Ανακαλύψτε τις 6 καλύτερες γλώσσες για Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και Μηχανική Μάθηση (ML)

Υπάρχουν συγκεκριμένες γλώσσες προγραμματισμού για  την τεχνητή νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση. Όλα σχεδόν τα  κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη. Όπως το Facebook και το Instagram βασίζονται σε σελίδες που ο χρήστης θέλει πρόσφατα και έτσι δημιουργεί προτάσεις σελίδας που μπορεί να αρέσουν σε έναν χρήστη.

Αυτές οι προτάσεις έρχονται αυτόματα ή από ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αρχικά μάθει να αναγνωρίζει αυτό που ένας χρήστης του άρεσε και στη συνέχεια κάνει προτάσεις σε αυτόν για να βελτιώσει την εκμάθηση μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Μπορούμε με μια γλώσσα προγραμματισμού και παρέχοντας τις κατάλληλες πληροφορίες να εφαρμόσουμε έναν κατάλληλο αλγόριθμο για να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που όπως και ο άνθρωπος θα καταλάβει πώς να αντιδράσει σε συγκεκριμένες απαιτήσεις. Παρακάτω θα δείτε τις 10 καλύτερες γλώσσες προγραμματισμού για τεχνητή νοημοσύνη (AI) και μηχανική μάθηση (ML) μέσω ανάλυσης και σύγκρισης.

Αυτές είναι η Python , γλώσσα R , Java , Lisp , Javascript , Prolog , Haskell , Julia , C ++ και AIML (Artificial Intelligence Markup Language) .

Python

 Η Python θεωρείται ιδανική περίπτωση για προγραμματισμό της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) λόγω της απλότητας της.

Η σύνταξη και οι δομές δεδομένων του Python είναι πολύ απλές και πολύ εύκολα κατανοητές έτσι πολλοί αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να εκτελεστούν αποτελεσματικά σε αυτή την γλώσσα.

Υποστηρίζει πολλά λειτουργικά και περιέχει πολλές βιβλιοθήκες οι οποίες καθιστούν τα καθήκοντά μας απλούστερα. Η Python διαθέτει πολλές βιβλιοθήκες που επιλύουν πολλούς επιστημονικούς υπολογισμούς. Όπως το Numpy είναι μια βιβλιοθήκη για την python που μας κάνει να εγκαταστήσουμε πολυάριθμους λογικούς υπολογισμούς. Επιπλέον έχουμε την Pybrain η οποία είναι για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Python.Υποστηρίζει ακόμη ερμηνευτικό χρόνο εκτέλεσης χωρίς τυπικές γλώσσες προγραμματισμού-μεταγλωττιστή. Αυτό καθιστά την Python ιδιαίτερα χρήσιμη για τους αλγορίθμους για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), την Μηχανική Μάθηση.

Πλεονεκτήματα
  • Είναι πιο εύκολο να γράψετε ένα πρόγραμμα σε Python.
  • Ανάπτυξη εφαρμογών με μικρότερο αριθμό γραμμών κώδικα σε σύγκριση με την Java.
  • Πολλά μαθήματα AI Μαθησιακής Μάθησης. 
  • Μεγάλη κοινότητα.
  • Χρησιμοποιείται σε πολλαπλά συστήματα και εφαρμογές.
  • Περιέχει μοναδικά χαρακτηριστικά που είναι πολύτιμα για τους προγραμματιστές επειδή διευκολύνουν την κωδικοποίηση.
  • Κανένα σφάλμα δεν μπορεί να προκαλέσει σφάλμα κατάτμησης.
  • Μεγάλη βιβλιοθήκη με διαχείριση μνήμης
Μειονεκτήματα
  • Είναι πιο αργή εκτέλεση σε σύγκριση με την Java και  C και C ++
  • Δεν θεωρείτε κατάλληλη για ανάπτυξη εφαρμογών κινητών και παιχνιδιών
R

Η R είναι μια γλώσσα προγραμματισμού ανοικτού κώδικα,είναι μία από τις καλύτερες γλώσσες προγραμματισμού τόσο στο περιβάλλον όσο και για την ανάλυση και τον έλεγχο των δεδομένων για στατιστικούς σκοπούς και γραφήματα,διακριτές και συνεχείς μεταβλητές,έλεγχοι υποθέσεων. Χρησιμοποιώντας την R μπορούμε εύκολα να παράγουμε ένα καλά δομημένο σχέδιο ποιότητας παραγωγής συμπεριλαμβανομένων των μαθηματικών συμβόλων και τύπων όπου απαιτείται.

