Blogger templates

I Support the Bring Them Back Campaign

2 Σεπ 2016

Χρήσιμες ιστοσελίδες και πληροφορίες για Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Γερμανία

photos.photo.photo_ofΜερικές ιστοσελίδες που θα κάνουν την μετανάστευση ποιο εύκολη πληροφορίες γύρω από τα χαρτιά που θα χρειαστείτε την δουλειά την οποία θα βρείτε το σπίτι που θα νοικιάσετε και διάφορες άλλες χρήσιμες ιστοσελίδες που θα σας λύσουν και θα κάνουν την διαμονή σας ή την μετανάστευση σας ποιο εύκολη.Για να είστε πάντα σε ετοιμότητα και για να μην τα βρείτε μπαστούνια αφού φτάσετε εκεί.
Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η προετοιμασία είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Alexander Graham Bell, 1847-1922.

Τα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας όταν φτάσετε στην Γερμανία.

photos.photo.photo_ofBlank paper with pen and coffee cup on wood tablephotos.photo.photo_of
 1. Πιστοποιητικό γεννήσεως.(Το παίρνετε από τον δήμο σας)
 2. Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως.(Το παίρνετε από τον δήμο σας)
 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (Το παίρνετε από τον δήμο σας)
 4. Ποινικό Μητρώο.(Το ζητάτε από τα ΚΕΠ και κάνει τρεις μέρες για να το πάρετε).
 5. Διαβατήριο(Γιατί μόνο η ταυτότητα δεν φτάνει σε κάποιες υπηρεσίες εκεί δεν περνάει και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αναγνωρίζουν καν την ταυτότητα σαν επίσημο έγγραφο και ζητούν διαβατήριο οπότε πρέπει να το έχετε.).
 6. Ευρωπαϊκή κάρτα ασφαλίσης.(Την βγάζετε από το ΙΚΑ).
 7. Τα πτυχία σας (Γυμνάσιο,λύκειο,ΕΠΑΛ,ΤΕΕ,ΙΕΚ,ΤΕΙ-ΑΕΙ κτλ.)
 8. Πτυχίο-ά ξένης γλώσσας τα όποια διαθέτετε.
 9. Τα Ένσημα σας.(Aν έχετε).
 10. Πιστοποιητικά π.χ(ECDL κ.α)
 11. Συστατικές επιστολές ή Βεβαιώσεις από τις δουλειές που έχετε δουλέψει στην Ελλάδα.
Και για παντρεμένους:
 1. Ληξιαρχική πράξη γάμου
 2. Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως των παιδιών
 3. Πτυχίο (που χρειάζεται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος)
 Όλα αυτά τα έγγραφα χρειάζονται τη σφραγίδα της Χάγης (Apostille).

Για την επικύρωση όλων των εγγράφων του χρειάζεται το Apostille για να πάρει κάποιος το Apostille πρέπει να πάει πρώτα στην Αποκεντρωμένη διοίκηση της περιφέρειας του και μετά να μεταφράσει τα έγγραφα σε ορκωτό μεταφραστή μην κάνετε το αντίθετο.Επίσης όλα πρέπει να είναι μεταφρασμένα στη Γερμανική γλώσσα και κάλο θα είναι να το κάνετε στην Ελλάδα γιατί στη Γερμανία η κάθε σελίδα κοστίζει από 50-100 ευρώ περίπου.Όταν φτάσετε στην Γερμανία με όλα τα έγγραφα σας μεταφρασμένα να ξέρετε ότι θα πρέπει να βγάζετε μόνο φωτοτυπίες από αυτά και θα τα επικυρώνετε.Η επικύρωση στα Γερμανικά λέγεται “beglaubigung” και γίνεται  στο δήμο σε εκκλησία η sparkasse.

