Ψηφιακή Μεταβίβαση αυτοκινήτου δείτε τα βήματα


Η διαδικασία πώλησης ενός ΙΧ οχήματος πλέον μπορεί να είναι πλήρως ψηφιακή, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους. Οι προϋποθέσεις για αυτό το καινοτόμο σύστημα είναι απλές και αποτελούν την εγγύηση για μια ομαλή μεταβίβαση ιδιοκτησίας.

Προϋποθέσεις για την Ψηφιακή Μεταβίβαση

  • Φυσικά Πρόσωπα: Τόσο ο πωλητής όσο και ο αγοραστής πρέπει να είναι φυσικά πρόσωπα.
  • Πλήρης Μεταβίβαση Κυριότητας: Η μεταβίβαση πρέπει να αφορά το 100% της κυριότητας του οχήματος, και το όχημα να είναι κίνηση, χωρίς οφειλές τελών κυκλοφορίας.
  • Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ): Το όχημα πρέπει να έχει ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ή να μην έχει υποχρεωθεί ακόμα για έκδοση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου για οχήματα κάτω των τεσσάρων (4) ετών.
  • Καταχωρημένη Κυριότητα: Να μην υπάρχει παρακράτηση κυριότητας ή, αν υπάρχει, να μην είναι μεγαλύτερη των 7 ετών από τη χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας.
  • Καταχωρημένοι Κωδικοί Παρατηρήσεων: Να μην υπάρχει καταχωρημένος κανένας από τους κωδικούς παρατηρήσεων που περιλαμβάνουν οφειλές ή άλλα θέματα. (003, 004, 005, 008, 023, 024, 030, 037, 039, 048, 064, 080, 084, 090, 092, 093, 097, 128, 133, 134, 135, 176, 178, 179, 182).
  • Ανύπαρκτη Άλλη Αίτηση: Να μην υπάρχει άλλη αίτηση σε εξέλιξη για το συγκεκριμένο όχημα.

Τα Βήματα της Διαδικασίας

1. Επιλογή Οχήματος: Ο πωλητής επιλέγει το όχημα προς μεταβίβαση, ελέγχονται αυτόματα οι προϋποθέσεις.

2. Καταχώριση Διεύθυνσης Μεταφορών: Ο πωλητής καταχωρίζει τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας για την αποστολή της αίτησης.

3. Ενημέρωση Αγοραστή: Ο αγοραστής ενημερώνεται με μηνύματα (sms) και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για να εισέλθει στην εφαρμογή για να αποδεχτεί τη συναλλαγή και να δηλώσει την παραλαβή της νέας άδειας κυκλοφορίας.

4. Αγοραστής και πωλητής με την ολοκλήρωση της αίτησης: Λαμβάνουν αυτόματα στη Θυρίδα πολίτη βεβαίωση υποβολής αιτήματος και πλήρωσης των προϋποθέσεων μεταβίβασης της κυριότητας του οχήματος η οποία φέρει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του gov.gr. Με τη βεβαίωση αυτή ο αγοραστής μπορεί να ασφαλίζει και να κυκλοφορεί εντός της Ελληνικής επικράτειας το υπό μεταβίβαση όχημα για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών.  

5. Επίσκεψη στη Διεύθυνση Μεταφορών: Ο αγοραστής προσέρχεται για την παραλαβή της νέας άδειας, προσκομίζοντας την τρέχουσα άδεια κυκλοφορίας του οχήματος (συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη και από τους δύο) Το αποδεικτικό εξόφλησης των τελών αδείας και μεταβίβασης του οχήματος.

Απόδειξη εξόφλησης τελών αδείας και μεταβίβασης.

Για τη διαδικασία αυτή, θα χρειαστείτε τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης σας στο Taxisnet, εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) για να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και τον ΑΦΜ του αγοραστή. Με αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία είναι απλή, αποτελεσματική, και ασφαλής, εξυπηρετώντας την ψηφιακή εποχή της μεταφοράς ιδιοκτησίας οχημάτων.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.