Είναι μια πολύ χρήσιμη και γενική γλώσσα προγραμματισμού για τεχνητή νοημοσύνη, ακόμη έχει διάφορα πακέτα όπως το RODBC, το Gmodels, το Class και το Tm που χρησιμοποιούνται στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και στη Μηχανική Μάθηση. Αυτά τα πακέτα βοηθούν στην εφαρμογή αλγορίθμων μηχανικής μάθησης εύκολα Χρησιμοποιείται για τον διαχωρισμό των ζητημάτων που σχετίζονται με την επιχείρηση.

Πολλοί οργανισμοί χρησιμοποιούν την R για ανάλυση δεδομένων, μοντελοποίηση μεγάλων δεδομένων και οπτικοποίηση. Μερικοί από αυτούς είναι το Google, Uber, LinkedIn, Facebook, New York Times. Αλλά και ευρεία χρήση στον τραπεζικό τομέα, ιδιαίτερα στους τομείς για την πρόβλεψη διαφορετικών κινδύνων όπως η Τράπεζα της Αμερικής.

Πλεονεκτήματα +
  • Αλληλεπίδραση με άλλες γλώσσες όπως η C/C++, Java, Python με αρχεία δεδομένων (Excel, Access) και με άλλα στατιστικά πακέτα όπως SAS,SPSS,Stata.

Μειονεκτήματα -
  • Μεγάλη κατανάλωση μνήμης
  • Εξαιρετικά αργή ως προς τον χρόνο εκτέλεσης των εντολών και δεν είναι τόσο αποδοτική
Java

Η Java είναι μια καλή επιλογή για την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Είναι μια γλώσσα προγραμματισμού γενικής χρήσης. Στην εκτέλεση προγραμμάτων βελτιώνεται σημαντικά σε σύγκριση με άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Αλλά η εκμάθηση και η κωδικοποίηση είναι πιο περίπλοκες από άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές όπως παιχνίδια, web, κινητά και desktop εφαρμογές. Η java επίσης μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για Machine Learning (ML), ειδικά όλες οι επιχειρήσεις βασίζονται σε java. Μπορεί να κάνει πολλά στον τομέα αυτό.

Πολλοί γνωστοί οργανισμοί χρησιμοποιούν την Java όπως είναι το YouTube, το Amazon, το eBay και το LinkedIn κ.λπ.

Πλεονεκτήματα +
  • Απλή στην χρήση, γράφει, μεταγλωττίζει, εντοπίζει σφάλματα και μαθαίνει από εναλλακτικές γλώσσες προγραμματισμού.
  • Βελτιωμένη εργασία με τεράστιες επιχειρήσεις κλίμακας, γραφική απεικόνιση πληροφοριών και καλύτερη σύνδεση πελατών. Έχει επίσης την ασφάλεια του Swing και του SWT (του Standard Widget Toolkit). Οι συσκευές αυτές κάνουν τις εικόνες και τις διεπαφές να φαίνονται πολύπλοκες.
  • Ανεξάρτητη πλατφόρμα μπορούμε να πάμε εύκολα από το ένα σύστημα σε άλλο
  • Δυναμική και εκτελεί πολλές εργασίες ταυτόχρονα
  • Μεγάλος αριθμός βιβλιοθηκών ανοιχτού κώδικα
Μειονεκτήματα -
  • Τα προγράμματα χρειάζονται πολύ μεγαλύτερο χρόνο για να τρέξουν σε σύγκριση με τη C και C ++
  • Καταναλώνουν πολύ μνήμη
  • Δεδομένου ότι οι απαιτήσεις μνήμης και επεξεργασίας είναι υψηλότερες, αυξάνεται το κόστος υλικού
  • Δεν υπάρχει υποστήριξη για προγραμματισμό χαμηλού επιπέδου στην Java
Prolog

Η Prolog είναι μια γλώσσα λογικού προγραμματισμού γενικής χρήσης που κυρίως χρησιμοποιείται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι μια δηλωτική γλώσσα προγραμματισμού όπου τα προγράμματα που εκφράζονται σε σχέση με τις σχέσεις και η εκτέλεση συμβαίνει διεξάγοντας έρευνες πάνω στις σχέσεις αυτές. Το Prolog είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εφαρμογές βάσης δεδομένων, συμβολικής συλλογιστικής και γλώσσας.