Για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών δημοσίων εγγράφων για χρήση στη Γερμανία

Βιβλιαράκια σε μορφή .PDF δωρεάν περιέχουν πληροφορίες στα ελληνικά για τις εργασιακές σχέσεις στη Γερμανία,ποιες είναι οι πρώτες σας προτεραιότητες όταν φτάσατε για πρώτη φορά αλλά και πληροφορίες σχετικά με την Διαμονή και την εργασία στη Γερμανία

Δουλειά

photos.photo.photo_ofphotos.photo.photo_ofphotos.photo.photo_of

Ο Γερμανικός ΟΑΕΔ:jobboerse.arbeitsagentur.de
stepstone.de
monster.de
minijob-zentrale.de (Μερική απασχόληση)
arbeitsagentur.de (Ένα γενική σελίδα θα έλεγα που βοηθάει τον νέο μετανάστη σχετικά με δουλειά,γλώσσα κτλ.).
jobboerse.arbeitsagentur.de (Και εδώ θα βρείτε ένα .pdf αρχείο στα ελληνικά που θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στην σελίδα και να βρείτε δουλειά)

Το U1(πρωην Ε301) είναι μια βεβαίωση των ασφαλιστικών περιόδων που πρέπει να ληφθούν υπ όψιν για τον υπολογισμό των παροχών ανεργίας,στη χώρα που θα πάτε κι ας μην έχετε πάρει ποτέ επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, με επίδομα ανεργίας σε περίπτωση που εργαστείτε στην Γερμανία για 1 χρόνο και μετά μείνετε άνεργοι και έχεις δικαίωμα για επίδομα από το Γερμανικό ΟΑΕΔ (arbeitsamt).Θα πρέπει λοιπόν να το προσκομίσετε εκεί.Θα το πάρετε από τον ΟΑΕΔ στην Ελλάδα.

Αν παίρνετε ταμείο ανεργίας στην Ελλάδα , μπορείτε να το μεταφέρετε στη Γερμανία και να συνεχίσετε να το παίρνετε από εκεί. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε λάβει το ταμείο στην Ελλάδα τουλάχιστον για 1 μήνα. Στη συνέχεια ζητάει με το έντυπο U2 ( PDU2), τη μεταφορά αυτού.
Προσοχή! Θα πρέπει πάνω να γράψετε ότι πάτε στη Γερμανία προς αναζήτηση εργασίας, πολύ σημαντικό.Στη συνέχεια και αφού έχετε το χαρτί αυτό θα πρέπει να παρουσιαστείτε στο γερμανικό ΟΑΕΔ μέσα σε 7 μέρες και να δηλωθείτε.
Έτσι για 3 μήνες τουλάχιστον θα μπορείτε να πάρετε το ταμείο από εδώ.
Αν θέλετε να παραταθεί μέχρι και 6 μήνες , τότε θα πρέπει να πείσετε με κάποιο τρόπο ότι είστε πολύ κοντά στο να βρείτε μια εργασία, διαφορετικά διακόπτεται.
Αν βρείτε ομως μια δουλειά στο ενδιάμεσο διάστημα , τότε θα πρέπει άμεσα να κάνετε διακοπή μόνοι σας γιατί αν δεν το κάνετε τότε θα σας ζητηθούν όλα τα χρήματα που πήρατε αναδρομικά.

Πληροφορίες για Γερμανικό Α.Φ.Μ

Επαγγελματική συνοδευτική επιστολή:anschreiben.com (Γιατί όταν δίνεις το βιογραφικό πρέπει να δίνεις και αυτή την επιστολή μαζί που περιγράφει κάποια πράγματα για 'σένα.).Ακόμα πάρτε και μερικές ιδέες από εδώ με διαφορετικές εμφανίσεις της συνοδευτικής επιστολής (Anschreiben) τα αρχεία μέσα στην ιστοσελίδα είναι διαθέσιμα για να τα κατεβάσετε.

Και εδώ ένα παράδειγμα στα Ελληνικά.

Διάφορα θέματα μετανάστευσης μπορείτε να δείτε σε αυτό το site και μπορείτε να το διαβάσετε στα Αγγλικά,Γερμανικά,τούρκικα και Ρώσικα.

Παρακάτω στην εικόνα βλέπετε την σύνταξη το βιογραφικό στην μέση  οι συστατικές και τα πιστοποιητικά δεξιά και η συνοδευτική επιστολή αριστερά.

