Βρετανός κατασκεύασε μπαταρία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με αυτονομία 2400 χλμ

Ο Βρετανός Trevor Jackson κατασκεύασε μπαταρία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα η οποία θα μπορεί να τους δώσει αυτονομία μέχρι και 2400 χιλιόμετρα.

Η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσιάζει αύξηση και οι καταναλωτές στρέφονται σταδιακά προς αυτό το είδος των οχημάτων. Δεν αποκλείεται αυτή η μεταστροφή να γίνει πιο εύκολη μιας και φαίνεται πως ο εφευρέτης Trevor Jackson, ο οποίος είναι πρώην Αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας, κατασκεύασε μια μπαταρία που θα δώσει τετραπλάσια αυτονομία από αυτή που διαθέτουν τα κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας.

Ο Trevor Jackson κατάφερε να εφεύρει μια μπαταρία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα τους δώσει αυτονομία 2400 χιλιομέτρων, με μια συμφωνία εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας για την κατασκευή της μπαταρίας σε ευρεία κλίμακα στη Μεγάλη Βρετανία, να είναι γεγονός.

 Το αξιοσημείωτο με τη συγκεκριμένη μπαταρία είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά σε λεωφορεία ακόμα και αεροπλάνα, με τη συμφωνία μεταξύ του Trevor Jackson και της εταιρείας Austin Electric να αναμένεται να φέρει τη μπαταρία σε αυτοκίνητα από το νέο έτος, κάτι το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο εφευρέτης δήλωσε πως είναι πολλά χρόνια που προσπαθεί να καταφέρει αυτό το εγχείρημα αλλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες του έβαζαν εμπόδια στο να το καταφέρει αλλά φαίνεται πως ήρθε η στιγμή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, για να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του project.


Η εφεύρεσή του βασίζεται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας βάζοντας άργυλο μέσα σε ηλεκτρολύτη και σε αντίθεση με το παρελθόν, ο ηλεκτρολύτης δεν είναι πλέον επικίνδυνος και τοξικός. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πιεί το υγρό που είχε φτιάξει, μπροστά στους επενδυτές του project του για να τους αποδείξει ότι δεν είναι βλαβερό για την υγεία.

Μια από τις πρώτες χρήσεις της μπαταρίας θα είναι στα οχήματα (taxi) tuk-tuk της Ασίας, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει και σαν kit μετατροπής των βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων οχημάτων σε υβριδικά, με το κόστος για αυτή τη μετατροπή να είναι περίπου 5.200 ευρώ, με τη διάθεσή του να αναμένεται μέσα στο 2020.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.