Νέα έκδοση Raspberry Pi 4 8GB RAM και τιμή 85€

Το Raspberry Pi Foundation (RPF) προσπαθεί διαρκώς να κάνει τα μοντέλα του μεγαλύτερα και ισχυρότερα. Σήμερα, ανακοίνωσε μία από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις που έχει πραγματοποιήσει στο Raspberry Pi 4.

Αναβάθμιση στη μνήμη, αλλά διατήρηση των λοιπών χαρακτηριστικών
Μέχρι σήμερα, υπήρχαν διαθέσιμα μοντέλα του Pi 4 με 2GB και 4GB μνήμης RAM. Τώρα, RPF πρόσθεσε στη σειρά ένα ακόμα μοντέλο με 8GB μνήμη RAM, το οποίο τιμολογείται στα 75 δολάρια Αμερικής. Στην Ελλάδα ο επίσημος διανομέας το δίνει 84,50 ευρώ.

Το νέο Raspberry Pi 4 είναι ίδιο με όλα τα παλαιότερα μοντέλα Ωστόσο, η επιπλέον μνήμη RAM θα επιτρέψει σε όσους ασχολούνται με τη γνωστή πλατφόρμα ανάπτυξης DIY συστημάτων να κάνουν περισσότερα πράγματα.


Raspberry Pi 4 8 GB RAM

Η αρχιτεκτονική του νέου Pi 4 διαφέρει ελάχιστα. Κάποια στοιχεία πάνω στην πλακέτα έχουν αλλάξει θέση, ώστε να μπορέσει να τοποθετηθεί το νέο πακέτο μνήμης. Ωστόσο, η βάση του παραμένει η ίδια, κατά κύριο λόγο, έχουμε πολλές θύρες, ARM-based CPU, WiFi, Bluetooth, και τα λοιπά.

Μπορεί το Raspberry Pi 4 των 8GB να είναι σχετικά ακριβό, αλλά προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες από τα μικρότερα μοντέλα. Για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το αντικείμενο, να αναφέρουμε ότι το μοντέλο των 2GB τιμολογείται στον επίσημο διανομέα στην Ελλάδα στα 40,90 ευρώ και το μεγαλύτερο με τα 4GB μνήμη RAM στα 60,90 ευρώ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.