MbUvh6CLeJidq-bewerbungsmappen_start_1

Δείτε που μπορείτε περίπου να δείτε ενδεικτικά τι ισχύει για κάθε επάγγελμα και τι μισθό,σε κάθε περιοχή μέσα από αυτό το site, αλλά και αυτό το site.ΓλώσσαΕδώ θα βρείτε σελίδες που θα σας βοηθήσουν να μάθετε γερμανικά.

Δωρεάν Μαθήματα Γερμανικών Μέσω Youtube

Μαθήματα με πολυμέσα για αρχάριους (Γερμανικά-Αγγλικά)

Memrise (Μάθετε οποιαδήποτε γλώσσα θέλετε εύκολα και απλά με προφορά παραδείγματα ότι καλύτερο για αυτούς μου έχουν φωτογραφική μνήμη και μη.Από τις καλύτερες σελίδες εκμάθησης ξένης γλώσσας και μάλιστα δωρεάν!)

PONS διαδικτυακό λεξικό (Ίσως το καλύτερο που υπάρχει με σωστή μετάφραση αλλά και προφορά)

Δείτε τον Κανονισμό εξετάσεων τις εξετάσεις τους Όρους διεξαγωγής των εξετάσεων, καθώς επίσης Ασκήσεις και πληροφοριακό υλικό.

Ενοικίαση σπιτιού

Human Hand Under White and Blue Sky on Green Grass FieldBlack Flat Screen Tv Near Black Chair on Living Roomphotos.photo.photo_of

Ιστοσελίδες με διάφορα ενοικιαζόμενα σπίτια στην Γερμανία.
Χωρίς το Shufa δεν νοικιάζεις σπίτι στην Γερμανία.
Να ξέρετε ότι καμιά φορά από το ταχυδρομείο δεν έρχεται και πρέπει να την παραδώσετε ο ίδιος αυτοπροσώπως για αυτό και οι αιτήσεις παραπάνω. 

Σπουδές στην Γερμανία.

photos.photo.photo_ofBlue and Gold Cover Book on Brown Wooden Shelfphotos.photo.photo_of


H DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst / Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών) είναι δημόσια υπηρεσία που εκπροσωπεί τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους φοιτητικούς συλλόγους της Γερμανίας.Μάθετε τα πάντα για υποτροφίες,σπουδές στην Γερμανία,η ζωή στη Γερμανία κ.α Λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός πολιτιστικής και επιστημονικής εξωτερικής πολιτικής με στόχο τις ανταλλαγές φοιτητών και επιστημόνων σε διεθνές επίπεδο. 

Και εδώ θα βρείτε μια λίστα με χρήσιμες ιστοσελίδες για σπουδές(.pdf).

Αγορά αυτοκινήτων οι καλύτερες ιστοσελίδες για την Γερμανία.

car, driver, drivingBlack Classic Car Inside the Garageautomobile, boost, car

Αν έχετε παλιό δίπλωμα οδήγησης(χάρτινο ροζ) και δεν το έχετε ανανέωση(πλαστικό) και θέλετε να μεταναστεύσετε στη Γερμανία  μπορείτε να το ανανεώσετε και εκεί πληρώνοντας κάτω από 40 ευρώ.

Άλλες χρήσιμες ιστοσελίδες.

photos.photo.photo_ofphotos.photo.photo_of

Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες στη Γερμανία

Μια σύνοψη όλων των ελληνικών κοινοτήτων της Γερμανίας και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ).

 Όλες οι ελληνικές ορθόδοξες ενορίες της Γερμανίας θα τις βρείτε εδώ.

Η πρεσβεία και τα ελληνικά προξενεία στην Γερμανία.
Αν κάποιος σύνδεσμος δεν λειτουργεί παρακαλώ σχολιάστε.Αν έχετε να προτείνετε κάποια ιστοσελίδα που θα βοηθήσει τους Έλληνες να προετοιμαστούν καλύτερα για Γερμανία ή ιστοσελίδες που θα βοηθήσουν ομογενείς ή ακόμη και αν βρήκατε κάποιο λάθος παρακαλώ σχολιάστε.

Η ανάρτηση ανανεώθηκε στις 21/03/2018.


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet,+ για να συνεχίσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου