Το Facebook και η Messenger εφαρμογή εξαντλεί κρυφά την μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου


Σύμφωνα με μια έκθεση του επιστήμονα δεδομένων George Hayward, η Facebook εφαρμογή μπορεί σκόπιμα να αδειάζει τις μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων. Αυτή η πρακτική, γνωστή ως «αρνητική δοκιμή», επιτρέπει στις τεχνολογικές εταιρείες να δοκιμάσουν διάφορες λειτουργίες σε μια εφαρμογή εξαντλώντας κρυφά την μπαταρία του τηλεφώνου κάποιου. Ο Hayward, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν για την εφαρμογή Facebook Messenger, απολύθηκε από τη Meta επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αρνητικό τεστ.

Τον Νοέμβριο, ο Hayward κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι η εξάντληση των μπαταριών των smartphone των χρηστών θα μπορούσε να θέσει τους ανθρώπους σε κίνδυνο, ειδικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπου η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας. Ωστόσο, η αγωγή έπρεπε να απορριφθεί επειδή οι όροι απασχόλησης του Meta απαιτούσαν από τον Hayward να παραπέμψει την υπόθεσή του σε διαιτησία.

Ο δικηγόρος του Χέιγουορντ, Νταν Κάιζερ, επέκρινε την πρακτική των αρνητικών τεστ, χαρακτηρίζοντάς την «σαφώς παράνομη». Ο Κάιζερ εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του που οποιοσδήποτε μπορούσε να πειράξει την μπαταρία του τηλεφώνου του.

Ο Χέιγουορντ, ο οποίος είχε εξαψήφιο ετήσιο μισθό με το Meta, είπε ότι αρνήθηκε να πραγματοποιήσει το αρνητικό τεστ όταν του ζητήθηκε από τον μάνατζέρ του. Πρόσθεσε ότι το να πει στο αφεντικό του ότι η πρακτική ήταν παράνομη δεν πήγε καλά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Meta, ο Χέιγουορντ έλαβε ένα εσωτερικό έγγραφο εκπαίδευσης με τίτλο "Πώς να εκτελέσετε προσεκτικά αρνητικά τεστ". Το έγγραφο περιλάμβανε παραδείγματα για τον τρόπο εκτέλεσης τέτοιων δοκιμών. Αφού το διάβασε, ο Χέιγουορντ είπε ότι ήταν το πιο φρικτό ντοκουμέντο που είχε δει στην καριέρα του.

Η πρακτική του "αρνητικού τεστ" είναι αμφιλεγόμενη και μπορεί να θέσει τους ανθρώπους σε κίνδυνο. Μένει να δούμε αν το Facebook και άλλες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο για να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.