Σε νέο βίντεο παρουσιάζονται εντυπωσιακές δυνατότητες της τεχνολογίας Full Self-Driving (FSD) της Tesla πλήρους αυτόνομης οδήγησης


Η τεχνολογία Full Self-Driving (FSD) της Tesla βρίσκεται υπό έντονο έλεγχο εδώ και χρόνια, με ορισμένους σκεπτικιστές να αμφιβάλλουν για την ικανότητά της να πλοηγείται με ασφάλεια σε εμπόδια του πραγματικού κόσμου. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του Tesla AI DRIVR μόλις κυκλοφόρησε ένα εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει τις αξιοσημείωτες δυνατότητες της τεχνολογίας.

Το βίντεο δείχνει ένα Tesla Model S να υποβάλλεται σε μια σειρά από προκλητικές δοκιμές που περιλαμβάνουν την πλοήγηση γύρω από κινούμενα και σταθερά εμπόδια. Οι δοκιμές έχουν σχεδιαστεί για να ωθήσουν τα όρια της τεχνολογίας FSD και να τονίσουν τυχόν τομείς όπου μπορεί να υπολείπεται.

Ενώ ορισμένες από τις δοκιμές αποδείχθηκαν αρκετά προκλητικές, η τεχνολογία FSD γενικά απέδωσε αρκετά καλά. Για παράδειγμα, όταν το Tesla αντιμετώπισε ένα στενό πλαίσιο στο δρόμο, το οποίο είχε προηγουμένως αναγνωριστεί ως πιθανό τυφλό σημείο, η τεχνολογία μπόρεσε να το αποφύγει με επιτυχία στη δεύτερη προσπάθεια.

Εκτός από την αποφυγή σταθερών εμποδίων, η τεχνολογία FSD αποδείχθηκε επίσης ικανή να περιηγείται γύρω από κινούμενα αντικείμενα, όπως ένα ελαστικό που κυλούσε σχετικά γρήγορα. Το σύστημα φαινόταν να λειτουργεί αρκετά καλά σε αυτές τις καταστάσεις, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε πραγματικά σενάρια οδήγησης.

Η πιο απαιτητική δοκιμή περιελάμβανε ένα φορτηγό υγραερίου που οδηγήθηκε μέχρι το Model S, έτσι ώστε το σύστημα FSD έπρεπε να περιηγηθεί γύρω του ενώ παρέμενε στο δρόμο. Αυτή η δοκιμή ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς η τεχνολογία FSD μπόρεσε να πλοηγηθεί με επιτυχία στο στενό μονοπάτι χωρίς επεισόδια.

Μια άλλη δοκιμή αφορούσε το φορτηγό να εκτρέπεται μπροστά από το Model S ενώ βρισκόταν σε κίνηση, κάτι που η τεχνολογία FSD κατάφερε να αποφύγει με επιτυχία. Τέλος, το τεστ μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο αυτοκινήτων έδειξε και τις δυνατότητες του συστήματος FSD, καθώς μπόρεσε να περιηγηθεί με ασφάλεια γύρω από το φορτηγό.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από την Tesla AI DRIVR είναι μια εντυπωσιακή έκθεση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας FSD. Αν και μπορεί να υπάρχουν ακόμη ορισμένοι τομείς όπου η τεχνολογία θα μπορούσε να βελτιωθεί, φαίνεται ξεκάθαρο ότι έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο που σκεφτόμαστε την οδήγηση και τη μεταφορά.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.