Οι μυστικές λειτουργίες του ποντικιού (mouse) που δεν γνωρίζατε

Το χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά και όμως δεν γνωρίζουμε τη παραπάνω μπορεί να προσφέρει πέρα από τις συνηθισμένες λειτουργίες του.Παρακάτω θα δείτε τις δυνατότητες που προσφέρει πλήρως.






Κλικ ποντικιού


  • Μέσα σε ένα οποιοδήποτε κείμενο κάνουμε διπλό κλικ σε μια λέξη και την επιλέγουμε ολόκληρη.
  • Μέσα σε ένα οποιοδήποτε κείμενο κάνουμε τριπλό κλικ σε μια λέξη και επιλέγουμε ολόκληρη την παράγραφο.
  • Σε ορισμένα νέα ποντίκια υπάρχουν πλευρικά κουμπιά του ποντικιού που τα έχουν στο πλάι του ποντικιού.Αυτά μπορείτε να τα προγραμματίσετε όπως θέλετε για να κάνετε πιο εύκολα την δουλεία σας.


Η Ροδέλα του ποντικού


  • Η ροδέλα του ποντικιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τρίτο κουμπί (Το πατάτε στη μέση).Στον φυλλομετρητή σας (browser) μπορεί να ανοίξετε μια καινούργια καρτέλα και όχι να πατάτε δεξί κλικ  "Άνοιγμά σε νέα καρτέλα" ,επίσης μπορείτε να το κάνετε σε οποιονδήποτε σύνδεσμο θέλετε να ανοίξετε σε νέα καρτέλα.Μπορεί επίσης να την κλείνει την καρτέλα δεν είναι απαραίτητο να ψάχνουμε το "✖️" για να την κλείσουμε,κάνοντας κλικ οπουδήποτε επάνω στην καρτέλα αυτή κλείνει.
  • Κάντε κλικ με την ροδέλα του ποντικιού μέσα σε μια ιστοσελίδα και μετακινηθείτε μέσα σε αυτήν. 
  • Πατημένο και κρατημένο το Ctrl+ τη ροδέλα από το ποντίκι κάνουμε zoom στην οθόνη.Αυτή η λειτουργία θα την δείτε στον browser σας ή σε εφαρμογές γραφείου.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσω. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.