.507 petaflops, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Ο πρόεδρος του National University of Defense Technology, Zhang Yulin, ανέφερε πως ο υπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία σεισμογραφικών δεδομένων για χρήση στην εύρεση πετρελαίου, καθώς και για ιατρικές έρευνες και τη σχεδίαση αεροδιαστημικών οχημάτων.

Όσο για το "τι τρέχει μέσα" στον Tianhe-1A; Λιγάκι διαφορετικές εκδόσεις ενός... κοινού μας γνώριμου: των chips γραφικών της Nvidia! Συγκεκριμένα, ο Tanhe-1A βασίζεται για τη λειτουργία του σε 7.168 Nvidia Tesla M2050 GPUs και 14.336 Intel Xeon CPUs.
Σύμφωνα τόσο με τον Guangming Liew, chief of National Supercomputer Center στην Tianjin, όσο και τον πρόεδρο και CEO της Nvidia, Jen-Hsun Huang, επιδόσεις σαν αυτές του Tianhe-1A δεν θα ήταν δυνατές δίχως τη χρήση GPUs. Όπως ανέφερε ο Jen-Hsun Huang, "Οι GPUs επαναπροσδιορίζουν το computing υψηλών επιδόσεων. Οι GPUs σήμερα αποτελούν την κινητήρια δύναμη `πίσω` από δυο εκ των τριών γρηγορότερων σημερινών υπερυπολογιστών".

Google: "Δε θέλετε να φαίνεται το σπίτι σας στο Street View; Μετακομίστε!"

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο CNN και μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τα θέματα που ανακύπτουν κάθε τόσο σχετικά με το Street View. Ο Eric Schmidt ρωτήθηκε για το τι στοιχεία συγκεντρώνουν τα αυτοκίνητα της Google όταν περνούν από ένα δρόμο για φωτογράφιση. Η απάντησή του ήταν αποστομωτική, καθώς ουσιαστικά κάλεσε όποιον έχει επιφυλάξεις απέναντι στο Street View να μετακομίσει!
"Το αυτοκίνητο περνά από κάθε σημείο μόνο μια φορά, άρα δεν τίθεται θέμα παρακολούθησης. Οπότε, μπορείτε απλά να μετακομίσετε", ήταν τα λόγια του Schmidt. Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με κάποια ΜΜΕ να κάνουν λόγο για "επική γκάφα". Αμέσως μετά τη συνέντευξη, ο Schmidt ανασκεύασε με γραπτή του δήλωση. "Αν δείτε την αμοντάριστη συνέντευξη, η συγκεκριμένη δήλωση έγινε σε μια ενότητα για την ιδιωτικότητα που κράτησε πολλή ώρα. Προφανώς, ήταν ατυχής δήλωση. Αν ανησυχείτε για το προσωπικό σας απόρρητο στο Street View και θέλετε να αφαιρέσετε το σπίτι σας από αυτό, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρεία μας και θα το βγάλουμε", ήταν η μετέπειτα δήλωση του Schmidt

Η επίμαχη δήλωση του Schmidt είναι ενδεικτική του εκνευρισμού που έχει προκαλέσει στη Google ο συνεχιζόμενος θόρυβος σχετικά με τη δραστηριότητα του Street View, μετά την αποκάλυψη ότι τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας συνέλεξαν "κατά λάθος" προσωπικά δεδομένα από δίκτυα Wi-Fi.

27 Οκτ 2010

Κλείνει με δικαστική απόφαση η υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων LimeWire

Νέα Υόρκη

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ διέταξε το κλείσιμο της υπηρεσίας ανταλλαγής αρχείων LimeWire, δικαιώνοντας τις δισκογραφικές εταιρείες που κατέθεσαν αγωγή για «μαζική παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας».
Η απόφαση του δικαστηρίου του Μανχάταν υποχρεώνει την νεοϋορκέζικη εταιρεία Lime Wire LLC να απενεργοποιήσει άμεσα «τις λειτουργίες αναζήτησης, κατεβάσματος, ανεβάσματος, εμπορίας αρχείων ή/και διανομής αρχείων» μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Οι ενάγουσες δισκογραφικές εταιρείες «υπέστησαν, και θα συνεχίσουν να υφίστανται, ανεπανόρθωτες ζημιές» από την ανταλλαγή πειρατικών αρχείων μουσικής, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Το λογισμικό LimeWire, βασισμένο στη λογική των ομότιμων δικτύων (p2p), επέτρεπε στους χρήστες να αναζητούν και να κατεβάζουν αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στους υπολογιστές άλλων χρηστών του δικτύου.
Μια δεκαετία μετά την εμφάνισή του, το LimeWire είχε μέχρι σήμερα 50 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας μετρήσεων NPD, οι χρήστες αυτοί αντιστοιχούσαν στο 58% των ανθρώπων που παραδέχτηκαν ότι κατέβαζαν πειρατική μουσική το 2009.
Την τελευταία δικαστική απόφαση χαιρέτισε η Ένωση Δισκογραφικής Βιομηχανίας Αμερικής (RIAA), η οποία εκπροσωπεί τους ενάγοντες -πρόκειται για τις δισκογραφικές εταιρείες που ανήκουν στη Universal του ομίλου Vivendi, τη Sony Music, τη Warner Music και την ΕΜΙ.
Η απόφαση έρχεται έπειτα από την ομόφωνη ετυμηγορία που εξέδωσε το 2005 το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ κατά της Grokster Ltd.
Το δικαστήριο έκρινε τότε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας μπορεί να κριθούν ένοχες για παραβίαση του copyright αν προσφέρουν υπηρεσίες σχεδιασμένες για το κατέβασμα πειρατικών αρχείων, ακόμα κι αν οι υπηρεσίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για νόμιμα αρχεία.

Η McAfee χαρτογραφεί την επικινδυνότητα του Internet

Οι περισσότεροι χρήστες του Internet γνωρίζουν ότι η πλοήγηση στον παγκόσμιο ιστό κρύβει κινδύνους, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά sites που περιλαμβάνουν κακόβουλο κώδικα. Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας McAfee επιχείρησε να αποτυπώσει σε οπτική μορφή την επικινδυνότητα του web, υπολογίζοντας το ποσοστό επικινδυνότητας ανά top-level domain (TLD).
Η McAfee προχώρησε σε εκτίμηση κινδύνου τόσο στα generic top-level domains, (.com, .org κλπ), όσο και στα TLD που αντιστοιχούν στις διάφορες χώρες. Όσον αφορά τα generic, η εταιρεία εκτιμά ότι το 30% των .com sites περιλαμβάνουν μικρούς ή μεγάλους κινδύνους. Αυτό, βέβαια, είναι λίγο-πολύ γνωστό και δυστυχώς δε μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα σε προληπτικό επίπεδο, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο για έναν χρήστη του Internet να αποφεύγει όλα τα .com sites. Εξίσου επικίνδυνα είναι τα .info sites, οπότε όσοι αναζητούν πληροφορίες ίσως θα έπρεπε να αποφεύγουν τα .info.

