Εγκαταστήστε και άπεγκαταστηστε σωστά τους οδηγούς (Drivers) της κάρτας γραφικών σας NVIDIA και AMD

Θα δούμε πως πρέπει να εγκαταστήσουμε και να άπεγκαταστησουμε με τον σωστό τρόπο τους οδηγούς(Drivers) της κάρτας γραφικών μας είτε αντικαταστήσουμε μια παλιά κάρτα γραφικών με μια νέα ή απλά κάνουμε ανανεώσει τους είδη υπάρχοντες οδηγούς(Drivers) της κάρτα γραφικών μας ή αν πάμε από NVIDIA σε AMD και το αντίστροφο ή αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τους οδηγούς(Drivers) ,καθώς με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε μπλε οθόνες διάφορα κρασαρίσματα. Μπορεί να είναι κουραστικό για κάποιους αλλά με αυτόν τον παρακάτω τρόπο που θα αναλύσω δεν θα έχετε τα παραπάνω προβλήματα που ανάφερα.Τις περισσότερες φορές αν έχουμε ειδοποίηση για μια νέα διαθέσιμη έκδοση των οδηγών(Drivers) της κάρτας γραφικών μας απλά τους κατεβάζουμε και τους εγκαθιστούμε και στην συνέχεια κάνουμε μια επανεκκίνηση.Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε από την βαρεμάρα μας βέβαια χωρίς να εγκαταστήσουμε σωστά τους οδηγούς (Drivers) με αποτέλεσμα να "περνάνε" οι καινούργιοι οδηγοί πάνω από τους παλιούς φέρνοντας αργότερα διάφορα κρασαρίσματα κωλύματα,μπλε οθόνες κτλ.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα το κάνουμε με τον σωστό τρόπο στα παρακάτω βήματα.

1. Απεγκατάσταση των υπάρχων drivers από το σύστημα μας απο τον πίνακα ελέγχου (Control Panel) ή το πρόγραμμα απεγκατάστασης Revo Unstaller (πχ. NVIDIA Graphics Driver 307.83 και AMD Catalyst Install Manager).Αν σε περιπτωση δεν απεγκαταστάθηκαν σωστά οι Drivers μπορείτε να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία(Safe Mode) και να τους απεγκαταστήσετε απο κει με τον ίδιο τρόπο.

2.Στη συνέχεια κατεβάζουμε το πρόγραμμα DDU από εδώ και κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή μας σε ασφαλή λειτουργία(safe mode).

3.Στη συνέχεια και αφού βρισκόμαστε σε ασφαλή λειτουργία(safe mode) ανοίγουμε το πρόγραμμα και στο παράθυρο που μας εμφανίζετε επιλέγουμε την μάρκα της κάρτας γραφικών μας(Select Graphic Driver) και μετά κάνουμε κλικ στο κουμπί [Clean and restart (Highly Recommended)].Έτσι ο υπολογιστής θα κάνει ένα πολύ καλό καθαρισμό των υπολειμμάτων που έμειναν από απο τους drivers της κάρτας γραφικών και ο υπολογιστής θα κάνει επανεκκίνηση.

4.Και τέλος πάμε και εγκαθιστουμε τους καινούργιους μας οδηγούς(drivers) NVDIA/AMD  κανονικότατα.

Επίσης καλό είναι να κατεβάζετε τους οδηγούς(Drivers) από τις σελίδες των εταιριών που της κατασκευάζουν για NVDIA και για AMD και όχι από διάφορες άλλες σελίδες γιατί μπορεί να μην είναι αξιόπιστες ή να περιέχουν τα αρχεία ιούς, διαφημιστικά κτλ.

Δείτε ακόμα:Υπολογίστε τον frame buffer της κάρτας γραφικών σας

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet,+ για να συνεχίσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.