Πώς να βαθμονομήσετε την πυξίδα σε Android και iOS συσκευές για βελτίωσετε την ακρίβεια τοποθεσίας

Οι Χάρτες τις Google χρησιμοποιούν το μαγνητόμετρο των συσκευών Android για να καθορίσουν σε ποια κατεύθυνση κατευθύνεστε. Για να βελτιώσετε την ακρίβεια τοποθεσίας της συσκευής σας πρέπει να βαθμονομήσετε την πυξίδα σας στην εφαρμογή Χάρτες Google(Google Maps).

Όλες οι συσκευές έχουν μαγνητόμετρο για τη λειτουργία της πυξίδας και σχεδόν όλα τα smartphone Android έχουν. Επίσης πρέπει να είναι εγκαταστημένη η εφαρμογή Χάρτες Google(Google Maps) εάν δεν είναι εγκαταστήστε την.

Τα παρακάτω βήματα λειτουργούν σε όλες τις πρόσφατες εκδόσεις Android.

Πριν βαθμονομήσετε την πυξίδα σας ελέγξτε αν η κατεύθυνση της συσκευής σας αναφέρεται με ακρίβεια στην εφαρμογή Χάρτες Google.

Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google στη συσκευή σας και στη συνέχεια βρείτε το κυκλικό εικονίδιο που δείχνει την τοποθεσία σας. Εάν δεν είναι ορατό, πατήστε το κυκλικό εικονίδιο bullseye στην κάτω δεξιά γωνία.


Αυτό θα δείξει την τοποθεσία σας.Η κατεύθυνση της συσκευής σας εμφανίζεται ως μπλε ακτίνα τύπου φακού γύρω από το κυκλικό μπλε εικονίδιο τοποθεσίας.

Εάν το εύρος της ακτίνας είναι πολύ μεγάλο οι Χάρτες Google συνήθως θα σας ζητούν να βαθμονομήσετε την πυξίδα σας αν δεν σας το ζητήσει απλά η πυξίδα σας είναι είδη βαθμονομημένη.Εάν δεν συμβαίνει αυτό πρέπει να το βαθμονομήσετε χειροκίνητα δείτε παρακάτω.

Βαθμονόμηση της πυξίδας

Αν για κάποιο λόγο οι Χάρτες Google δεν βαθμονομούν αυτόματα την πυξίδα σας πρέπει να εκτελέσετε χειροκίνητη βαθμονόμηση. Ανοίξτε την εφαρμογή και βεβαιωθείτε ότι το μπλε εικονίδιο τοποθεσίας κυκλικής συσκευής είναι σε προβολή.Πατήστε στο εικονίδιο τοποθεσίας για να εμφανίσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία σας. Στο κάτω μέρος πατήστε το κουμπί "Βαθμονόμηση πυξίδας".

Όπως κρατάτε τη συσκευή σας ακολουθείτε το παράδειγμα που εμφανίζεται στην οθόνη μετακινήστε το τηλέφωνό σας περίπου τρεις φορές εντοπίζοντας ένα σχήμα οκτώ στη διαδικασία.

Οι Χάρτες Google θα σας ειδοποιήσουν μόλις βαθμονομήσετε με επιτυχία τη συσκευή σας, επιστρέφοντας αυτόματα στην κύρια οθόνη χάρτη της εφαρμογής.Εάν η διαδικασία βαθμονόμησης ήταν επιτυχής το εύρος της ακτίνας κατεύθυνσης πρέπει να μειωθεί βελτιώνοντας την ακρίβεια της τοποθεσίας σας στη διαδικασία.

Και μια συμβουλή είναι να αποφύγετε να βάλετε το τηλέφωνό σας δίπλα σε μαγνήτες.

Σε iOS συσκευές

Σε λειτουργικό iOS εάν κατά τη χρήση του Gaia GPS θα εμφανιστεί η οθόνη βαθμονόμησης πυξίδας σημαίνει ότι η συσκευή σας έχει καθορίσει ότι η πυξίδα πρέπει να βαθμονομηθεί.

Για να αποτρέψετε την εμφάνιση αυτής της προειδοποίησης, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την «προειδοποίηση πυξίδας» στο μενού ρυθμίσεων GPS της Gaia. Εάν ακυρώσετε τη βαθμονόμηση της πυξίδας, η πυξίδα δεν θα λειτουργήσει καλά.



Για να βαθμονομήσετε την πυξίδα περιστρέψτε τη συσκευή σας σε έναν πλήρη κύκλο μετακινώντας αργά την κόκκινη μπάλα. Κάθε σημάδι επιλογής στον κύκλο θα φωτίζεται καθώς περνάει η κόκκινη μπάλα. Η βαθμονόμηση της πυξίδας θα ολοκληρωθεί μόλις φωτιστούν όλα τα σημάδια.

Ενεργοποιήσετε τη βαθμονόμηση πυξίδας

Όταν χρησιμοποιείτε το Gaia GPS εάν ο κύριος χάρτης δεν περιστρέφεται κατά τη χρήση της λειτουργίας Course Up ελέγξτε για να δείτε εάν στερείται η βαθμονόμηση της πυξίδας σας στην Υπηρεσία συστήματος στην πρόσβαση στις Υπηρεσίες τοποθεσίας.

Αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή έτσι είναι σπάνιο κάποιος να την απενεργοποιήσει αλλά παρόλα αυτά αν συμβεί δείτε πώς μπορείτε να την διορθώσετε:

Στο iPhone/iPad σας ανοίξτε τις Ρυθμίσεις iOS και επιλέξτε Απόρρητο⇓



Στη συνέχεια επιλέξτε Υπηρεσίες τοποθεσίας⇓



Μετακινηθείτε μέχρι το κάτω μέρος και επιλέξτε Υπηρεσίες συστήματος⇓



Ελέγξτε ότι η βαθμονόμηση πυξίδας είναι ενεργοποιημένη. Σε όλες τις συσκευές θα δείτε στην οθόνη σας θα τα έχει όλα ενεργοποιημένα όπως παρακάτω στη φωτογραφία αν δεν είναι ενεργοποιήστε την.



Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσω. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.