Γνωρίστε τα ψηφιακά εισιτήρια NFC ασφαλής πρόσβαση σε υπηρεσίες και εκδηλώσεις


Το NFC (Near Field Communication) είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει στις συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους σε μικρές αποστάσεις. Η τεχνολογία NFC χρησιμοποιείται συνήθως για ανέπαφες πληρωμές, συστήματα ελέγχου πρόσβασης και έκδοση εισιτηρίων.

Ένα εισιτήριο NFC (NFC ticket) είναι ένα ψηφιακό εισιτήριο που χρησιμοποιεί τεχνολογία NFC για να επιτρέπει την πρόσβαση σε μια εκδήλωση,  δημόσιες συγκοινωνίες, συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις και συστήματα μεταφοράς. Το εισιτήριο περιέχει ένα μικρό τσιπ NFC που μπορεί να διαβαστεί από μια συσκευή με δυνατότητα NFC, όπως ένα smartphone, smartwatch ή μια συσκευή ανάγνωσης χωρίς επαφή.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα εισιτήριο NFC, κρατάτε συνήθως τη συσκευή σας κοντά στη συσκευή ανάγνωσης εισιτηρίων. Στη συνέχεια, ο αναγνώστης θα διαβάσει τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο τσιπ NFC του εισιτηρίου και θα σας παραχωρήσει πρόσβαση εάν το εισιτήριο είναι έγκυρο. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν αυτά τα εισιτήρια ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής για κινητά του παρόχου έκδοσης εισιτηρίων και στη συνέχεια να αποθηκεύσουν τα εισιτήρια στις φορητές συσκευές τους. Κατά την είσοδο στο συμβάν, οι χρήστες μπορούν απλώς να κρατήσουν τη συσκευή τους επάνω σε έναν αναγνώστη NFC για να αποκτήσουν πρόσβαση.


Είναι ασφαλές το εισιτήριο NFC;

Τα εισιτήρια NFC μπορεί να είναι πιο ασφαλή και βολικά από τα παραδοσιακά χάρτινα εισιτήρια, καθώς δεν μπορούν εύκολα να παραποιηθούν εύκολα να χαθούν, να κλαπούν και είναι ευκολότερο να αποθηκεύονται και να διαχειρίζονται ψηφιακά. φυσικά μην μοιράζεστε το εισιτήριό σας με άλλους. Αν σε περίπτωση χαθεί το κινητό σας ή κλαπεί, είναι σημαντικό να το αναφέρετε στον πάροχο της υπηρεσίας ή της εκδήλωσης το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο εισιτήριό σας NFC.

Τα εισιτήρια NFC έχουν ημερομηνία λήξης;

Τα εισιτήρια NFC μπορεί να έχουν καθορισμένη ημερομηνία λήξη, μετά την λήξη τους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ενώ άλλα μπορεί να έχουν περίοδο ισχύος με βάση τη συγκεκριμένη υπηρεσία ή εκδήλωση για την οποία αγοράστηκαν. Για παράδειγμα, ορισμένα συστήματα δημόσιων συγκοινωνιών μπορεί να προσφέρουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες ή μηνιαίες κάρτες που λήγουν μετά από μια καθορισμένη χρονική περίοδο, ενώ άλλα μπορεί να προσφέρουν εισιτήρια μίας χρήσης που ισχύουν μόνο για ένα συγκεκριμένο ταξίδι ή συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το ίδιο ισχύει και για εκδηλώσεις όπως συναυλίες ή αθλητικές εκδηλώσεις η ισχύς του εισιτηρίου NFC μπορεί να εξαρτάται από την ημερομηνία και την ώρα του συμβάντος, με το εισιτήριο να λήγει μόλις ολοκληρωθεί η εκδήλωση.

Είναι σημαντικό να ελέγξετε τους όρους και τις προϋποθέσεις του εισιτηρίου NFC πριν αγοράσετε, για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την περίοδο ισχύος και τυχόν άλλες σχετικές πολιτικές. Επιπλέον, ορισμένα εισιτήρια NFC ενδέχεται να προσφέρουν πολιτική επιστροφής χρημάτων ή ανταλλαγής, επομένως αξίζει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο της υπηρεσίας ή της εκδήλωσης εάν αυτό είναι μια επιλογή.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.