Το Raspberry Pi 3 μπορεί να τρέξει Windows 10

Μία νέα λειτουργία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Raspberry Pi 3 να αποκτήσουν την πλήρη εμπειρία των Windows 10 στη συσκευή τους. Μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειες της Microsoft να τρέξει εφαρμογές x86 σε επεξεργαστές τεχνολογίας ARM, όπως ο Snapdragon 835, ήταν εν μέρει αποτυχημένες αφού η απόδοση τους δεν ήταν επαρκής.

Συνεπώς, οι προσδοκίες μας για τις αποδόσεις του Raspberry Pi με εγκατεστημένη μία έκδοση των Windows 10 δεν μπορούν να είναι υψηλές, πόσο μάλλον σε έναν επεξεργαστή ο οποίος είναι αρκετά κατώτερος του Snapdragon 835. Επίσης, το γεγονός ότι η συσκευή κοστίζει μόλις $35 και έχει τη δυνατότητα να τρέχει ένα τόσο απαιτητικό λειτουργικό σύστημα πρέπει να μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τη νέα αυτή λειτουργία, θα πρέπει να κατεβάσουν το απαραίτητο λογισμικό και οδηγίες σχετικά με αυτό απο τη σελίδα του GitHub. Επιπλέον, πέρα απο το Raspberry Pi 3 B ή B+, θα χρειαστεί ένα image των Windows 10 ARM64 (που μπορεί να βρεθεί στην παραπάνω σελίδα) και μία κάρτα SD με χωρητικότητα τουλάχιστον 16GB.


Εφόσον είδαμε αυτή την ιδέα να υλοποιείται μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για τις μελλοντικές εκδόσεις του Raspberry Pi και να υποθέτουμε ότι σε λίγα χρόνια τα Windows θα τρέχουν πολύ καλύτερα στις συσκευές αυτές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.