Η τεχνητή νοημοσύνη απαντά αν η Ελλάδα μπορεί να τοποθετηθεί ως ψηφιακός ηγέτης στην Ευρώπη

Για να γίνει η πρώτη στην Ευρώπη, με το γνωστό σλόγκαν του Κ. Οικονόμου πλέον "σε μια χώρα που ηγείται στην 4η βιομηχανική επανάσταση" η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην πραγματοποίηση σημαντικών ψηφιακών αναβαθμίσεων αν και μερικούς έχει επιτύχει έχει πολύ μεγάλο δρόμο ακόμα έδωσα η αλήθεια είναι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα υγείας για αυτό και είναι ποιο αναλυτικό σε αυτό τον τομέα, δείτε τους ακόλουθους τομείς:

Ευρυζωνική υποδομή

Η βελτίωση της ευρυζωνικής υποδομής της χώρας είναι ζωτικής σημασίας για να επιτραπούν ταχύτερες ταχύτητες Διαδικτύου και αυξημένη πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες. Η Ελλάδα μπορεί να επενδύσει στη δημιουργία ενός πιο εκτεταμένου και ταχύτερου ευρυζωνικού δικτύου για τη σύνδεση όλων των περιοχών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών περιοχών με τη δημιουργία μιας ισχυρής ευρυζωνικής υποδομής σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα και θα επιτρέψει την απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων.

Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόσει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για να εξορθολογίσει τη γραφειοκρατία της, να μειώσει τη διαφθορά και να κάνει τις κρατικές υπηρεσίες πιο προσιτές στους πολίτες. Αυτές οι υπηρεσίες μπορεί να περιλαμβάνουν διαδικτυακές πύλες για πρόσβαση των πολιτών σε κυβερνητικές υπηρεσίες και πληροφορίες, καθώς και ψηφιακά εργαλεία για κρατικούς φορείς για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών. πχ. ηλεκτρονική υποβολή διάφορων δικαιολογητικών, ηλεκτρονική ψηφοφορία, ηλεκτρονική εγγραφή επιχειρήσεων, ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, ηλεκτρονικά εισιτήρια για όλα τα μεταφορικά μέσα, επικοινωνία όλων των δημόσιων και μη υπηρεσιών σε ένα δίκτυο συνεργασίας για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Cloud computing

Η Ελλάδα θα μπορούσε να υιοθετήσει το cloud computing, το οποίο θα επέτρεπε στις επιχειρήσεις να αποθηκεύουν τα δεδομένα και τις εφαρμογές τους στο διαδίκτυο. Αυτό θα μειώσει το κόστος και θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και τις εφαρμογές τους από οπουδήποτε με σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Ψηφιακές πληρωμές

Η Ελλάδα θα μπορούσε να αυξήσει την υιοθέτηση ψηφιακών πληρωμών για να προωθήσει μια οικονομία χωρίς μετρητά. Αυτό θα μείωνε επίσης το κόστος των συναλλαγών και θα τις καθιστούσε πιο ασφαλείς.

Τεχνητή νοημοσύνη (AI)

Η Ελλάδα θα μπορούσε να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιστοποιήσει διάφορους τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα οικονομικά και οι μεταφορές. Οι λύσεις με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και στη μείωση του κόστους.

Ψηφιακή Εκπαίδευση

Η Ελλάδα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ψηφιακή εκπαίδευση για να προετοιμάσει το εργατικό της δυναμικό για την ψηφιακή εποχή. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προγράμματα κατάρτισης για δασκάλους και μαθητές, μαθήματα κωδικοποίησης και παιδείας υπολογιστών και συνεργασίες με εταιρείες τεχνολογίας για την παροχή μαθητειών και ευκαιριών εργασίας.

Κυβερνοασφάλεια

Η Ελλάδα θα πρέπει να διασφαλίσει την ασφάλεια της ψηφιακής της υποδομής επενδύοντας σε μέτρα κυβερνοασφάλειας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία ισχυρότερων τοιχών προστασίας, τη χρήση κρυπτογράφησης για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων και την εκπαίδευση κρατικών αξιωματούχων και πολιτών στις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ψηφιακή Υγεία

Η Ελλάδα θα μπορούσε να επενδύσει σε ψηφιακές τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης για τη βελτίωση της φροντίδας και των αποτελεσμάτων των ασθενών. Επίσης υιοθετώντας ψηφιακές τεχνολογίες υγείας, όπως η τηλεϊατρική και η τηλεπαρακολούθηση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης, ηλεκτρονικών αρχείων υγείας και άλλων ψηφιακών εργαλείων για τη βελτίωση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης στη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών και στην αύξηση της πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές. 

Επίσης δημιουργία σύγχρονων Ασκληπιείων σε όλες τουλάχιστον τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με μηχανήματα και συσκευές τελευταίας τεχνολογίας ρομποτικής, 3D printing, τρισδιάστατη βιοεκτύπωση, συσκευές ανίχνευσης και πρόβλεψης ιώσεων, επαυξημένη πραγματικότητα για χειρουργικές επεμβάσεις, δημιουργία τεχνητών μελών, μηχανισμούς αποκατάστασης του τραύματος (RNA) που θα προσφέρουν στους ασθενείς την υγεία, ευεξία, θεραπεία που χρειάζονται ο καθένας ξεχωριστά.

Έξυπνες πόλεις 

Η Ελλάδα μπορεί να υιοθετήσει τεχνολογίες έξυπνων πόλεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ενίσχυση της τουριστικής της βιομηχανίας. Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να περιλαμβάνουν έξυπνα συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας σε όλα τα μεταφορικά μέσα, δημόσιο Wi-Fi, ψηφιακή εύρεση δρόμου και έξυπνα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων και δημιουργία έξυπνου συστήματος ανακύκλωσης, έξυπνος φωτισμός πόλεων.


Οι απαντήσεις που έδωσε λίγο πολύ τις γνωρίζουμε όλοι. Αυτές βέβαια είναι μόνο μερικές πιθανές ψηφιακές αναβαθμίσεις που θα μπορούσε να επιδιώξει η χώρα με μερικές να έχουν γίνει αλλά είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι για να γίνει η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη. Υπάρχουν βέβαια πολύ ακόμα υποτομείς μέσα σε αυτούς που αναφέρει παραπάνω όπου επενδύοντας σε αυτούς τους τομείς και σε άλλους τομείς, η Ελλάδα θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως ηγέτης στην ψηφιακή οικονομία και γενικά ως ψηφιακός ηγέτης και να οδηγήσει την οικονομική αλλά και κοινωνική ανάπτυξη ψηλά.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.