Όσο για τις χώρες, τα sites του Βιετνάμ (.vn) είναι τα πλέον επικίνδυνα, με ποσοστό 29,4%. Ακολουθεί το Καμερούν με κατάληξη .cm, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Οι επιτήδειοι δημιουργούν πολλά επικίνδυνα sites στο .cm, ελπίζοντας σε λάθος πληκτρολογήσεις του .com από απρόσεκτους χρήστες.Στον αντίποδα, τα πλέον ασφαλή TLD είναι τα .travel, .edu, .jp (Ιαπωνία), με ποσοστό επικινδυνότητας κάτω από 0,1%. Όσο για την Ελλάδα, το ποσοστό των επικίνδυνων .gr sites υπολογίζεται στο 0,3%, ένα πολύ καλό νούμερο σε σχέση με δεκάδες άλλες χώρες.

Αναπτύσσεται σταδιακά η αγορά των υβριδικών σκληρών δίσκων

Η εταιρεία έρευνας αγοράς Objective Analysis μελέτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά των σκληρών δίσκων και κατάληξε στο συμπέρασμα ότι τα υβριδικά drives θα αυξήσουν σημαντικά το μερίδιό τους στην αγορά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Προβλέπεται δε τέτοιος ρυθμός ανάπτυξης, που σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας οι πωλήσεις θα φτάσουν τα 600 εκατομμύρια τεμάχια το 2016.
Η Objective Analysis αναμένει σημαντική ανάπτυξη σε ετήσια βάση μέσα στην επόμενη πενταετία. Κάποια στιγμή, τα υβριδικά drives θα γίνουν mainstream κι έτσι θα αρχίσουν να αντικαθιστούν τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους στους οικιακούς υπολογιστές, εξ ου και οι εκτιμώμενες πωλήσεις των 600 εκατομμυρίων το 2016.
Τα υβριδικά drives περιλαμβάνουν μνήμη NAND flash, η οποία συνεργάζεται με τα μηχανικά μέρη των σκληρών. Οι έως τώρα μετρήσεις έχουν δείξει σημαντική αύξηση των επιδόσεων, ακόμα με την προσθήκη μόλις 4GB NAND flash, κάτι που μεταφράζεται σε επιπλέον κόστος έως 30 ευρώ για τον καταναλωτή. Από αυτή την άποψη, τα υβριδικά drives είναι μια εξαιρετική λύση, καθώς συνδυάζουν επιδόσεις SSD μεχωρητικότητα σκληρού δίσκου χωρίς υπερβολικό κόστος.

25 Οκτ 2010

Σε δυο χρόνια τα επόμενα Windows

Ένα στέλεχος της Microsoft Ολλανδίας φέρεται να αποκάλυψε πρόσφατα γράφοντας στο blog της εταιρείας ότι τα επόμενα Windows θα κυκλοφορήσουν το 2012. Ο συντάκτης αναφέρει στη δημοσίευσή του ότι η Microsoft έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη των νέων Windows και η επόμενη έκδοση για διατεθεί στην αγορά σε δύο χρόνια, δηλαδή προς τα τέλη του 2012.

Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, το μεσοδιάστημαανάμεσα στα Windows 7 και τα Windows 8 είναι μόλις τρία χρόνια. Με δεδομένο ότι τα Windows 7 έχουν έναν εξαιρετικό ρυθμό πωλήσεων, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Microsoft πρέπει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική τους και να τα κρατήσει στην αγορά για τέσσερα ή και πέντε χρόνια τουλάχιστον.

Ο ίδιος ο Steve Ballmer έχει πει στο πρόσφατο παρελθόν ότι τα επόμενα Windows θα είναι το μεγαλύτερο ρίσκο που θα έχει πάρει ποτέ η εταιρεία. Καθόλου υπερβολική δήλωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα Windows 7 κατάφεραν να σβήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα το "στίγμα" που είχαν αφήσει τα Vista πάνω στην εικόνα της Microsoft. Ο πήχης έχει πλέον ανέβει σημαντικά και μαζί ανεβαίνουν και οι προσδοκίες για την επόμενη έκδοση.

BRING THEM BACKwww.bringthemback.org


Reunite Them! “BRING THEM BACK!”
Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων. Η καμπάνια μας δε ζητάει την επιστροφή όλων αυτών.Ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να επανενωθεί το Μνημείο.
Eμείς οι χρήστες του διαδικτύου έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να κινητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο σκοπός μας μπορεί να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο.
Πιστεύεις ότι είναι δίκαιο; Αν ναι, βοήθησε να γίνει πραγματικότητα.
Πες το δικό σου “BRING THEM BACK!”

23 Οκτ 2010

Το απόλυτο PC για download

Τι χρειάζεται ένας υπολογιστής που προορίζεται για "κατεβαστήρι"; Φυσικά, έναν μεγάλο σκληρό δίσκο. Ή μάλλον, δύο ή και τρεις μεγάλους σκληρούς. Εν πάση περιπτώσει, όσο περισσότεροι σκληροί, τόσο το καλύτερο. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που φτάνουν στην υπερβολή. Όπως, για παράδειγμα, ένα ορκισμένος downloader από τη Ρωσία, ο οποίος κατάφερε να χωρέσει σε ένα case που μοιάζει με μεγάλο ντουλάπι 60 σκληρούς δίσκους με συνολική χωρητικότητα 70 terabytes!
Φυσικά, 60 σκληροί δίσκοι δημιουργούν ένα τροπικό κλίμα και για το λόγο αυτό ο ημίτρελος Ρώσος έχει εγκαταστήσει 40 ανεμιστήρες (20 για είσοδο του αέρα και 20 για έξοδο).
Ήρθε η ώρα για λίγα μαθηματικά. Ας υποθέσουμε ότι έχει σύνδεση ADSL μέτριας ποιότητας, με το router να κλειδώνει στα 12 Mbps. Αν υπολογίσουμε και μικροαπώλειες στην ταχύτητα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κατεβάζει με 1 megabyte το δευτερόλεπτο. Ξεκινώντας με άδειους και τους 60 δίσκους και κατεβάζοντας ασταμάτητα με αυτή την ταχύτητα χωρίς να κλείνει ποτέ το PC, ο Ρώσος θα εξαντλήσει τη χωρητικότητα των δίσκων σε κάτι παραπάνω από 2 χρόνια!
Και για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, τα 70TB μεταφράζονται σε 70.000 ταινίες ποιότητας DVD ή 24 εκατομμύρια τραγούδια σε MP3. Μήπως ζηλέψατε λίγο;

Κρυπτογράφηση δεδομένων σύντομα στο Facebook

Πριν από λίγες ημέρες, η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι οι πλέον δημοφιλείς εφαρμογές του Facebook δεσμεύουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τα οποία στη συνέχεια διοχετεύουν σε διαφημιστικές και άλλες εταιρείες. Το θέμα έφτασε μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο, με δύο μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων να ζητούν εξηγήσεις από το Mark Zuckerberg για το θέμα. Τελικά, το Facebook φαίνεται -έστω και καθυστερημένα- να αναλαμβάνει δράση.

Ένας από τους κορυφαίους μηχανικούς της εταιρείας αποκάλυψε ότι σε λίγο καιρό θα κρυπτογραφηθούν οι μοναδικοί (unique) κωδικοί των χρηστών. Με αυτό τον τρόπο, οι iframe-based εφαρμογές τους Facebook θα μπορούν να διαβάζουν το ID του εκάστοτε χρήστη, αλλά δε θα μπορούν να τον αποστείλουν "κατά λάθος" μέσω HTTP header. Σύμφωνα με το Facebook, η κρυπτογράφηση θα κάνει ντεμπούτο μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο της υπηρεσίας.