Το Prolog είναι μία από τις κύριες λογικές γλώσσες προγραμματισμού και παραμένει σήμερα το πιο γνωστό μεταξύ των λογικών αυτών προγραμματιστικών γλωσσών. Η γλώσσα έχει χρησιμοποιηθεί για την υποβολή υποδειγμάτων, κύριων πλαισίων, επανάληψη όρων, συστημάτων τύπου και αυτοματοποιημένου σχεδιασμού, όπως και ο μοναδικός προτεινόμενος τομέας χρήσης, η επεξεργασία της φυσικής γλώσσας.

Τα περιβάλλοντα Prolog της τρέχουσας ημέρας υποστηρίζουν τη δημιουργία γραφικών διεπαφών χρήστη (GUI) , εξίσου έγκυρων και οργανωμένων εφαρμογών. Το Prolog είναι καλά σχεδιασμένο για συγκεκριμένες εργασίες που ταιριάζουν με βασισμένα σε πρότυπα λογικά ερωτήματα, όπως συστήματα φωνητικού ελέγχου, βάσεις δεδομένων κ.ά.

Haskell

Το Haskell είναι μια εξαιρετική γλώσσα προγραμματισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Είναι μια απλά λειτουργική και στατική γλώσσα προγραμματισμού με συμπεράσματα τύπου και αξιολόγησης. Οι τάξεις τύπου, οι οποίες επιτρέπουν την υπερφόρτωση του χειριστή για ασφαλή τύπο, προτάθηκαν αρχικά από τους Philip Wadler και Stephen Blott για την τυπική μηχανική μάθηση και υλοποιήθηκαν αργότερα στο Haskell. Στη βασική του εκτέλεση είναι ο Glasgow Haskell Compiler. Ονομάστηκε από τον logger Haskell Curry.Η σταθερή έκδοση έγινε τον Ιούλιο του 2010 με το ακόλουθο πρότυπο έτοιμο για το 2020.

Η Haskell χρησιμοποιείται στον ακαδημαϊκό κόσμο και στη βιομηχανία. Από τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Haskell ήταν η 23η πιο συνηθισμένη γλώσσα προγραμματισμού, καθώς η Google έψαχνε για εκπαιδευτικά σεμινάρια και αποτελούσε το 1% των ενεργών πελατών στο χώρο αποθήκευσης πηγαίου κώδικα GitHub.

Πλεονεκτήματα +

  • Τα monads Rundown και LogicT καθιστούν απλή την έκφραση μη ντετερμινιστικών αλγορίθμων, κάτι που συμβαίνει συχνά. 
  • Οι δομές δεδομένων είναι απίστευτες. 
  • Τα κυριότερα σημεία της γλώσσας ενισχύουν μια συνθετική μέθοδο για την έκφραση των αλγορίθμων. 

Μειονεκτήματα -

  • Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι η εργασία με γραφήματα είναι κάπως πιο δύσκολη

Lisp

Το Lisp είναι μία γλώσσα προγραμματισμού από τις παλαιότερες και πιο δημοφιλείς γλώσσες  για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης. Αναπτύχθηκε από τον John McCarthy, τον πατέρα της Τεχνητής Νοημοσύνης το 1958. Μπορεί να επεξεργάζεται συμβολικά δεδομένα αποτελεσματικά. Το Lisp είναι μια γλώσσα προγραμματισμού γενικής χρήσης

Το Lisp είναι μια ομάδα γλωσσών προγραμματισμού, εκ των οποίων οι πιο γνωστές είναι οι γλώσσες Clojure και Common Lisp. Σε σύγκριση με άλλες γλώσσες προγραμματισμού σε αυτή τη λίστα, η Lisp έχει το μεγαλύτερο ιστορικό. Συνεπώς, είχε μεγάλη επιρροή στην ανάπτυξη των γλωσσών R, Python και Javascript.

Στο τμήμα της Τεχνητής Νοημοσύνης η Lisp ήταν μια δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού, αλλά η έννοια της Τεχνητής Νοημοσύνης ποικίλλει από τις παρούσες ιδέες και ανάγκες. Το επίπεδο μάθησης είναι η δυσκολία, η Lisp είναι μία από τις σκληρότερες γλώσσες προγραμματισμού και δεν συνιστάται για αρχάριους.

📌Οι 10 πιο δημοφιλείς δωρεάν και εύκολες γλώσσες προγραμματισμού για το 2020

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.