Φακός επαφής με GPS φέρνει την επαυξημένη και τεχνητή πραγματικότητα

Η βιομηχανία της τεχνολογίας έχει ποντάρει πολλά στην επαυξημένη και τεχνητή πραγματικότητα, το AR και VR δηλαδή, και όλοι τρέχουν να προλάβουν, καθώς αυτή η κούρσα δεν χωρά αναβολές.Κι έτσι πρωτοφανείς εφαρμογές και συσκευές βγαίνουν ή είναι έτοιμες να βγουν στην αγορά, θέλοντας να κερδίσουν μερίδιο μιας πίτας που δεν έχει κοπεί καλά-καλά ακόμα.




Μια τέτοια μικρή επανάσταση ευαγγελίζεται και η Mojo Vision με το Smart Contact Lens της, μια πραγματική συσκευή AR στα 14.000 PPI που έχει ενσωματωθεί σε έναν φακό επαφής!

Ένα πραγματικό gadget της επόμενης μέρας της ανθρωπότητας δηλαδή που έγινε δυνατό χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες επιστημόνων, προγραμματιστών και γιατρών.



Ο στόχος του είναι να φέρει στο μάτι μας όλες τις αρετές της επαυξημένης πραγματικότητας χωρίς ογκώδεις και δύσχρηστες συσκευές. Ο φακός προβάλλει κατευθείαν στο μάτι οδηγίες GPS, δεδομένα κίνησης πραγματικού χρόνου (όπως ταχύτητα ή στροφές ανά λεπτό), ακόμα και αστρονομικές πληροφορίες.

Ακόμα και τον άνθρωπο που δεν βλέπει καλά μπορεί να βοηθήσει επισημαίνοντάς του εμπόδια και κινδύνους στον δρόμο.



Η Mojo Vision μας έχει δείξει αρκετές εφαρμογές του φακού της, αν και εδώ οι δυνατότητες είναι πρακτικά ανεξάντλητες. Και παρά το γεγονός ότι το προϊόν δεν είναι ακόμα έτοιμο για την αγορά, η εταιρία έχει αποσπάσει αθρόα χρηματοδότηση από όλους, από την LG και τη Motorola Solutions ως και τις Dolby Family Ventures και HP Tech Ventures.

Ούτε γυαλιά ούτε headsets, το AR πέρασε ήδη στην επόμενη φάση του, προβάλλοντας κατευθείαν πάνω στον ανθρώπινο οφθαλμό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.