Βέβαια, η κίνηση αυτή δεν πρόκειται να πείσει τους Facebook-σκεπτικιστές, οι οποίοι καταγγέλλουν την υπηρεσία για παραβιάσεις στο θέμα των προσωπικών δεδομένων. Είναι δεδομένο ότι δε θα αργήσει η στιγμή που θα ανακύψει εκ νέου ένα παρόμοιο ζήτημα - αν υποθέσουμε, βέβαια, ότι το παρόν θέμα θεωρείται λήξαν.

21 Οκτ 2010

Χάσατε ή ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης των Windows...έχω την λύσει.

Έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης των windows κανένα πρόβλημα με αυτό το προγραμματάκι που ονομάζεται ophcrack μπορείτε εύκολα να δείτε τον κωδικό σας.Καταρχήν κατεβαζεται το προγραμματάκι από εδώ:http://ophcrack.sourceforge.net/download.php?type=livecd μετά το "καίτε" σε ένα CD το βάζατε στο drive, ξεκινάτε των υπολογιστή σας και πατάτε στο εικονίδιο του κωδικού πρόσβασης,εδώ το πρόγραμμα ξεκινάει αυτόματα και σας εμφανίζει των κωδικό σας (Αν έχετε απορίες πείτε μου). ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ Windows XP,VISTA,7.Το Microsoft Οffice έτοιμο να πετάξει στο «σύννεφο»

H Microsoft ξεκινά τις δοκιμές του Office 365, μιας συνδρομητικής, online έκδοσης των γνωστών εφαρμογών γραφείου, η οποία μειώνει το κόστος του λογισμικού για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Βασισμένη στη λογική του υπολογιστικού «νέφους», η υπηρεσία ανταγωνίζεται την αντίστοιχη πρόταση της Google.

Αντί να αγοράζουν και να εγκαθιστούν τη σουίτα Office στους υπολογιστές των δικτύων τους, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να νοικιάζουν το λογισμικό και να το χρησιμοποιούν μέσω του browser.

Εκτός του ότι καταργεί το κόστος υποστήριξης του λογισμικού, η λογική του «νέφους» επιτρέπει στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν τις ίδιες εφαρμογές τόσο από τον υπολογιστή τους όσο και από έξυπνα κινητά τηλέφωνα όπως το iPhone και τα BlackBerry.

«Χάρη στο Office 365, ο φούρνος της γειτονιάς θα μπορεί να αποκτήσει για πρώτη φορά λογισμικό και υπηρεσίες επιπέδου ισάξιου με εκείνο μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες θα μπορούν να μειώσουν το κόστος και να είναι πάντα πλήρως ενημερωμένες για τις τελευταίες καινοτομίες» δήλωσε ο Κερτ ΝτελΜπεν, πρόεδρος του τμήματος Office της Microsoft (αντικατέστησε πρόσφατα τον Στίβεν Έλοπ που άφησε την εταιρεία για να αναλάβει τα ηνία της Nokia).

Εκτός από τη γνωστή σουίτα εφαρμογών γραφείου (Word, Excel κλπ), το Office 365 περιλαμβάνει ακόμα το Lync, το πρόγραμμα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων που αντικαθιστά το Line Messenger, το λογισμικό SharePoint για online συνεργασία, ανταλλαγή αρχείων και δημιουργία δικτυακών τόπων, και το Exchange για ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Για τις επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 25 υπαλλήλους η υπηρεσία θα τιμάται 5,25 ευρώ ανά χρήστη ανά μήνα. Για τις μεγάλες επιχειρήσεις, το βασικό πακέτο κοστίζει 1,75 ευρώ ανά χρήστη ανά μήνα, ενώ ένα εμπλουτισμένο, «επαγγελματικό πακέτο» φτάνει τα 22,75 ευρώ.

Το Office 365 θα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμια κλίμακα τον ε
πόμενο χρόνο, οπότε θα διευρυνθεί ώστε να συμπεριλάβει το Microsoft Dynamics CRM Online. Στο μεταξύ, η Microsoft ξεκινά δοκιμές του Office 365 σε 13 χώρες. 

Ο κύριος ανταγωνιστής του νέου προϊόντος της Microsoft είναι το Google Apps, ένα αντίστοιχο πακέτο εφαρμογών γραφείου, συνεργασίας και δικτύωσης που έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής μέτρια επιτυχία.

Πάνω από 2 δισ. οι χρήστες του Internet μέχρι το τέλος του χρόνου

Σύμφωνα με έρευνα International Telecommunication Union, οι χρήστες του Internet σε όλο τον πλανήτη θα ξεπεράσουν τα δύο δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του2010. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός των ανθρώπων με πρόσβαση στο Internet διπλασιάστηκε. Φυσικά η τάση παραμένει ανοδική, κυρίως χάρη στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Μέσα στο 2010, έχουν προστεθεί περίπου 226 εκατομμύριαχρήστες, οι περισσότεροι από τους οποίους (162 εκ.) προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες. Όπως είναι λογικό, η διείσδυση του Internet είναι ακόμα πολύ χαμηλή στις αναπτυσσόμενες χώρες (μόλις 13,5%), σε αντίθεση με τις ανεπτυγμένες, όπου η διείσδυση ξεπερνά το 65%.
Σημειωτέον ότι στα 2 δισεκατομμύρια χρήστες του Internet περιλαμβάνονται τόσο αυτοί που έχουν σύνδεση στο σπίτι, όσο και αυτοί που έχουν πρόσβαση στον εργασιακό χώρο. Υπολογίζεται ότι στο τέλος του 2010 θα υπάρχουν περίπου 1,6 δισ. άνθρωποι με σύνδεση στο σπίτι τους.

19 Οκτ 2010

Οι 10 καλύτερες σελίδες για κωδικούς(Serials)

Person in Grey Shirt Handing KeysΚωδικοί προγραμμάτων,παιχνιδιών κ.α. Ορίστε μερικά κορυφαία sites Κωδικών(serial numbers).

 1. serials.ws (Προτείνεται)
 2. smartserials.com  (Προτείνεται) 
 3. zcrack.com
 4. serialportal.com
 5. serials.be
 6. cracksfm.com
 7. crackdb.org 
 8. serialbay.com
 9. keygen.us
 10. serialnumber.in
Το Technewsingreek.blogspot.gr δεν φέρει καμιά ευθύνη για το περιεχόμενο των ιστοσελίδων παραπάνω που προτείνουμε.Λειτουργούμε απλά ως συμβουλευτική υπηρεσία και ουδεμία σχέση έχουμε με το περιεχόμενο.

