Βγάλτε πιστοποιητικά από το σπίτι σας και γλιτώστε την ούρα στα ΚΕΠ

Έχει γίνει η σύνδεση μεταξύ Δημοτολογίων όλων των δήμων της χώρας με την Κεντρική Διαδικτυακή Πύλη της δημόσιας διοίκησης "Ερμής" και οι πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν πλέον να εκδίδουν βεβαιώσεις και πιστοποιητικά μέσω της διαδικτυακής πύλης "Ερμής" .Μπορείτε να πάρετε τα εξής πιστοποιητικά βεβαιώσεων,πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης του Εθνικού Δημοτολογίου, χορήγηση αντιγράφων ληξιαρχικών πράξης γέννησης, γάμου, θανάτου του Ειδικού Ληξιαρχείου, βεβαιώσεις από τον ΕΛΓΑ και αρκετές άλλες υπηρεσίες.

Πριν προχωρήσετε και διαβάζετε την διαδικασία να σας πω ότι όταν τα ΚΕΠ διεκπεραιώσουν το αίτημά σας θα πρέπει να πάτε στο συγκεκριμένο ΚΕΠ που επιλέξατε για να παραλάβετε το τελικό έγγραφο.Στην τελική με αυτή την διαδικασία κερδίζετε χρόνο από το να πάτε και να περιμένετε μέσα στα καταστήματα. Είναι ηλεκτρονική η διαδικασία που θα πρέπει να κάνετε αλλά θα πρέπει να πάτε πάλι από το ΚΕΠ και να πάρετε το εγγραφό/φά σας.

Προσωπικά το θεωρώ λίγο γελοίο από τη στιγμή που η διαδικασία γίνετε ηλεκτρονικά.Ναι σωστά θα πας για πρώτη φορά στο ΚΕΠ για ταυτοποίηση και στη συνέχεια μπορείς να την εκτυπώσεις  από το σπίτι σου όλα καλά μέχρι εδώ.Το να ξαναπάω στα ΚΕΠ όμως και να παραλάβω το έγγραφο το έκανα και χωρίς την ηλεκτρονική διαδικασία,απλά πας στο ΚΕΠ με την ταυτότητα σου και το παίρνεις.Ο μόνος λόγος που έγινε αυτό είναι για να μην περιμένετε στην ουρά.Θα μπορούσε μαζί με το κάθε έγγραφο να υπάρχει ένας μοναδικός κωδικός τον οποίο θα μπορούσε να τον χρησιμοποιεί οποιαδήποτε υπηρεσία και αν απευθυνθείτε είτε από κόντα είτε μέσω email.Έτσι ναι αυτή η διαδικασία λέγετε καθαρά ηλεκτρονική!

Για να μπορεί κάποιος να βγάλει πιστοποιητικά στο σπίτι του πρέπει πρώτα να πάει στα ΚΕΠ αυτοπροσώπως.Αυτό θα γίνει μια φορά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ για την ταυτοποίηση σας.

Μετά θα μπορείτε να συνδεθείτε από τον υπολογιστή σας κινητό/τάμπλετ κτλ. και να δείτε ποιο πιστοποιητικό σας ενδιαφέρει θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Συνδεθείτε στην Πύλη ΕΡΜΗΣ με την χρήση των προσωπικών σας κωδικών TAXISnet.

2. Aπό την αρχική σελίδα επιλέξτε τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με Άμεση παραλαβή αποτελέσματος (κατηγορίας 2).

3. Αναζητήστε στη συνέχεια την υπηρεσία: Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο) και επιλέξτε "Εκτέλεση Υπηρεσίας".

4. Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέξτε τον Νομό και το Δήμο στον οποίο διατηρείται οικογενειακή μερίδα καθώς και τον λόγο χρήσης του πιστοποιητικού. Στο πεδίο "Έκδοση Πιστοποιητικού για" επιλέξτε "προστατευόμενο μέλος"5.

Επιλέξτε "Αναζήτηση"Με την ολοκλήρωση της αναζήτησης εμφανίζονται τα στοιχεία σας και ο σύνδεσμος "Προστατευόμενα Μέλη". 

Στην συνέχεια επιλέξτε το σύνδεσμο "Έγγραφο" που είναι δίπλα στα προστατευόμενο μέλος που επιθυμείτε. Επιλέγοντας το σύνδεσμο αυτό η Πύλη σας ενημερώνει ότι η συναλλαγή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το έγγραφο που επιλέξατε έχει αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική σας θυρίδα.Μπορείτε να δείτε όλα σας τα αποθηκευμένα έγγραφα στην καρτέλα "Ηλεκτρονική Θυρίδα".

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσω. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.