Θαύμα της ιατρικής για τον 10χρονο Felix είναι το πρώτο παιδί με 3D εμφύτευμα στο κρανίο


Ο δέκαχρονος Φέλιξ από τη Βαυαρία βρέθηκε στο επίκεντρο μιας εξαιρετικά πρωτοποριακής ιατρικής επέμβασης, αφού υπέστη σοβαρό τραυματισμό σε δασικό ατύχημα. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια ξυλουργικών εργασιών, κατά τη διάρκεια των οποίων ένα κομμάτι μετάλλου περίπου πέντε εκατοστών χτύπησε τον Φέλιξ, προκαλώντας κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Οι γιατροί αντιμετώπισαν άμεσα τον κίνδυνο για τη ζωή του παιδιού και προχώρησαν σε μια επείγουσα επέμβαση στο Σάλτσμπουργκ, όπου επιτυχώς εμφύτευσαν ένα τρισδιάστατο εμφύτευμα κρανίου, που κατασκευάστηκε με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Ο πατέρας του Φέλιξ περιγράφει το αποτέλεσμα ως θαύμα, καθώς το αγόρι του βρίσκεται πλέον εκτός νοσοκομείου, πέντε εβδομάδες μετά το ατύχημα. Αν και το δεξί τμήμα του κρανίου του υπέστη σοβαρή ζημία, οι ειδικοί αντιμετώπισαν την πρόκληση κατασκευής ενός προσαρμοσμένου τρισδιάστατου εμφυτεύματος.

Ο Felix είναι το πρώτο παιδί στον κόσμο που χαίρεται αυτό το είδος εμφυτεύματος, ενώ προηγούνται 24 ενήλικες στο Σάλτσμπουργκ που έχουν υποβληθεί σε παρόμοια επέμβαση από τον Σεπτέμβριο του 2023. Οι ειδικοί ανέπτυξαν εικονικό μοντέλο του κεφαλιού του Φέλιξ για να κατασκευάσουν το σωστό σχήμα του κρανίου, προτού προχωρήσουν στη διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης του εμφυτεύματος.

Ο Φέλιξ, παρά το επιτυχημένο εμφύτευμα, δηλώνει ότι δεν αισθάνεται διαφορετικός και εκφράζει τη χαρά του που θα επιστρέψει στο σχολείο μετά τις καρναβαλικές διακοπές. Η οικογένεια του και οι φίλοι του εκφράζουν τη χαρά τους και σχεδιάζουν να γιορτάσουν μαζί του, αναφέροντας ότι τώρα θα επανορθώσουν.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.