Αν δεν λειτουργεί κάποιος σύνδεσμος παρακαλώ σχολιάστε.
Η ανάρτηση ανανεώθηκε στις 18/09/2016


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet,+ για να συνεχίσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Νέα απειλή παρακάμπτει όλα τα συστήματα ασφάλειας δικτύων

Η φινλανδική εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Stonesoftαποκάλυψε πρόσφατα μια νέα μορφή απειλής, η οποίαπαρακάμπτει όλες τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στασυστήματα ασφαλείας των εταιρικών (και όχι μόνο) δικτύων. Σύμφωνα με τους Φινλανδούς, οι λεγόμενες Προηγμένες Τεχνικές Υπεκφυγής (Advanced Evasion Techniques - AETs) είναι αρκετά "έξυπνες" ώστε ναξεγελούν τα συστήματα ασφαλείας.
Οι AETs δε βασίζονται σε νέα εργαλεία που είναι ακόμη άγνωστα, αλλά αξιοποιούν τα ήδη υπάρχοντα evasion tools με διαφορετικό τρόπο. Οι επιθέσεις αυτές "χτυπούν" ταυτόχρονα πολλά layers στα δίκτυα και με τον τρόπο αυτό καταφέρνουν να περνούν απαρατήρητες. Ο Klaus Majewski της Stonesoft λέει χαρακτηριστικά ότι οι AETs "είναι το αντικλείδι για όλες τις κλειδαριές. Η προστασία (απέναντι σε αυτές) είναι σχεδόν μηδενική. Πρόκειται για κάτι καινούργιο και δεν υπάρχει ακόμα προστασία".
Τα εργαστήρια ICSA, που ανήκουν στη Verizon, μελέτησαν τα δεδομένα της Stonesoft για τις AETs και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η απειλή είναι πραγματική. "Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συστήματα αποτροπής εισβολών (IPS) δεν κατάφεραν να ανιχνεύσουν την επίθεση", είπε ο Jack Walsh των ICSA Labs.
Η αντιμετώπιση των AETs χαρακτηρίζεται από κάποιους ως ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, καθώς δημιουργούν εκατομμύρια συνδυασμούς με μερικές δεκάδες evasion tools.

16 Οκτ 2010

Ένα USB drive για όλες τις δουλειές

Έχει περάσει πλέον ανεπιστρεπτί η εποχή των βαρετών USB flash drives. Υπάρχουν χιλιάδες φλασάκια που θα σας δώσουν το κάτι παραπάνω, όσον αφορά το σχέδιο και το design. Υπάρχουν, όμως, και κάποια που έχουν πολλαπλές χρησιμότητες. Το εικονιζόμενο flash drive δεν είναι απλά ένα αποθηκευτικό μέσο. Εκτός από ένα τυπικό φλασάκι, είναι επίσης εργαλείο επιβίωσης και αγχολυτικό.
Με το που συνδέεται στον υπολογιστή, το Glow In The Dark (όπως είναι το όνομά του) δεσμεύει λίγο από το ρεύμα της θύρας για να φορτίσει. Για τις επόμενες ώρες, το φλασάκι λάμπει στο σκοτάδι, εκπέμποντας ένα πράσινο φως. Όπως καταλαβαίνετε, σε συνθήκες απόλυτου σκότους μετατρέπεται σε μίνι φακό που χρωματίζει πράσινο οτιδήποτε βρίσκεται κοντά του.
Οι αρετές του, όμως, δεν εξαντλούνται εδώ. Το εξωτερικό του είναι ρέπλικα ενόςLego brick, με το καπάκι και το κύριο σώμα να συνδυάζονται με δύο τρόπους. Έτσι, αν είστε ψυχαναγκαστικός/ή μπορείτε να παίζετε με τις ώρες και να μειώσετε έστω και προσωρινά τα επίπεδα άγχους που προκαλεί η διαταραχή σας.
Το Glow In The Dark διατίθεται σε χωρητικότητα 2GB έως 16GB, με το μεγάλο μοντέλο να στοιχίζει 64 ευρώ.

15 Οκτ 2010

Αλλάζει το σύστημα σχολιασμού στο Facebook;

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμα, το Facebook ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, οι οποίες θα φέρουν τα πάνω-κάτω στο σύστημα σχολιασμού που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Μεταξύ άλλων, φαίνεται να εγκαταλείπεται ο επίπεδος σχολιασμός (flat commenting) και να δίνει τη θέση του στο thread commenting που υπάρχει σε πολλά blogs.

Έτσι, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει αν θα απαντήσει στηναρχική δημοσίευση ή σε ένα από τα σχόλια που ήδη έχουν αναρτηθεί. Το αποτέλεσμα είναι μια δενδροειδής διάταξη, η οποία καθιστά αμέσως σαφές ποιο comment ανήκει πού. Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μπορεί να κάνει ο χρήστης στα επιμέρους comments είναι να ξεχωρίσει αυτά που θέλει πατώντας Like.

Άλλες αλλαγές είναι η αναφορά των δικτύων στα οποία συμμετέχει ο κάθε χρήστης, καθώς και ο αριθμός των σχολίων που έχει συνεισφέρει στη συγκεκριμένη συζήτηση. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα για βαθμολόγησητου κάθε comment. Αυτό μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στο μέλλον, αν το Facebook επιλέξει να εφαρμόσει ένα σύστημα comment moderation.

Βέβαια, όλα αυτά μεταφέρονται με πάσα επιφύλαξη, καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρο αν πρόκειται για σχεδιαζόμενες αλλαγές ή για ευσεβείς πόθους κάποιου χρήστη.

12 Οκτ 2010

Ελληνικοί Υπότιτλοι-Greek Subs site για Download!

Θέλετε να κατεβάσετε ελληνικούς υπότιτλους ορίστε μερικά από τα κορυφαία sites:
Απενεργοποιήστε την επέκταση AdblockΑποτέλεσμα εικόνας για Adblock για να μεταφερθείτε στις σελίδες.

 1. subs4free.com (Προτείνεται)
 2. greeksubtitles.info (Προτείνεται)
 3. subtitles4free.net
 4. xsubs.tv (Προτείνεται)
 5. opensubtitles.org  (Προτείνεται)
 6. subtitles.gr
 7. subzworld.tv (Προτείνεται)
 8. yifysubtitles.com
 9. tvsubtitles.net  (Προτείνεται)
 10. subsmax.com  
 11. subztv.gr (Προτείνεται)
 12. subtitleseeker.com 
 13. tvsubs.org
 14. findsubtitles.eu
 15. subtitlesbank.com (Προτείνεται)
 16. subtitlesland.net
 17. downsubtitles.com
 18. opensubtitles.eu (beta)
Προγράμματα για επεξεργασία,μετάφραση και συγχρονισμό υποτίτλων

Τα 22 ελληνικά καλύτερα sites για παρακολούθηση online ταινιών 

Αν κάποιος σύνδεσμος δεν λειτουργεί παρακαλώ σχολιάστε.

Η ανάρτηση ανανεώθηκε στις 25/ 03/2018.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet,+ για να συνεχίσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δίκτυο πρόσβασης οπτικών ινών νέας γενιάς από τον ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι κάνει πραγματικότητα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα νέο Δίκτυο Πρόσβασης Νέας Γενιάς (New Generation Access - NGA), το οποίο θα παρέχει στους τελικούς χρήστες ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το νέο δίκτυο πρόσβασης οπτικών ινών αναπτύσσεται αρχικά σε έναν περιορισμένο αριθμό αστικών κέντρων, καλύπτοντας τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου. Το νέο δίκτυο θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες περιοχές.
Πρόκειται για μία νέα μορφή τηλεπικοινωνιακού δικτύου, αφού μέρος του δικτύου χαλκού (από το Κέντρο του ΟΤΕ της περιοχής έως τα KV στις γειτονιές - τα γνωστά ως ΚΑΦΑΟ) αντικαθίσταται από οπτικές ίνες. Το νέο δίκτυο καταρχήν είναι τύπου FTTC (Fiber to the Cabinet - Οπτικές ίνες έως το KV) και θα παρέχει υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων (VDSL2). Στις παραπάνω περιοχές, 1.000 περίπου KV, συνδέονται με οπτικές ίνες, δίνοντας τη δυνατότητα σε 125.000 σπίτια και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν νέες ταχύτητες πρόσβασης.
Συνολικά, για τη δημιουργία υποδομών οπτικών ινών νέας γενιάς, ο ΟΤΕ θα κάνει σημαντικές επενδύσεις την τριετία 2010-2012, ώστε να φέρει τις οπτικές ίνες πιο κοντά στα σπίτια των καταναλωτών. Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο κορμού του ΟΤΕ αποτελείται εδώ και χρόνια εξολοκλήρου από οπτικές ίνες που ξεπερνούν τα 35.000 χιλιόμετρα πανελλαδικά, ενώ οι βασικοί κόμβοι του δικτύου συνδέονται μεταξύ τους με πολλαπλά κυκλώματα των 10 Gbps.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο ΟΤΕ σκοπεύει να προσφέρει στις παραπάνω περιοχές νέες αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 50 Mbps.
Επιπλέον, για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ανάλογα με το ενδιαφέρον και όπου αυτό είναι εφικτό, ο ΟΤΕ κατασκευάζει λύσεις τύπου FTTB (Fiber to the Building), όπου οι οπτικές ίνες φθάνουν έως το κτίριο.
Για τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών νέας γενιάς είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση εκσκαφών από όπου θα διέρχονται οι οπτικές ίνες. Για το λόγο αυτό η συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η επιλογή των παραπάνω περιοχών για την υλοποίηση του νέου δικτύου, εκτός από εμπορικά κριτήρια, έγινε και λόγω της προθυμίας των τοπικών Αρχών αυτοδιοίκησης να στηρίξουν το εγχείρημα.
Αρχιτεκτονικές ανάπτυξης δικτύων πρόσβασης νέας γενιάς
Οι διαθέσιμες αρχιτεκτονικές ανάπτυξης δικτύων πρόσβασης νέας γενιάς βασίζονται στην χρήση οπτικής ίνας και διακρίνονται ανάλογα με το βαθμό διείσδυσης της οπτικής ίνας στο δίκτυο (FTTx ή Fiber to the X) και τις τεχνολογίες πρόσβασης (xDSL, Ethernet, GPON κλπ.). Με βάση τον βαθμό διείσδυσης της οπτικής ίνας στο δίκτυο, οι πιο γνωστές αρχιτεκτονικές είναι:
- Ίνα μέχρι μια υπαίθρια καμπίνα - FTTC (Fibre to the cabinet or curb)
- Ίνα μέχρι την εισαγωγή του κτιρίου - FTTB (Fibre to the building)
- Ίνα μέχρι το διαμέρισμα του συνδρομητή - FTTH (Fibre to the home).

9 Οκτ 2010

Τι είναι το Homeplug;

Επικοινωνία γραμμής ρεύματος
Το Power line communication (PLC) (επικοινωνία γραμμής ρεύματος), που επίσης λέγεται power line carrier (κομιστής γραμμής ρεύματος), mains communication, power line telecom (PLT) (επικοινωνία γραμμής ρεύματος), ή power line networking (PLN) (δικτύωση γραμμής ρεύματος), είναι όροι που περιγράφουν διάφορα διαφορετικά συστήματα χρήσης των γραμμών του ρεύματος για την μεταφορά σημάτων με σκοπό την επικοινωνία.

1. Περίληψη

1. 1. Οικιακός έλεγχος (Narrowband)


Η τεχνολογία PLC μπορεί να χρησιμοποιήσει την οικιακή καλωδίωση ηλεκτροδότησης σαν μέσο μετάδοσης. Το INSTEON και το X10 είναι τα πιο δημοφιλή πρότυπα χρήσης της PLC για τον οικιακό έλεγχο. Αυτή είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται στην οικιακή αυτοματοποίηση για την απομακρυσμένη διαχείρηση του φωτός και των οικιακών συσκευών χωρίς την εγκατάσταση επιπρόσθετης καλωδίωσης ελέγχου.

Τυπικά, οι PLC συσκευές οικιακού ελέγχου λειτουργούν εκπέμποντας απ' τον πομπό σε συχνότητα κύματος μεταξύ 20 και 200 kHz στην καλωδίωση του οικιακού ρεύματος. Το κύμα είναι διαμορφωμένο σε ψηφιακά σήματα. Κάθε δέκτης του συστήματος έχει μια διεύθυνση και μπορεί να δεχτεί αποκλειστικές εντολές απ' τα σήματα που στέλνει ο πομπός και αποκοδικοποιεί ο δέκτης. Αυτές οι συσκευές μπορούν είτε να τοποθετηθούν σε μια απλή πρίζα είτε να καλωδιοθούν μόνιμα. Αφού τα σήματα μπορεί να επηρεάσουν τα κοντινά σπίτια (ή διαμερίσματα) στο ίδιο δίκτυο διανομής, τα σήματα ελέγχου έχουν μια "διεύθυνση οικίας" καθορισμένη απ' τον ιδιοκτήτη.

1. 2. Οικιακό δίκτυο (Broadband)

Η τεχνολογία PLC μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να συνδέσει (δικτυώσει) οικιακούς υπολογιστές ή περιφερειακά, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα καθολικό πρότυπο για αυτή την εφαρμογή. Πρότυπα για οικιακό δίκτυο μέσω των γραμμών ηλεκτροδότησης έχουν αναπτυχθεί από πολλές διαφορετικές εταιρείες στο πλαίσιο της HomePlug Powerline Alliance (Συμμαχίας HomePlug Powerline) και του Universal Powerline Association (Συνεταιρισμού Universal Powerline).

1. 3. Πρόσβαση στο Internet (Broadband over powerlines - Ευρυζωνικότητα μέσω των γραμμών ρεύματος, BPL)

Το BPL, είναι η χρήση της τεχνολογίας PLC με σκοπό την παροχή ευρυζωνικού Internet μέσω των συμβατικών γραμμών ρεύματος. Το μόνο που χρειάζεται για έναν υπολογιστή ή μία συσκευή για να έχει πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Internet είναι η τοποθέτηση ενός BPL "modem" σε μια πρίζα.
Με μια πρώτη ματιά, βλέπουμε πως το BPL μπορεί να προσφέρει πλεονεκτήματα όμοια με εκέινα των καλωδιακών ή DSL συνδέσεων: η έτοιμη υποδομή φαίνεται πως θα επέτρεπε ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές να αποκτήσουν πρόσβαση στο Internet με σχετικά μικρή επένδυση σε εξοπλισμούς. Επίσης, η τόσο μεγάλη διαθεσιμότητα θα έκανε ευκολότερη τη σύνδεση άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως οι τηλεοράσεις ή τα ηχοσυστήματα.
Όμως, οι παραλλαγές στα φυσικά χαρακτηριστικά του δικτύου ηλεκτροδότησης και η σημερινή έλλειψη προτύπων IEEE οδηγούν στο συμπέρασμα πως η παροχή της υπηρεσίας θα αργήσει να αποκτήσει κάποιο πρότυπο και να γίνει ευρεία διαδικασία. Επίσης το ερώτημα αν μέγεθος της ευρυζωνικότητας που μπορεί να παρέχει συγκρινόμενο με την καλωδιακή ή την ασύρματη πρόσβαση είναι ικανοποιητικό παραμένει αναπάντητο. Ειδικοί παρατηρητές πιστεύουν πως η δυνατότητα σύνδεσης BPL θα κινητοποιήσει τους παρόχους DSL ή καλωδιακού Internet να παρέχουν υπηρεσίες σε απομακρυσμένα χωριά.
Τα PLC modems εκπέμπουν σε μεσαίες και υψηλές συχνότητες (1,6 - 80 MHz). Η ασύμετρη ταχύτητα του modem είναι γενικά από 256kbit/s έως 2,7 Mbit/s. Στον επαναλήπτη που εγκαθίσταται στο μεσσαίο δωμάτιο η ταχύτητα φτάνει τα 45 Mbit/s και μπορεί να συνδεθεί σε 256 PLC modems. Στους μεσσαίους ηλεκτρικούς σταθμούς η ταχύτητα φτάνει τα 135 Mbit/s. Για τη σύνδεση στο Internet μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπτικές ίνες ή ασύρματη γραμμή.
Για το σύστημα έχουν προκύψει αρκετά θέματα, το κυριώτερο απ' τα οποία είναι το γεγονός ότι οι γραμμές ηλεκτροδότησης έχουν υψηλό θόρυβο (παράσιτα σημάτων). Κάθε φορά που μια συσκευή κλείνει, παράγει ένα ξαφνικό σήμα στη γραμμή. Οι συσκευές χαμηλής κατανάλωσης παράγουν αρμονικούς θορύβους στη γραμμή. Το σύστημα πρέπει να σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί χωρίς να επηρεάζεται απ' αυτές τις φυσικές διακοπές στο σήμα.
Το BPL έχει αναπτυχθεί περισσότερο στην Ευρώπη απ' ότι στις ΗΠΑ εξαιτίας της ιστορικής διαφοράς στη φιλοσοφία του σχεδιασμού του συστήματος ηλεκτροδότησης. Σχεδόν όλα τα μεγάλα δίκτυα ηλεκτροδότησης μεταδίδουν ρεύμα σε υψηλές τάσεις με σκοπό να μειώσουν τις απώλειες μετάδοσης, έπειτα κοντά στον καταναλωτή χρησιμοποιούν μετασχηματιστές για να μειώσουν την τάση. Απ' τη στιγμή που τα σήματα BPL δεν μπορούν να μεταδωθούν μέσω μετασχηματιστών - η υψηλή επαγωγή τα κάνει να λειτουργούν ως φίλτρα, εμποδίζοντας τα σήματα υψηλής συχνότητας - πρέπει να τοποθετηθούν επαναλήπτες στους μετασχηματιστές. Στις ΗΠΑ, είναι συχνό ένας μικρός μετασχηματιστής να εξυπηρετεί μόνο ένα σπίτι ή έναν μικρό αριθμό σπιτιών. Στην Ευρώπη, είναι πιο συχνό ένας κάπως μεγαλύτερος μετασχηματιστής να εξυπηρετεί 10 ή και 100 σπίτια. Για την ηλεκτροδότηση, αυτή η σχεδιαστική διαφορά δημιουργεί ελάχιστες διαφορές στη διανομή, όμως για την επίτευξη του BPL στο δίκτυο μιας μέσης πόλης των ΗΠΑ χρειάζονται πολύ περισσότεροι επαναλήπτες απ' ότι σε μια Ευρωπαϊκή πόλη. Παρόλα αυτά, αφού το εύρος μετάδοσης (ταχύτητα) στον μετασχηματιστή είναι περιορισμένο, ο σχεδιασμός στις ΗΠΑ μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα με την οποία κάθε σπίτι μπορεί να συνδεθεί, εξαιτίας του ότι λιγότεροι άνθρωποι θα μοιράζονται την ίδια γραμμή. Μια πιθανή εναλλακτική είναι η χρήση του BPL ως αναμεταδότη ασύρματης επικοινωνίας, τοποθετώντας για παράδειγμα σημεία πρόσβασης (access points) Wi-Fi ή σταθμούς κινητής τηλεφωνίας σε κοινούς πόλους, επιτρέπωντας στους τελικούς χρήστες να συνδεθούν σε ένα μια ορισμένη ακτίνα με εξοπλισμό που ήδη διαθέτουν. Στο κοντινό μέλλον, το BPL ίσως χρησιμοποιηθεί σαν αναμεταδότης για δίτκυα WiMAX.
Το δεύτερο μεγαλύτερο θέμα είναι η ισχύς και η συχνότητα του σήματος. Το σύστημα χρησιμοποιεί συχνότητες από 10 έως 30 MHz, περιοχή που για δεκαετίες έχει χρησιμοποιηθεί από ερασιτεχνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και διεθνείς σταθμούς βραχέων και από ένα πλήθος άλλων συστημάτων επικοινωνίας (στρατιωτικά, αεροναυτικά, κτλ.). Οι γραμμές του ρεύματος δεν είναι μονωμένες με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται ως κεραίες που μεταδίδουν τα σήματα που μεταφέρουν, και υπάρχει το ενδεχόμενο να καταστήσουν άχρηστες τις επικοινωνίες βραχέων κυμάτων από 10 έως 30 MHz.
Τα σύγχρονα συστήματα BPL χρησιμοποιούν την διαμόρφωση OFDM που επιτρέπει την μετρίαση της αλληλεπίδρασης με ραδιοφωνικές υπηρεσίες αφαιρώντας συγκεκριμένες συχνότητες. Μια μελέτη των ARPL και HomePlug Powerline alliance, που έγινε το 2001, έδειξε ότι με τα modems που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική "γενικά με τον διαχωρισμό της κεραίας απ' την δομή που περιλβάνει το σήμα του HomePlug αυτή η αλληλεπίδραση ήταν ελάχιστα αισθητή" και ότι η αλληλεπίδραση συνέβαινε μόνο όταν "η κεραία ήταν κοντά στις γραμμές του ρεύματος".
Πολύ υψηλότερες ταχύτητες με τη χρήση συχνοτήτων μικροκυμάτων που μεταδίδονται μέσω ενός μηχανισμού διάδοσης επιφανειακών κυμάτων που ανακαλύφθηκε πρόσφατα που λέγεται E-Line έχουν πραγματοποιηθεί με τη χρήση ενός μόνο αγωγού γραμμής ρεύματος. Τα συστήματα αυτά ανέδειξαν την προοπτική για συμμετρική και πλήρως αμφίδρομη επικοινωνία με εύρος που ξεπερνά το 1 Gbit/s σε κάθε κατεύθυνση. Πολλαπλά κανάλια Wi-Fi ταυτόχρονα με τηλεόραση στο εύρος από 2,4 έως 5,3 GHz έχουν πραγματοποιηθεί λειτουργώντας σε μία μόνο κοινή γραμμή ρεύματος. Επιπλέον, επειδή μπορεί να λειτουργήσει σε οποιαδήοτε συχνότητα μεταξύ 100 MHz έως 10 GHz, με την τεχνολογία αυτή μπορούμε να αποφύγουμε εξ ολοκλήρου την αλληλεπίδραση που σχετίζεται με την εκμετάλλευση κοινού φάσματος, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη ελαστικότητα για την διαμόρφωση και τα πρωτόκολλα που έχουν βρεθεί για κάθε άλλο τύπο συστήματος μικροκυμάτων.

