Δεν λειτουργούν σωστά οι εφαρμογές σας στο Android Smartphone σας κάντε εκκαθάριση δεδομένων!

Δείτε πως μπορείτε στο Android Smartphone να κάνουμε εκκαθάριση δεδομένων και μνήμης. Κάποιες φορές "κολλάνε" ή κρασάρουν εμφανίζοντας κάποιο μήνυμα με το οποίο πρέπει να τερματίσουμε την εφαρμογή, και έτσι μας δημιουργούν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητά μας.

Αυτά τα προβλήματα συμβαίνουν όταν ξεκινάμε μία εφαρμογή και αρχικά διαβάζει τα αρχεία των προσωπικών μας ρυθμίσεων πριν το άνοιγμά της και για να κάνει αυτόματα Είσοδο (Login) στο λογαριασμό μας ή μας εμφανίζει από το τελευταίο σημείο από όπου την αφήσαμε στην τελευταία χρήση. Αυτά όλα τα αρχεία μερικές φορές και μετά από αναβάθμιση της εφαρμογής ή του συστήματος μας καταστρέφονται. Με αποτέλεσμα η εφαρμογή να μην μπορεί να τα διαβάσει και οδηγείτε στο κρασάρεισμα ή το "κόλλημα".

Η διαφορά εκκαθάριση δεδομένων και μνήμης είναι ότι επιλέγοντας εκκαθάριση δεδομένων διαγράφονται όλες οι πληροφορίες, τα προσωπικά μας δεδομένα τον λογαριασμό με τον οποίο συνδεθήκαμε αν υπάρχει, ουσιαστικά κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στη συγκεκριμένη εφαρμογή, καθαρίζει και όταν μπαίνουμε μετά σε αυτή είναι σα να μπαίνουμε για πρώτη φορά. Προτείνετε λοιπόν.

Η εκκαθάριση μνήμης cache καθαρίζει μόνο το περιεχόμενο τα αρχεία δηλαδή που υπάρχουν στην εφαρμογή όχι τον λογαριασμό μας, δηλ. δεν θα χρειαστεί να κάνετε είσοδο (Login) στην εφαρμογή αν χρειαστεί. Ακόμα απαλλάσσεστε από ένα μεγάλο όγκο αρχείων που καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στη μνήμη του κινητού σας αν χρησιμοποιείτε ιδικά συχνά τις συγκεκριμένες εφαρμογές. Το αναφέρω πληροφοριακά.

Όταν θα έρθετε σε θέση και δείτε ότι μία εφαρμογή κολλάει, κρασάρει, αργεί γενικά, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι εκκαθάριση δεδομένων.

Πως μπορώ να κάνω εκκαθάριση δεδομένων στο Android Smartphone

❗Η διαδρομή για να κάνετε τις ρυθμίσεις μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του Android που διαθέτετε. 


Πηγαίνουμε στις ΡυθμίσειςΕφαρμογές και επιλέγουμε ή αναζητούμε την προβληματική εφαρμογή ➜ Αποθήκευση και επιλέγουμε Εκκαθάριση δεδομένων (Προτείνετε) ή Εκκαθάριση μνήμης cache.

Υπάρχουν και κάποιες εφαρμογές στο Google Play που κάνουν Εκκαθάριση μνήμης cache στο κινητό μας αυτόματα ή χειροκίνητα για να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο στη μνήμη του κινητού τα αρχεία των διάφορων εφαρμογών στο κινητό μας.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.