Το LinkedIn χρησιμοποίησε 18 εκ. λογαριασμούς email για διαφημίσεις στο Facebook

Σύμφωνα με αναφορά της Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, το LinkedIn χρησιμοποίησε 18 εκ. λογαριασμούς email που δεν ήταν χρήστες της πλατφόρμας, για να στοχεύσει διαφημίσεις στο Facebook χωρίς φυσικά τη συναίνεση των ίδιων των χρηστών.

Όλα ήρθαν στο φως όταν υπήρξαν παράπονα προς το LinkedIn, με την Επιτροπή Προστασία Δεδομένων της Ιρλανδίας να πραγματοποιεί έλεγχο και να εντοπίζει παραβίαση των κανονισμών προστασίας δεδομένων. Σε μια προσπάθεια για να αυξήσει τους χρήστες της πλατφόρμας, το LinkedIn χρησιμοποίησε 18 εκατομμύρια λογαριασμούς email χρηστών που δεν ήταν χρήστες της πλατφόρμας έτσι ώστε να τους στοχεύσει με διαφημίσεις του LinkedIn στο Facebook.

Αυτό που έγινε ήταν πως η Microsoft στόχευε τους χρήστες που δεν ήταν μέλη του LinkedIn, το οποίο εξαγόρασε το 2016 έναντι 26.2 δισ. δολαρίων, με διαφημίσεις προσκαλώντας τους να εγγραφούν στη δημοφιλή πλατφόρμα. Οι πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν από τη Microsoft και η διαχείριση των δεδομένων που είχε το LinkedIn στα χέρια του, εξετάστηκαν και δόθηκε εντολή να σταματήσουν.

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας δήλωσε πως η καταγγελία τελικά επιλύθηκε φιλικά με το LinkedIn να αναφέρει, μέσω εκπροσώπου του, ότι λαμβάνουν υπ΄όψιν την έρευνα που έγινε σχετικά με τη διαφημιστική καμπάνια και οι διαδικασίες που ακολουθούνται για τη σωστή χρήση των δεδομένων δεν εφαρμόστηκαν και για αυτό το λόγο ζητούν συγνώμη από τους χρήστες, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει βελτίωση στις διαδικασίες έτσι ώστε να μη συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, ειδικά για όσους δεν είναι μέλη του LinkedIn.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.