1. 4. Εφαρμογές κοινής ωφέλειας

Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας χρησιμοποιούν ειδικούς πυκνωτές σύζευξης για να συνδέσουν μεταδότες ραδιοκυμάτων χαμηλής συχνότητας στους "power-frequency AC" αγωγούς. Οι συχνότητες που χρησιμοποιούνται είναι μεταξύ 24 και 500 kHz, με ισχύ μεταδότη μέχρι εκατοντάδες Watt. Τα σήματα αυτά μπορεί να μεταδίδονται σε ένα, σε δύο ή και στους τρεις αγωγούς την γραμμής υψηλής τάσης. Διάφορα κανάλια PLC μπορούν να μεταδωθούν σε μία γραμμή υψηλής τάσης. Συσκευές-φίλτρα τοποθετούνται στους υποσταθμούς για να προληφθεί τυχόν παράκαμψη του σήματος μέσω των συσκευών του σταθμού και να επιβεβαιωθεί πως λάθη λόγω της απόστασης δεν επηρεάζουν τα μονωμένα τμήματα του συστήματος PLC. Τα κυκλώματα αυτά χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του "switchgear", και για την προστασία των γραμμών μετάδοσης. Για παράδειγμα, ένα προστατευτικό ρελέ μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα κανάλι PLC για να σταματήσει τη λειτουργία σε μια γραμμή αν εντοπίσει κάποιο πρόβλημα ανάμεσα στα τέρματά της, αλλά να την αφήσει σε λειτουργία αν το πρόβλημα βρίσκεται κάπου αλλού.
Καθώς οι εταιρείες κοινής οφέλειας χρησιμοποιούν μικροκύματα και τώρα, αυξανόμενα, οπτικές ίνες για τις ανάγκες της άμεσης επικοινωνίας συστήματος, οι μηχανισμοί σημάτων γραμμής ρεύματος μπορούν ακόμα να φανούν χρήσιμοι ως ένα εφεδρικό κανάλι ή για απλές χαμηλού κόστους εγκαταστάσεις που δεν εγγυώνται πρόβλημα στην ίνα.

8 Οκτ 2010

Για εξαγορά της Adobe φέρεται να ενδιαφέρεται η Microsoft


Νέα Υόρκη
H μετοχή της Adobe εκτινάχθηκε στα ύψη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπειτα από δημοσίευμα που κάνει λόγο για ενδεχόμενη εξαγορά της εταιρείας από τη Microsoft.

O διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ είχε «πρόσφατα» μυστική συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Adobe Σαντάνου Ναράγιεν, ανέφεραν οι New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα από πολλά τα θέματα που συζητήθηκαν «ήταν η Apple και ο έλεγχος που ασκεί στην αγορά κινητών τηλεφώνων, καθώς και το πώς οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να συνεργαστούν στον πόλεμο κατά της Apple».

«Η πιθανότητα εξαγοράς της Adobe από τη Microsoft ήταν μια από τις δυνατότητες που εξετάστηκαν» αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζεται.

Οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση.

Η Adobe Systems, με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, παράγει λογισμικό όπως το πρόγραμμα Photoshop και η τεχνολογία Flash που χρησιμοποιείται για την προβολή πολυμέσων στο Διαδίκτυο.

Εδώ και καιρό η εταιρεία βρίσκεται σε διαμάχη με την Apple λόγω της άρνησής της να υποστηρίξει το Flash στο iPhone και το iPad.

Η Microsoft αναπτύσσει στο μεταξύ το Silverlight, μια τεχνολογία που ανταγωνίζεται το Flash αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γνωρίσει μεγάλη απήχηση.

Οι αναλυτές διαφωνούν μεταξύ τους για το κατά πόσο μια τέτοια εξαγορά θα είχε νόημα για τις δύο πλευρές.

«Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει εξαγορά σε καμία περίπτωση» εκτίμησε ο Τριπ Τσάουντρι της Global Equities Research, ο οποίος πιστεύει ότι η μυστική συνάντηση αφορούσε το Flash και το Silverlight: «Η Adobe επιμένει να εγκαταλείψει η Microsoft το Silverlight και να ανέβει στο τρένο του Flash. Θα μπορούν τότε να αντιμετωπίσουν την Apple από κοινού» είπε.

Διαφορετική γνώμη έχει ο αναλυτής Τόουν Τραν της Morningstar. «Είναι σίγουρα πιθανό. Ίσως είναι μια περίπτωση του τύπου "ο εχθρός του εχθρού μου είναι και δικός μου εχθρός [...] Η πλατφόρμα Flash στα χέρια της Microsoft θα μπορούσε να είναι ένα ενδιαφέρον ανταγωνιστικό όπλο κατά της Apple» δήλωσε στο Reuters.

Όπως επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο, τα προϊόντα της Microsoft και της Adobe ανταγωνίζονται το λογισμικό που βασίζεται στη γλώσσα Java της Sun Microsystems, η οποία ανήκει πια στην Oracle.

Οι δύο εταιρείες έχουν επίσης να αντιμετωπίσουν το νέο διαδικτυακό στάνταρτ HTML5, το οποίο υπόσχεται να καταργήσει την ανάγκη για ξεχωριστά προγράμματα όπως το Flash και το Silverlight.

Η χρηματιστηριακή αξία της Adobe εκτιμάται στα 15 δισ. δολάρια.

Η τελευταία φορά που η Microsoft επιχείρησε μια μεγάλη εξαγορά ήταν το 2008, όταν προσπάθησε ανεπιτυχώς να αγοράσει τη Yahoo για 47,5 δισ. δολάρια.

Microsoft: "Να αποκλείονται από το Internet τα μολυσμένα PC"


Ο Scott Charney της Microsoft βρέθηκε αυτές τις μέρες στο Βερολίνο και μίλησε σε συνέδριο με θέμα την ψηφιακή ασφάλεια. Κάποια στιγμή, ο αξιωματούχος της Microsoft διατύπωσε μια μάλλον ακραία θέση σχετικά με τους υπολογιστές που έχουν προβληθεί από κάποιο τύποmalware. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Charney υποστήριξε ότι οι μολυσμένοι υπολογιστές θα πρέπει να αποκλείονται από το Internet.

