Οι νέες λύσεις διαχείρισης ενέργειας για μονάδες DDR5 απο την Samsung


Σε ανακοίνωση της η Samsung παρουσίασε τα πρώτα ολοκληρωμένα IC διαχείρισης ενέργειας (PMICs) - S2FPD01, S2FPD02 και S2FPC01 για μονάδα διπλής γραμμής μνήμης διπλού ρυθμού (DDR5) πέμπτης γενιάς (DIMM).

Είναι θα λέγαμε μια σημαντική βελτίωση του σχεδιασμού μιας νέας γενιάς λύσης DRAM που περιλαμβάνει την ενσωμάτωση του PMIC στη μονάδα μνήμης,  οι προηγούμενες γενιές διέθεταν το PMIC στη μητρική πλακέτα προσφέροντας αυξημένη συμβατότητα και ακεραιότητα σήματος και παρέχοντας μια πιο αξιόπιστη και διαρκή απόδοση.

Υπάρχει ένα υβριδικό πρόγραμμα οδήγησης πύλης υψηλής απόδοσης και ιδιόκτητο σχέδιο ελέγχου (ασύγχρονο βασικό σύστημα ελέγχου διπλής φάσης). Για να βελτιώνη την απόδοση και απόκριση μεταβατικού φορτίου, τα νέα PMIC της Samsung για μονάδες DDR5.

Το σχήμα επιτρέπει στην τάση DC να μεταβαίνει από υψηλή σε χαμηλή με μια γρήγορη παροδική απόκριση σε αλλαγές στο ρεύμα φορτίου εξόδου και προσαρμόζει τη μετατροπή ανάλογα για να ρυθμίζει αποτελεσματικά την τάση εξόδου της σε σχεδόν σταθερά επίπεδα. Το σύστημα ελέγχου διαθέτει επίσης μεθόδους διαμόρφωσης πλάτους,παλμού αλλά και συχνότητας παλμού, αποτρέποντας καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες κατά την εναλλαγή διάφορων λειτουργιών.

Ο Harry Cho, αντιπρόεδρος του συστήματος LSI μάρκετινγκ στη Samsung Electronics δήλωσε.

Με βελτιωμένη απόδοση ισχύος και χαμηλή τάση κυματισμού εξόδου, τα νέα PMICs S2FPD01, S2FPD02 και S2FPC01 επιτρέπουν στα κέντρα δεδομένων, τους διακομιστές επιχειρήσεων και τις εφαρμογές υπολογιστών να επωφεληθούν πλήρως από την απόδοση DDR5 για εξαιρετικά απαιτητικές, απαιτητικές εργασίες μνήμης.
 

Δύο από τις νέες λύσεις DDR5 DIMM PMIC της Samsung, το S2FPD01 και το S2FPD02, προσφέρουν βέλτιστη απόδοση για τους σημερινούς διακομιστές κέντρων δεδομένων και εταιρειών που πρέπει να αναλύουν πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων, ακόμη μηχανική και βαθιά μάθηση και άλλες διάφορες υπολογιστικές εργασίες μπορούν να εκτελούν σε πραγματικό χρόνο. Το FPD01 έχει σχεδιαστεί για μονάδες με χαμηλή πυκνότητα ενώ το FPD02 για υψηλότερη πυκνότητα.

Επιπλέον, εφαρμόζοντας ένα υβριδικό πρόγραμμα οδήγησης πύλης υψηλής απόδοσης αντί ενός γραμμικού ρυθμιστή, τα νέα PMIC της Samsung μπορούν να λειτουργήσουν με απόδοση ισχύος έως και 91%.
 
Το S2FPC01 είναι προσαρμοσμένο για χρήση σε επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές. Σχεδιασμένο σε κόμβο διαδικασίας 90 νανομέτρων (nm), η λύση PMIC προσφέρει πιο ευέλικτη απόδοση σε μικρότερο πακέτο.
 
Τα συστήματα διαχείρισης ισχύος της Samsung DDR5 DIMM , τα S2FPD01, S2FPD02 και S2FPC01, είναι πλέον διαθέσιμα για τους εταιρικούς πελάτες.

 σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσω. Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.