Σύμφωνα με τον Charney, τα firewalls, τα antivirus και τα software patches δεν επαρκούν για να είναι απολύτως ασφαλές ένα μηχάνημα. "Πρέπει να κάνουμε κι άλλα για να έχουμε υγιή μηχανήματα. Οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες IT, οι ISP και άλλοι φορείς πρέπει να αξιολογούν την ασφάλεια μια συσκευής πριν της δώσουν πρόσβαση στο Internet", ανέφερε ο Charney.

Με αυτό τον τρόπο, ο Charney πιστεύει ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των botnets. Βέβαια, η πρότασή του δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από πολλούς. Πολλοί επισκέπτες στο σχετικό blog της Microsoft άφησαν πικρόχολα σχόλια του τύπου "με αυτή τη λογική θα πρέπει να αποκλείσουμε από το Internet όλα τα μηχανήματα που τρέχουν Windows".

Έρχονται τα Groups στο Facebook


Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebookπαρουσίασε σε εκπροσώπους του Τύπου ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα βρουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον όσοι χρήστες της υπηρεσίας θέλουν να μοιράζονται το υλικό τους με συγκεκριμένους φίλους. Τα Facebook Groups θα δίνουν τη δυνατότητα για δημιουργία ομάδων, που θα έχουν ειδική πρόσβαση σε status updates και άλλες πληροφορίες.

Βέβαια, αυτή η δυνατότητα υπάρχει ήδη με τις λίστες φίλων. Εδώ και πολύ καιρό, ο χρήστης μπορεί να φτιάξει μια λίστα με μερικούς από τους φίλους του και να ορίσει τι πρόσβαση θα έχουν στο υλικό του. Ωστόσο, όπως είπε κι ο ίδιος ο Mark Zuckerberg στην παρουσίαση, "μόνο το 5% από τα 500 εκατομμύρια users έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό". Με άλλα λόγια, τα Facebook Groups είναι μια νέα και πιο εύχρηστη έκδοση των Friend Lists, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο για όλους τους χρήστες να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυνατότητα.

Παράλληλα, ο Zuckerberg ανακοίνωσε άλλο ένα χαρακτηριστικό. Μέσα στις επόμενες ημέρες, όλοι οι χρήστες του Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους ό,τι έχουν ανεβάσει στο Facebook, από φωτογραφίες και videos, μέχρι status updates. Το νέο εργαλείο ονομάζεται Download Your Information και αναμένεται να ενσωματωθεί σύντομα σε όλους τους λογαριασμούς.

7 Οκτ 2010

Σπάει όλα τα ρεκόρ το iPad

Το ότι το iPad πουλάει σαν τρελό το ξέρατε. Αυτό που ίσως δεν ξέρατε είναι ότι το καμάρι της Appleκαταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και βάζει ολοταχώς πλώρη για τον τίτλο του προϊόντος με το καλύτερο ντεμπούτο στην αγορά όλων των εποχών. Η αρχή που έκανε το iPad ήταν συγκλονιστική: μέσα σε μόλις 80 μέρες πούλησε πάνω από τρία εκατομμύρια κομμάτια και τα μηνύματα για το μέλλον είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα.
Το iPad αναμένεται να πουλάει περίπου 4,5 εκατομμύρια κομμάτια για κάθε τρίμηνο μέσα στο επόμενο διάστημα. Η εκτιμώμενη άνοδος οφείλεται στο γεγονός ότι εδραιώνεται σταδιακά σε όλες τις αγορές, ενώ έρχεται και οι περίοδος τωνΧριστουγέννων που ευνοεί τις τεχνολογικές αγορές.
Με αυτό το ρυθμό, το iPad αναμένεται να γίνει το τέταρτο δημοφιλέστερο προϊόν τεχνολογίας, μετά τις τηλεοράσεις, τα smartphones και τα laptops.

Συνεχίζεται η πτώση του Internet Explorer

Οι εταιρείες StatCounter και Net Applications έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία σχετικά με τα μερίδια αγοράς τωνbrowsers για το μήνα Σεπτέμβριο. Τα κοινά σημεία στις δύο έρευνες είναι οι νέες απώλειες του Internet Explorer και τακέρδη για τον Chrome. Τα κακά μαντάτα για τη Microsoft έρχονται από την έρευνα της StatCounter, η οποία δίνει για πρώτη φορά τον Internet Explorer κάτω από το όριο του 50%.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία υπολογίζει μερίδιο 49,87% για τον browser της Microsoft, ενώ ο Firefox βρίσκεται στο31,5%. Ο Chrome, από την άλλη μεριά, κάνει νέο "ατομικό" ρεκόρ κάθε μήνα κι αυτή τη στιγμή είναι στο11,54%. Ο βασικός λόγος για τη συνεχιζόμενη πτώση του Internet Explorer φαίνεται να είναι η απόφαση τηςΕυρωπαϊκής Επιτροπής να συμπεριληφθεί η ballot screen στην εγκατάσταση των Windows, στο πλαίσιο της οποίας ο χρήστης αποφασίζει ποιον browser θέλει να χρησιμοποιεί. Έτσι, ο Internet Explorer δεν είναι πλέον μονόδρομος για τους ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα PC. Η StatCounter υπολογίζει ότι το μερίδιο του IE στην Ευρώπη είναι οριακά πάνω από το 40%.

Η Net Applications, πάντως, έχει σημαντικές διαφορές στα νούμερα, αλλά όχι στις τάσεις. Στην έρευνά της, υπολογίζει το συνολικό μερίδιο αγοράς του IE στο 59,65%, με τον Firefox στο 22,96% και τον Chrome στο7,98%.

Η Microsoft εναποθέτει τώρα τις ελπίδες της στον Internet Explorer 9, ο οποίος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών χρηστών, όπως δείχνουν και τα downloads της έκδοσης beta. Ο νέος IE αναμένεται να κυκλοφορήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

5 Οκτ 2010

Αρνούνται να εγκαταλείψουν την κορυφή τα Windows XP

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η Microsoftκυκλοφόρησε τα Windows 7, ένα λειτουργικό που κατά γενική ομολογία είναι κλάσεις ανώτερο από τα Vista. Αντί, όμως, να συζητάμε για τα μερίδια αγοράς των δύο τελευταίων εκδόσεων του λειτουργικού, οι στατιστικές έρευνες εξακολουθούν να ρίχνουν τους προβολείς τους πάνω στα Windows XP και την κυριαρχία τους στην αγορά.Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία Net Applications, τα XP βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο 66%των υπολογιστών που τρέχουν Windows. Αν συμπεριληφθούν στην εξίσωση όλα τα λειτουργικά συστήματα, τα Windows XP έχουν συνολικό μερίδιο αγοράς λίγο πάνω από 60%.
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα χρειαστεί ένας χρόνος ακόμα για να πέσουν τα Windows XP κάτω από το 50% της παγκόσμιας αγοράς. Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα XP οδεύουν ολοταχώς για τα δέκατα γενέθλιά τους κι έχουν ήδη γνωρίσει δύο διαδόχους.
Τα XP έχουν κερδίσει εδώ και καιρό τον χαρακτηρισμό "πολύ σκληρά για να πεθάνουν" και δεν πρόκειται να παραχωρήσουν εύκολα τη θέση τους στα Windows 7. Αν, βέβαια, τα 7 καταφέρουν να ανέβουν ως εκεί μέχρι να βγει η επόμενη έκδοση του λειτουργικού...